# Xherdan Shaqiri

Cevap: Ünal Aysal: ”Shaqiri için..."

S.a öncelikle ilk mesajım bu konuya oluyor..Umarım hayırlısı olur, şakir gelir takıma : )

Başkanın dedikleri;

Başarılı bir ekibimiz var ve eksiklerimiz de var. Bu eksikleri sadece Türkiye ligi ve play-off’lar için değil, ondan sonraki dönem için bugünden hazırlamak zorundayız. Yoksa bu ekibimiz play-off’u geçme konusunda başarıyla yoluna devam edebilir. Ancak şimdiden alacağımız elemanlarla yurt dışı sınavlarımızın hazırlığını bugünden yapmamız gerekiyor. İleriye dönük planları ve hazırlıkları şimdiden yapmazsak, yarın başarı şansımız olmaz.

Yani başkanımızda ileriye dönük hareket etmek istediklerini belirtiyor..O yüzden bu transferin veya buna benzer transferin gerçekleşmesini bekliyorum..Şimdiden alıp şampiyonlar ligine kadar takıma tamamen uyum sorununu çözmüş olan bir futbolcu olacağını düşünüyorum.

S.a öncelikle ilk mesajım bu konuya oluyor..Umarım hayırlısı olur, şakir gelir takıma : )

Başkanın dedikleri;

Yani başkanımızda ileriye dönük hareket etmek istediklerini belirtiyor..O yüzden bu transferin veya buna benzer transferin gerçekleşmesini bekliyorum..Şimdiden alıp şampiyonlar ligine kadar takıma tamamen uyum sorununu çözmüş olan bir futbolcu olacağını düşünüyorum.

aynisini bende diger topicte yazdim, katiliyorum.

bu arada hosgeldin.

Cevap: # Xherdan Shaqiri

ben de youtube dan izledim sadece ama o kadar hayran kalmadım bu arkadaşa. daha iyi ayrıntılı bilenler ve maçını izlemiş olanlar biraz detaylandırabilir mi acaba?

Kimse bilmiyor aslında,millet diğerlerinin yorumlarına bakıp değerlendiriyor,tabi birde FM sağolsun demek lazım.:)

Fiyat konusunun problem olacağını zannetmiyorum. Zira Fatih Hoca eğer isteseydi Reyes şu an bizdeydi. Yani Reyes'e verecekleri para ile bu herif alınabilir zannımca.

Bu kadar iyi mi shaqiri? internet dışında (youtube) hiç izlemedim renktaşlar. Stili hakkında bilgisi olan var mı ?

Bu haberi görünce, Reyes için söylediği " İstersek yarın alırız" sözü geldi.. Başkanında dediği gibi Hoca'ya kaldı bu transfer..

Ünal Aysal hayatınızda görebileceğiniz en politik insan.

Politik kelimesini tam bilmeyenler için söyliyim. İnsanların tepkisini çekmeden yuvarlak kelimeler kullanarak istediğini yaptırmaya çalışan kişi.

Ne demişti Fatih Terim?

1 Ocağa kadar transferleri yapmayı planlıyoruz.

Abdürrahim Albayrak geçen hafta transferlerin biteceğini söylemişti.

Ali Dürüst ihtiyacımız olur ise alacağız dedi.

Ünal Aysal ise 28 Ocak'a kadar zamanımız var dedi.

Bunların hepsi beklentileri düşürmek için yapılan politik konuşmalar.

Aslında amaçları transfer yapmamak. Ya da en fazla 1 oyuncu almak.

İşi 28'ine kadar uzatıyorlar, eğer bugünden transfer yok derler ise tepki çekecekler. Şu anda hepsi ağız birliği yapıp sürekli erteleme olayına gidiyorlar.

Düzgün bir transfer yapılacağına inanmıyorum.

