Ben transferde, 'strateji' tandansina sahip bir yonetime ve yonetim anlayisina sahip oldugumuz konusunda umitliyim. Cunku Galatasaray boyutlarinda bir organizmanin, bugunun sartlarinda dunyada surdurulebilir basari olmadan yasayabilmesi imkansiz. Dolayisiyla bu bir luks degil hayati bir zorunluluk. Yonetimin ve Fatih Terim'in ajandasinin ise Avrupa Ligi'ne degil Sampiyonlar Ligine endeksli oldugu hepimizin malumu. Bu nedenle A- oyuncular icin maliyet hususunda kirmizi cizgilerimiz fedakarlikla zorlanacaktir.
Bazi arkadaslarin da hakli olarak belirttikleri gibi CL kadrosunda "yabancı" (sevmiyorum bu kelimeyi) sinirlamasi olmamasi elimizi rahatlatmiyor. Cunku ancak ligde istikrarli bir sekilde oynatabildigimiz yabanci oyuncular CL'ye performans aksettirebliecekler. (Ocak'ta transfere isaret)
Mevcut kadroya bakarsak, Muslera, Eboue, Ujfalusi ve Melo'nun hocanin CL'deki ilk 11 kadrosunda yer alacagindan (simdilik) cok suphemiz yok. Elmander'in yedek olacagindan da oyle... Emre Selcuk Semih Hakan(?)'in da bu kadroda yer almasi cok cok muhtemel.
Geriye 3 kritik hamle kaliyor.
Yonetim ve hoca da bu hamlelerin ne kadar kritik olacaginin farkinda. Cok farkindalar hemde.
Zira sag acik, sol acik ve tek forvet olarak oynatacagimiz kisi bir bakima CL'deki kaderimizi belirleyecek.
Bunlarin Super Lig " yabanci" sinirlamasi itibariyle 2'sinin yabanci ve 1'nin de yerli olacagini varsayarsak, (ki yerli oyuncumuz -tahmin etmek zor degil- sag acik olacaktir)
Ocak transfer doneminde Shaqiri ya da muadili bir A- sol acik ve A- forvet alacagimizi,
Yaz doneminde de Gokhan Tore yahut Hamit Altintop'u alarak CL'ye merhaba diyecegimizi dusunuyorum.
Riera ve Baros ise bu sene sonu mutemelen gonderilecektir.
Hamis: Berk renkdasima biraz daha sabirli olmasini tavsiye ederim.