Yabancı Sınırı Avrupada Nasıl? Analiz

UEFA siralamasina göre, kulüp bazinda 11. siradayiz :(

FIFA ülkeler siralamasinda 39. siradayiz :( :( :(

Ülke futbolu gelissin diye yabanci siniri uygulaniyormus. Merak ettim hem kulüp, hem milli takim bazinda bu siralamalarin tepesinde olanlar nasil bir uygulamaya gitmis yabanci sinirinda.

Yorum

Görüldügü gibi 5 degisik kural uygulanmakta:

A. Portekiz (5. - 3.) ve Hollanda (8. - 15.): KOMPLE SINIRSIZ, ve bizden kat kat basarililar hem kulüp hem milli takim bazinda!

B. Almanya (3. - 2.) ve Belcika (10. - 12.): Sinirsiz! Ama kadroda en az 6 ve 8 futbolcu alt yapidan gelmeli. Yine bizden iyi durumdalar!

C. Ingiltere (2. - 11.): Sinirsiz ama ligin kalitesini yüksek tutmak için AB pasaportu olmayan topcular milli takimlarinda vaz gecilmez olmali! Yine bizden kat kat basarililar...

D. Ispanya (1. - 1.), Italya (4. - 9.), Fransa (6. - 16.), Yunanistan (12. - 10.) ve Isvicre (13. - 8.): AB pasaportu serbest, AB pasaportu olmayan maximum 3,4 veya 5 futbolcu bulunabilir. Yunanistan ve Isvicre kulüpleri bizden daha az basarili olsada, milli takimlari bizden kat kat iyi.

E. Rusya (7. - 18.), Ukrayna (9. - 17.): Yabanci sinirlamasi yok ama mac kadrosuna en fazla 7 yabanci olabiliyor. Onlar bile bizden iyi durumda :(

Türkiye (11. - 39.): Dikkat cekmek isterim ki yabanci sayisinda maximum sayi olan tek ülkeyiz. Yok 10 yok 8... Sonra kontanjan bosaltmak zorunda kaliyor kulüpler, sacma sekilde ne milyon eurolar gidiyo :( Ve bu sacma 6+0+4 5+0+3 sinirlamalari bizi ne kulüp bazinda ne milli takim bazinda basarili kilmiyor!

Benim Görüsüm: Biz AB ülkesi degiliz, benim için kanadali yada fransiz fark etmez, ikiside yabanci! Bizim örnek almamiz kural bence Almanya, Süper Ligde oynayan her takimda en fazla 30 kisilik kadro belirtmeli, bu 30 futbolcunun en az 15i türk olmali ve 8i alt yapidan gelmeli. Bak o zaman nasil gelisiyor kulüplerimiz ve milli takimimiz!!!

Gercekten ülkemizin futbolunu düsünen bir insan 6+0+4, 5+0+3, 6+2 gibi sacma kurallar uygular mi?

Yorumlarinizi bekliyorum ;)

Gece gece Üşenmedim okudum çok ince bi konuya parmak basmışsın analizler çok yerinde çarpıcı şukunu verdim xd

Hesap Makinesi

Ama su detayi unutmamak lazim AB-pasaportu bu ulkelerde yabanci oyuncu olarak gorunmuyor.

Iskandinavyan oyunculari cokta yabanci olarak gorunmuyor ingilterede yada bilmem portekizler ispanyadada aynisi

asil sorun turk oyuncularin kotu olmasi bence, bugun ispanyada real, ath madrid ve barcelona kadrolarina bakarsak hepsi latin oyuncu ve az sayida yabanci oyuncu oynatiyorlar