Ben transferde, 'strateji' tandansina sahip bir yonetime ve yonetim anlayisina sahip oldugumuz konusunda umitliyim. Cunku Galatasaray boyutlarinda bir organizmanin, bugunun sartlarinda dunyada surdurulebilir basari olmadan yasayabilmesi imkansiz. Dolayisiyla bu bir luks degil hayati bir zorunluluk. Yonetimin ve Fatih Terim'in ajandasinin ise Avrupa Ligi'ne degil Sampiyonlar Ligine endeksli oldugu hepimizin malumu. Bu nedenle A- oyuncular icin maliyet hususunda kirmizi cizgilerimiz fedakarlikla zorlanacaktir.

Bazi arkadaslarin da hakli olarak belirttikleri gibi CL kadrosunda "yabancı" (sevmiyorum bu kelimeyi) sinirlamasi olmamasi elimizi rahatlatmiyor. Cunku ancak ligde istikrarli bir sekilde oynatabildigimiz yabanci oyuncular CL'ye performans aksettirebliecekler. (Ocak'ta transfere isaret)

Mevcut kadroya bakarsak, Muslera, Eboue, Ujfalusi ve Melo'nun hocanin CL'deki ilk 11 kadrosunda yer alacagindan (simdilik) cok suphemiz yok. Elmander'in yedek olacagindan da oyle... Emre Selcuk Semih Hakan(?)'in da bu kadroda yer almasi cok cok muhtemel.

Geriye 3 kritik hamle kaliyor.

Yonetim ve hoca da bu hamlelerin ne kadar kritik olacaginin farkinda. Cok farkindalar hemde.

Zira sag acik, sol acik ve tek forvet olarak oynatacagimiz kisi bir bakima CL'deki kaderimizi belirleyecek.

Bunlarin Super Lig " yabanci" sinirlamasi itibariyle 2'sinin yabanci ve 1'nin de yerli olacagini varsayarsak, (ki yerli oyuncumuz -tahmin etmek zor degil- sag acik olacaktir)

Ocak transfer doneminde Shaqiri ya da muadili bir A- sol acik ve A- forvet alacagimizi,

Yaz doneminde de Gokhan Tore yahut Hamit Altintop'u alarak CL'ye merhaba diyecegimizi dusunuyorum.

Riera ve Baros ise bu sene sonu mutemelen gonderilecektir.

Hamis: Berk renkdasima biraz daha sabirli olmasini tavsiye ederim. :)

Vizyon bu adama hakettiği değeri ödemeyi gerektirir.

Bu yatırım mutlak geri dönüş olacak olan bir yatırımdır. 28nde varsayıyorum 5M€ 'ya alacağın bir oyuncuyu, 32 yaşında 1M€ yada bedelsiz elden çıkartmak yerine, 20sinde 15M€ 'ya alacağın bir oyuncuyu 24 'ünde en en en az yine 15M€ 'ya elden çıkartmak çok daha akıllıca olacaktır.

Podolski için sezon başı çok ısrar ettik, yönetim yarı fiyatına gidip Riera 'yı aldı, sonuç malum.

kaliteli transfer yapmak bizim yönetimin harcı diil anca konuşurlar böyle ama icraat sıfır.fatih hoca ne diyodu transferler kampa yetişecek .transfer serzonu kapanacak nerdeyse haergün aynı haber yiğit galatasaraya yakın...

parça parça leş adamlara verdiğimiz parayı 1 kişiye yükleyip nokta atışı yapsak artık bundan sonra doğru transferler olur kimse 3m e alınan adamdan elit futbol beklemesin binde birdir böylesi büyük düşünüyorsak büyük adımlar atmanın zamanı geldi

iskelet kadro oturdu soru işaretli 4 adam var 3ü idare ediyor şimdilik(sol bek,sol açık,santrafor) fakat biri çok lazım(sağ açık) şuan sağ açık işini halledersek. yazında soru işaretli bölgelere kontenjan sorunu dahilinde takviye yapabilirsek bu takım başkanın tabiriyle şempiyıns ligde 2.turu görür.

