Wesley Sneijder: "Messi ya da Ronaldo gibi olabilirdim ama ben hayattan keyif almayı seçtim"

Son 10-15 yila bakarsak Hollanda'li futbolcular arasinda sadece 1 oyuncu sakatliklar yasamasaydi o seviyeye cikabilirdi o da Arjen Robben. Sen o seviyeye yaklasamazdin bile Wes.

Mevkisel ve yetenek açısından değerlendirilemez bile.

Ha şu var bir Hagi olabilirdin. Ama o hırs da yoktu.

Abi şöyle bir haklılık payı var, bir Messi ya da Ronaldo olamazdı tabii ama kendine baksa 27 yaşında TR'ye kadar düşmezdi. Herif Inter ile her şeyi kazandıktan sonra kazanacağım her şeyi kazandım diyip saldı işin gerçeği.

Sneijder Haziran 1984 doğumlu.Bize geldiğinde Ocak 2013'tü.Belki çok önemi yok gibi duruyor da,neredeyse senin söylediğinle 2 yaş fark var gerçekte olan arasında.Az değil 2 yaş futbolda.

Ki olaya TR diye bakmamak lazım en başta.Şimdiki gibi sanmak hata olur olayı.GS'ın o zamanki mali durumunun ve nispeten marka değerinin şu anki arasında ciddi fark var.

Yok yav ikisinin de ters ayakları etmez.

Sneijder'in bir kere dribbling ve çalım yeteneği hiç bir zaman world class seviyede olmadı. Çok iyi şut atardı, pas verirdi, oyun zekası yüksekti.

Mesela Van der Vaart daha potansiyeli yüksek bir adamdı zira herifte her şey vardı ama bir bok olamadı.

Adam kendi kabul etti ki... Yeteneğini geliştirmedi bir yerde durdu. Çalışsaydı bile belki ronaldo olamazdı ama messi olabilirdi. Bugünkü bir çok star denilen adamdan daha iyi olurdu

Sneijder Haziran 1984 doğumlu.Bize geldiğinde Ocak 2013'tü.Belki çok önemi yok gibi duruyor da,neredeyse senin söylediğinle 2 yaş fark var gerçekte olan arasında.Az değil 2 yaş futbolda.

Ki olaya TR diye bakmamak lazım en başta.Şimdiki gibi sanmak hata olur olayı.GS'ın o zamanki mali durumunun ve nispeten marka değerinin şu anki arasında ciddi fark var.
Evet, yaş konusunda haklıymışsın.
Lakin şöyle de bir durum var. Wesley Inter'den bize geldiğinde epey kötü durumdaydı. Hatta form tutması haftalar almıştı. Inter zaten bi şekilde artık kurtulmak istiyordu. Eğer bize gelmeseydi kuvvetle muhtemel ülkesine dönerdi. Doğru hatırlıyorsam o dönemler Arap yarımadasında saçma sapan paralar verilmiyordu henüz. Çin filan zaten çok sonra peydah oldu.
Herhangi bir Avrupa takımında alabileceği maaşın belki 2 katını verdik adama.

Messi olabilirdim derken Messi’nin yapabildiklerini yapardım demek istememiştir. Sen demez misin Keramettin ikisi de klas oyuncu ama stilleri farklı? Bu da böyle kendi yeteneği ile üçüncü kişi olabilirdi.
Messi için tartışılmayacak bir gerçek vardır, sahada oyuna en çok etki eden oyuncudur. Tüm istatistiklerde de bu veri çıkar.

Sneijderin bu kadar baskın bir adam olması çalışarak olabilseydi bir ton Messi çıkardı son 15 yılda.

Seninki Messiye bok atmak olmuş burada açıkçası neyse bu tarz bir kıyasın içinde olmak istemiyorum.

Geri
Üst Alt