Yabancı Sınırı Avrupada Nasıl? Analiz

En güzelini Belçika yapıyor kadroda alt yapıdan yetişmiş 6 oyuncu olmalı ve son senelerde çıkardıkları oyuncuları görüyoruz

Haklisin Evra Mandanda ve Mavuba Fransada dogmamislar, ama gel bir hikayelerine göz atalim ;)

Evra 5 yasinda Fransada football a baslamis.

Mandanda 2 yasinda ailesi Fransaya göcmüs.

Mavuba Fransa ya siginmis, 20 yasina kadar hicbir ülke pasaportuna sahip degilmis, yani tek pasaportu fransiz suanda bile.

Payet, "La Réunion" da dogmus yani Fransa ait toprakta.

Benim anlatmak istediğim bizde böyle yapalım sonuçta 5 yaşında 10 yaşında Afrika'lı adamları keşif edebiliyorsan Afrika'dan Fransa'ya futbol oynamaya geliyor Fransa'da kapıları açıyorsa sıkıntı yok daha önce bizdede oldu Aurelio oynadı sonuçta doğum yeri önemli değil FM'den biliyorum Afrika yabancı sayılmıyor zaten şuan bakarsan Belçika Hollanda Fransa İngiltere ve Almanya gibi ülkeler Afrikadan getirip alt yapılarda işliyorlar zaten Afrikalı oyuncu 20-22 yaşına geldimi vatandaşlık hakkı açılmış oluyor geçen gün merak ettim Almanyadaki klüplerin alt yapılarına bakayım dedim ne kadar türk var istatistiklerine bakayım diye bazılarında nerde ise full afrika kökenli oyuncular var.

En güzelini Belçika yapıyor kadroda alt yapıdan yetişmiş 6 oyuncu olmalı ve son senelerde çıkardıkları oyuncuları görüyoruz

Yabancı serbest olan ülkelerde genelde böyle kurallar var Türkiyedede mesela alt yapıdan 1 oyuncu olucak ilk 18'den gibi bir kural var Semih var Emre var Sabri var o yüzden sıkıntı olmuyor değişik kurallar koyarak bu yabancı kuralını kaldırabiliriz ama maalesef yabancı kuralına karşıyız diyen kulüpler var ben basından kişilerin o yabancı kuralına karşı olan kulüplere neden karşısınız gibi bir soru sormadıklarını anlamıyorum cevap veremicekler büyük olasılıkla çünkü vericekleri cevap total'de iyi yabancıları olan GS ligi domine edicek diyecektir.

En azından 7 yabancı sahada olması gerekiyor bizde de.

Veya kaleciyi saymayıp onun dışında 6 yabancı kuralı olsun.

Yabancı serbest olan ülkelerde genelde böyle kurallar var Türkiyedede mesela alt yapıdan 1 oyuncu olucak ilk 18'den gibi bir kural var Semih var Emre var Sabri var o yüzden sıkıntı olmuyor değişik kurallar koyarak bu yabancı kuralını kaldırabiliriz ama maalesef yabancı kuralına karşıyız diyen kulüpler var ben basından kişilerin o yabancı kuralına karşı olan kulüplere neden karşısınız gibi bir soru sormadıklarını anlamıyorum cevap veremicekler büyük olasılıkla çünkü vericekleri cevap total'de iyi yabancıları olan GS ligi domine edicek diyecektir.

Altyapıdan yetişmiş oyuncu kuralının da bi yaş sınırı olmalı şimdi Sabri altyapıdan çıkmış olsa nolur olmasa nolur Türk futbolunun geleceği için değil Galatasaray'ın önünü kesmek için yapılan hamleler bunlar hepimiz biliyoruz zaten Türk futbolu düşünülse o demirören in orda işi ne

Altyapıdan yetişmiş oyuncu kuralının da bi yaş sınırı olmalı şimdi Sabri altyapıdan çıkmış olsa nolur olmasa nolur Türk futbolunun geleceği için değil Galatasaray'ın önünü kesmek için yapılan hamleler bunlar hepimiz biliyoruz zaten Türk futbolu düşünülse o demirören in orda işi ne

Bende aynı şeyi söylüyorum yabancı kuralı yok fakat alt yapıdan 1 oyuncu yeterli diyorlar nerde ise 15 senedir sabri var bir alt yapıdan o yüzden mesela her sene en az alt yapıdan 1 oyuncu as takıma çıkarılcak yedeklerde 3 tane alt yapıdan oyuncu veya ilk 11'de kendi yetiştirdiğin oyuncu 25 kişilik kadroda en az 6-7 tane kendi yetiştirdiğin oyuncu gibi kriterler getirilmesi yeterli olucaktır yoksa yabancı kuralını kapadığımız taktirde paralar almanya alt yapısında yetişen oyunculara akıtılacaktır.

fb Avrupa'ya gidemiyor ve maddi durumu bizden kötüyken, bizi engellemek icin bu sınırı koruyorlar. fb maddi durumu düzeltsin ve avrupa'ya gitsin, bu sınır kalkacak.