bizdede ayni formul lazim, mesala ab-pasaportlu yada komsu ulkelerle isbirligi

Avrupada yabanci sinirsiz demek , yanlis olur :P

Sorun bizde değil onlarda :). Biz doğru olanı söylüyor ve konuşuyoruz ancak futbolu futbol aklı yönetmiyor Türkiye'de.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Eklemek isterim Fransa Afrika oyuncularıda yabancı sayılmıyor ve şöyle bir durum var atıyorum Afrikalı bir oyuncu Fransada oynuyor ve milli takım seçiminde kendi ülkesi yerine Fransa'yı seçiyor bildiğimiz gibi Dünya'nın gelmiş geçmiş en iyi oyuncusu Zidane Cezayir asıllıdır. Drogba kendi milli takımını seçmiştir ama Fransa pasaportu vardı. Almanya milli takımında ise 10 tane filan direk alman olmayan oyuncular vardır ve gelişen futbolda Alman futbolu gittikçe ilerliyor keza Belçika'da yeni gelişimlerle Afrika Balkan asıllı oyuncuları toplayıp kendi milli takımı ve ligini geliştirmektedir.

- y. siniri serbest olmali

- altyapi icin kriterler getirilmeli (ingilteredeki eppp gibi)

- a2 takimimiz ligde oynamali

bunlardan hicbiri olmayacak ama yinede nice work husznu :ka19:

Ama su detayi unutmamak lazim AB-pasaportu bu ulkelerde yabanci oyuncu olarak gorunmuyor.

Iskandinavyan oyunculari cokta yabanci olarak gorunmuyor ingilterede yada bilmem portekizler ispanyadada aynisi

asil sorun turk oyuncularin kotu olmasi bence, bugun ispanyada real, ath madrid ve barcelona kadrolarina bakarsak hepsi latin oyuncu ve az sayida yabanci oyuncu oynatiyorlar

bizdede ayni formul lazim, mesala ab-pasaportlu yada komsu ulkelerle isbirligi

Avrupada yabanci sinirsiz demek , yanlis olur :p

Vallah bizim komsu ülkelerde de pek is yok :D Yani bize mutlaka ab pasaportu formülü lazim.

Vallah bizim komsu ülkelerde de pek is yok :D Yani bize mutlaka ab pasaportu formülü lazim.

Aynen oyle, iraktan ve suriyeden futbolcu arayacaksak ohooooo vay halimize hehe

ama AB-pasaportuda ancak Azizenin onayiyla olur, yoksa TFF bize yararli olacak diye asla degistirmez..

Insallah alt yapidan 2,3 tane kerata cikarda , takima katkida bulunur

Afrikadan olabilir mesela zaten AB pasaportlu olması zorunlu neden derseniz biz verdiğimizde orda yabancı sayılmıyor fakat biz alınca yabancı oluyor Nihat döneminden beri Türkler yerli statüsünde oynuyor AB'de.

Kesinlikle hemfikirim.

Gesendet von meinem GT-I9195 mit Tapatalk

TFF kadar para kazanmayi tercih eden, sürekli saçma sapan kurallari getiren ve baskani sahtekar olan bir futbol federasyon yok galiba - dünyanin en iyi liglerinde böyle kurallari zor bulabilirsin.

Herkes gibi Avrupa disi oyuncu getirme siniri filan getirin ve isinize bakin.

Dun birisi EPL basliginda yazmisti tr ligi hollanda ukrayna rusya belcika liglerinden daha iyi diye. Umarim bu tabloyu gormustur.

Evet o liglerden daha iyiyiz bence de. Ama bu başlıktaki konu başka.

Yabancı sınırını milli takımı iyileştirmek için getiriyorlar sözde. Hollanda-Ukrayna-Rusya-Belçika ligleri bu konuda bizden daha esnek olsa da milli takımları bizden daha iyi.

Sanki TFF deki dangalaklar bilmiyor bunu . Zamaninda tüpcü kendisi bu sinirlamanin kalkmasini istemisti BJK baskaniyken. Böyle argumanlar ise yaramiyor iste.

Tek amac Feneri kollamak.

Yuh hepsi Fifa siralamasinda top 20 icinde. Bizde 39.siradayiz.

Geri
Üst Alt