Xiaomi 15 Ultra Tanıtıldı

tanitimda galatasaray sponsorlugundan bahsedildi mi?

Ben eski kafaliyim altin koysalar 100.000 TL Xiaomi ye vermem

Bu soyle birsey
Bir tarafta golf var 120k
bir tarafta hyundai var 100 k
Almam arkadas 16 pro max ile ayni fiyat nerdeyse

Şimdi ben bu telefonların yazılım tarafındayım. İphone kullanıcısı olarak şunu söylemek istiyorum. Eğer android kullacaksaaniz ve stabil güvenli uzun süre kullanayım derseniz samsung s serisi alın. Samsung androidi yan uygulamalar ile kapalı hale getirdi. Eskiden bu konuda huawei iyiydi malum önünü kestiler. Xaomi rekabet için fiyatını çok makul yapmali.eski bir android kullanıcısı olarak android özgürlüktür.

Almanya'da 1500 avrodan satışa çıkmış. Bu Çinliler iyice delirmiş! Eskiden bu ve benzeri markaları tercih ediyorduk, çünkü Samsung ve Apple gibi büyük markalara göre biraz daha ucuzdu.
Şimdi ise fiyatlar aynı, hatta daha da yüksek. Bu markaya bu kadar para vermenin hiçbir mantığı yok...

Almanya'da 1500 avrodan satışa çıkmış. Bu Çinliler iyice delirmiş! Eskiden bu ve benzeri markaları tercih ediyorduk, çünkü Samsung ve Apple gibi büyük markalara göre biraz daha ucuzdu.
Şimdi ise fiyatlar aynı, hatta daha da yüksek. Bu markaya bu kadar para vermenin hiçbir mantığı yok...
Her segment için telefonlar üretiliyor ve fiyatları da ona göre belirleniyor. Artık üst segment Çin markalı telefonlar İphone ve Samsung'u geçmiş vaziyette adamlar teknolojik açıdan her sene daha iyisini yapmaya başladı.

"Şu markayı verilir o kadar para , o markaya verilmez", bu düşünce çok geride kalmış bir görüş açısıdır.

Bu konuda tavsiyem teknoloji -özellikle akıllı telefon sektörü konusunda- gelişmeleri daha yakından takip etmen olacak.

Altın olsa daha da Çin marka telefon almam. X3 Pro vardı bende, 1 ay önce hiçbir sebep yokken kendi kendine kapandı ve bir daha da açılmadı. Araştırdım, gördüm ki X3 Pro'ların kronik işlemci sorunuymuş. Kimilerinde 3 aylıkken, kimilerinde ise benim gibi daha ileriki kullanımlarda (benimki 3.5 yıl sonra oldu) mutlaka bu sorunu yaşatıyormuş. Normalde anakartın değişmesi gerek ama garantisi bittiği için 2000 TL verip CPU reballing yaptırdım, alet açıldı. Fakat bu sefer de telefondan ses gelmeme problemi başladı. Hiçbir şekilde hoparlörden ses gelmiyordu. 2 tane farklı yere götürdüm, işin içinden çıkamadılar. Adam hayatımda böyle saçmalık görmedim, sesin gelmemesi ve gitmemesi sesle alakalı bir problemdir ama sesin gidip gelmemesine ilk defa rastladım, normalde ikisi birden olmaz dedi. Ben de yeni bir telefon aldım.
Zaten ondan önce de döngü halinde kendi kendine açılıp kapanma sorunu olmuştu birkaç defa.
Onun haricinde MIUI 14 güncellemesi yayımladılar, kararsızlık oluşunca geri çektiler. Adamlar bir daha da yayımlamadılar ki ben az buz para vermemiştim zamanında, 230 dolar filandı. Üstüne biraz daha ekleyip A54 alabiliyordum o dönem.
Çok daha ucuz cihazlarına HyperOS desteği verdiler, benim 230 dolarlık cihazı pas geçtiler.
Velhasıl kelam, bütçe çok yoksa zorunluluktan olabilir ama bu kadar büyük bütçe varken Samsung haricinde Android cihaz alınmaz. Adamların en azından bir materyal kalitesi var, giriş seviye telefonuna bile 4 yıl güncelleme desteği veriyor, yazılımı daha sıkıntısız. Sözde Xiaomi filan büyüdü, gelişti, üretim teknolojileri iyileşti ama yıllar önce çıkardıkları telefonlar daha dayanıklı ve sorunsuzken yeni çıkardıkları cihazlar yazılımsal ve donanımsal problemlerden geçilmiyor. Eski Xioami'lere bakın, 6-7 yılı deviren cihazlar var. Şimdi 3 yılı devirirsen şanslısın. Her 3 ayda 1 yeni cihaz çıkarmayı geçtim, artık POCO gibi alt markaları filan da var ve bu yüzden işin içinden çıkamıyorlar. Ya yazılımsal, ya donanımsal problemler yaşatıyorlar. Hoş, zaten kalite gibi bir amaçlarının kaldığını da düşünmüyorum. Ben sana telefonu satayım da, yazılım güncellemesiymiş, sağlamlıkmış... Ben sana bunu sattığım anda bunlar beni alakadar etmiyor diyorlar resmen.

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt