Üye Görüşü Yabancı Kuralı Neden Var?

Kemal Özbaş

Ulubatlı Souness
Yabancı kurali neden var? Bence futbolcuanun iyisi-kötüsü olur. Yabancı-Türk olması pek ilgilendirmiyor.
Bilen varsa aciklayabilir mi mantıklıca?

Son düzenleme:
Futbol zeka yoksunlarının fantezi yeri olduğu için

önceden ben de böyle düşünüyordum ama hem genel futbola bakışım hem de türkiye şartlarını değerlendirmem fikrimi değiştirdi

kesinlikle bir futbol takımın en az yarısı o ülkenin oyuncu olmalı hatta daha fazla

herşeyden evvel futbolu tekrar bir spora ve çocukların özeneceği ve her an temas edecekleri bir şeye dönüştürmek lazım

barca bayern filan bunu yapıyor

trde sınırsız yabancı da yapsan bişey değişmez

sahada türk oyuncularla başaran bir galatasaray bana daha çok keyif veriyor daha benim takımımmış gibi hissettiriyor

adanada sokakta futbola başlayan galatasaray formalı çocuğun galatasrayda oynama hayalini büyütecek şeylerden birisi bu

önerim benim 11 yabancı standart olsun artısı eksisi olmasın

geri kalan tamamen yerli olsun ve bu kural uefanın her yerinde böyle olsun

yabancı kuralı serbestisi büyük resimde 3-4 lig hariç tüm ligleri bitirdi

artık takımlarında uzun süre kalan oyuncular kalmadı, idoller kalmadı

bütün iyileri 10-15 takım topluyor

Yabancı kurali neden var? Bence futbolcuanun iyisi-kötüsü olur. Yabancı-Türk olması pek ilgilendirmiyor.
Bilen varsa aciklayabilir mi mantıklıca?

Defalarca yazdım renktaş. Yabancı sınırı serbestken Türkler Avrapa'nın en iyi kulüplerine gitti, oyuncu ihtaç eden bir ülke haline gelmiştik. Yabancı sınırı tekrar gelince hepsi dönmeye başladı. Yabancı sınırı yerli oyuncu gelişiminin önünde engeldir.

Serbest dedigin yabanci siniri simdiki gibi 14 yabanci hakkin var degilmiydi? Tek o +2 ve simdi +4e dönecek U23 kurali yoktu o zaman. Simdide istersen 11 yabanci ile oynayabiliyorsun.

@Kemal Özbaş konu acma hususunda Doruk'a kafa tutma caban var son zamanlarda.

Bir iddaa mi donuyor alper admir kimin daha az konusunu kitleyecek diye

takıma çer çöp yabancı topcu doldurdukları icin var

Muhtemelen 2-3 sene sonra çok sert biçimde geri dönecek bence. Keşke böyle bile kalsa yeter. Gs dominasyonunu bitirimenin tek yolu bu olacak. Bütçemiz gitgide büyüyor, fark açılıyor. 6+0+4'ler falan bekliyorum.

Böyle kurallar bir takım arayi çok açarsa sigorta görevi görür..

2011 yazında şike olayı patladiginda 1 ay sonra sonraki 3 yılda sürekli azalan yabancı sayısı şeklinde planlama yapmışlardı.. Bjk ve fb nin başı dertteydi gs bu sürede arayı açmasın diye bu yapıldı. Nitekim 2013-14 sezonundaki 6+0+4 denen dünyanın en saçma yabancı kuralının olduğu sene şampiyonluğu fb aldı bizde kitlenip kaldılar..

Geçen sene 2 sene diye getirdikleri ve bu sene 10+4 şeklinde planlanan kuralın da amacı oydu..Gs arayı açarsa denge sağlasın..

Kural bu sene bitiyor.. Muhtemelen yabancı sayısını 9,8 diye dusurecekler yine. Biz şampiyon olursak aynen uygulanacak fb şampiyon olursa Türk futbolunun bekası cart curt denilip esnetilecek..

Yani bu fb nin de işine gelmez değişir falan diye düşünmeyin amaç bizi onların seviyesine getirmek daha doğrusu bizi yavaşlatıp diğer takımları da rekabetin içine cekmek

database'den kaldirabiliyorsun

Geri
Üst Alt