Ben transferde, 'strateji' tandansina sahip bir yonetime ve yonetim anlayisina sahip oldugumuz konusunda umitliyim. Cunku Galatasaray boyutlarinda bir organizmanin, bugunun sartlarinda dunyada surdurulebilir basari olmadan yasayabilmesi imkansiz. Dolayisiyla bu bir luks degil hayati bir zorunluluk. Yonetimin ve Fatih Terim'in ajandasinin ise Avrupa Ligi'ne degil Sampiyonlar Ligine endeksli oldugu hepimizin malumu. Bu nedenle A- oyuncular icin maliyet hususunda kirmizi cizgilerimiz fedakarlikla zorlanacaktir.

Bazi arkadaslarin da hakli olarak belirttikleri gibi CL kadrosunda "yabancı" (sevmiyorum bu kelimeyi) sinirlamasi olmamasi elimizi rahatlatmiyor. Cunku ancak ligde istikrarli bir sekilde oynatabildigimiz yabanci oyuncular CL'ye performans aksettirebliecekler. (Ocak'ta transfere isaret)

Mevcut kadroya bakarsak, Muslera, Eboue, Ujfalusi ve Melo'nun hocanin CL'deki ilk 11 kadrosunda yer alacagindan (simdilik) cok suphemiz yok. Elmander'in yedek olacagindan da oyle... Emre Selcuk Semih Hakan(?)'in da bu kadroda yer almasi cok cok muhtemel.

Geriye 3 kritik hamle kaliyor.

Yonetim ve hoca da bu hamlelerin ne kadar kritik olacaginin farkinda. Cok farkindalar hemde.

Zira sag acik, sol acik ve tek forvet olarak oynatacagimiz kisi bir bakima CL'deki kaderimizi belirleyecek.

Bunlarin Super Lig " yabanci" sinirlamasi itibariyle 2'sinin yabanci ve 1'nin de yerli olacagini varsayarsak, (ki yerli oyuncumuz -tahmin etmek zor degil- sag acik olacaktir)

Ocak transfer doneminde Shaqiri ya da muadili bir A- sol acik ve A- forvet alacagimizi,

Yaz doneminde de Gokhan Tore yahut Hamit Altintop'u alarak CL'ye merhaba diyecegimizi dusunuyorum.

Riera ve Baros ise bu sene sonu mutemelen gonderilecektir.

Hamis: Berk renkdasima biraz daha sabirli olmasini tavsiye ederim. :)

Dediklerine kesinlikle katılıyorum.

Zaten yaptığımız sabırlı olmak, elden başka birşey gelmiyor.

Sadece kafamda takımla ilgili beni kurcalayan düşünceler var. MEsela Baros'un samimi olduğunu hissetmiyorum. Her sene transfer zamanında iyi oynuyor sonra yatıyor.

Ve Hakan Balta. O benim için bir hain. Avrupa'da sol kanattan yardıran futbolcuların arkasından bile koşmadığı zamanlarda yediğimiz goller yüzünden elendik. Riijkaard'ı en sevmeyen adamlardan biri idi. Servet ile birlik olup Riijkaard'ı kovdurmak için takımın değerini hiçe saydı.

Bu takımda sağ , sol kanat bulunur. Ama bence en önce yollanması gereken adam Hakan Balta'dır.

Dediğin gibi olmasını umuyorum.

Güzel bir sağ kanat alsınlar. Sene sonu da İyi bir transfer daha yaparak gidelim.

Benim bu günlerde en sevindiğim şey, Emre Çolak'ın oyuna oturuşu ve takımı şahlandırışı.

Sadece abartmıyorum Aydın muhabbetine dönmesini istemiyorum.

Takımdan herkes gibi çok memnunum ama gönlümde yatan takımda Ne Baros, Hakan Balta, Kazım ne de Riera'nın işi var.

Bunların yerine bomba gibi topçular izlemek istiyorum.

Zaten şu kadroyu tam olarak bi güzel yapsınlar seneye direk en güzel yerden kombinemi alıp takımıma sonsuz maddi manevi desteği vermeye hazırım.

Geri
Üst Alt