- 3 Haziran 2015
- 57.733
- 67.045
- 4.143
Ben y kuşağı temsilcisi olduğumdan ötürü çok mutluyum
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Y sever bir toplumuz
Ben 99 lu olarak y mi z mi oluyorum
Z.Ben 99 lu olarak y mi z mi oluyorum
Y kuşağı abartılacak kadar iyi değil. Sert toplumsal olayların darbelerin ortasında büyümüş, bu olayları iliklerine kadar hissetmiş ailelerin çocuklarıdır. Çocuğum memur olsun, garanti iş bulsun, aman çocuğum risk alma, olaylara karışma. . .
Z kuşağı da abartılacak kadar kötü değil. Ellerinde korkunç imkanlar var. En basitinden ingilizce öğrenmek isteyen bir çocuk ücretsiz bir şekilde rahatça İngilizce öğrenebilir. Sadece İngilizce değil. Herhangi bir konuda bir şey öğrenmek istiyorsa öğrenebilir. Gitar çalmayı, yemek yapmayı, musluk tamir etmeyi. . . aklınıza ne gelirse! Dünya'nin her yeriyle iletişim kuruyor olmanın verdiği avantajlara girmiyorum bile. Y kuşağı arkadaşlar bilgiye ulaşmak için yaşadığımız sıkıntıları düşünün. Ansiklopedi, kütüphane romantizmi yapıyoruz, akılda kalması açısından teknik olarak daha olumlu olsa da herkes ulaşamıyordu. Ben binlerce lira para ödeyerek saçma sapan İngilizce öğrendim hatta seviyemi düşününce ingilizce bilmiyorum bile diyebilirim. Biri karşımda hızlıca konuşsun kopar giderim.
Örnekler uzar da uzar. Z kuşağının ülkemizde tu Ka Ka yapılmasının tek sebebi eğitim sistemi, siyasi ortamın verdiği yozlaşma. Bu çocukları bu hale biz getirdik. Ülke getirdi. Bu yozlaşmadan etkilenmeyen o kuşağın çocukları zehir gibi. Dikkatli inceleyin.
Yazıdan anlamadın mı; Y.sen ne kuşağısın