Tabi zamanında bizim maddi durum yerlerdeyken, fb bu sınırın kaldırımlasını istiyor, biz istemiyorduk. Anlıcagınız hep bir menfaat söz konusu. Bu sınırın kalkması icin hem bizim hem fb'nin esit finans düzeyine ulasması beklenecek.

fb Avrupa'ya gidemiyor ve maddi durumu bizden kötüyken, bizi engellemek icin bu sınırı koruyorlar. fb maddi durumu düzeltsin ve avrupa'ya gitsin, bu sınır kalkacak.

Tabi zamanında bizim maddi durum yerlerdeyken, fb bu sınırın kaldırımlasını istiyor, biz istemiyorduk. Anlıcagınız hep bir menfaat söz konusu. Bu sınırın kalkması icin hem bizim hem fb'nin esit finans düzeyine ulasması beklenecek.

Burda yanlış bir düşüncen var yabancı kontenjanı düşürülmesi bizi daha çok maddi sıkıntıya sokuyor bedavaya oyuncuları kiraya veriyoruz ve üstüne maaşlarını ödüyoruz satarkende çok düşük fiyatlara satıyoruz yani yabancı kuralının açılmaması bizim maddi olarak daha fazla sıkıntı çekmemizi sağlıyor kadroda olmayıp başka kulüplere gittiği halde maliyetlerini bizim karşıladığımız oyuncular oluyor bu sebepten dolayı yabancı kontenjanı açıldığı taktirde maddi açıdanda biraz daha rahatlıcaz en azından sakatlık vb. şeyler olduğunda oynamayan yabancı oyuncuları oynatıp başka takımların dikkatini çekip satma şansımız daha fazla para kazanmamızada yardımcı olur.

yabancı tamamen sınırsız olmalı..kadro sayısı 25 olmalı bunların 10 u alt yapıdan gelmeli.oyuncu sayısı sınırlanarak fazla transferı engelleyebılırız alt yapıdan oyuncuları kadroya alarak ve sans vererek de turk futbolcuları gelişir.18 kısıden en az 3 tanesı alt yapıdan olmus olur boylece..hem turkler yerlerını garantı olmadıgı ıcın daha cok calısır hem ucretlerı duser hem de yabancılardan cok sey ogrenebılırler dıye dusunuyorum.

Yetkililere sesleniyorum. Hüsnü Bey yeni üye oldu ama cidden çok kaliteli analizler ve paylaşımlar yapıyor. Prosedür ne tam bilmiyorum ama bence GSE olmayı şimdiden hak ediyor kendisi.

Son zamanlarda gördüğüm en nokta atışı konuları açan kişidir kendisi forum bu kadar goy-goy'a kaymışken.

Yetkililere sesleniyorum. Hüsnü Bey yeni üye oldu ama cidden çok kaliteli analizler ve paylaşımlar yapıyor. Prosedür ne tam bilmiyorum ama bence GSE olmayı şimdiden hak ediyor kendisi.

Son zamanlarda gördüğüm en nokta atışı konuları açan kişidir kendisi forum bu kadar goy-goy'a kaymışken.

Bu mesaji simdiye kadar nasil görmedim bilmiyorum.

Beni onurlandirdin kardesim, cok tesekkür ederim :oops:

Haklima bir sey geldi, onuda paylasiyim tam rahatliyim.

Bu yabanci siniri sözde milli takima yarasin diye var ya? Niye Almanya, Isvicre veya baska milli takim secmis futbolcular yerli statüsünde oynuyor?

Mesela diyelim Mesut Özil bize geldi, bizim milli takima ne faydasi olacak? Ya da Gökhan Inler, ya da Eren Derdiyok?

Erkan Zengin mesela Isvec milli takimi icin oynuyor ama yerli statüsünde, TÜRKIYE milli takimina ne faydasi var??

Bu is cok garip, resmen irkcilik ya!!

Bu yabanci siniri sözde milli takima yarasin diye var ya? Niye Almanya, Isvicre veya baska milli takim secmis futbolcular yerli statüsünde oynuyor?

Mesela diyelim Mesut Özil bize geldi, bizim milli takima ne faydasi olacak? Ya da Gökhan Inler, ya da Eren Derdiyok?

Erkan Zengin mesela Isvec milli takimi icin oynuyor ama yerli statüsünde, TÜRKIYE milli takimina ne faydasi var??

Bu ırkçılık.teziyle gidersek tff eşşek gibi kabul eder sınırsız yabancıyı yanlız Uefa uyarır No to racism yanlız o da değilntüm dünyada iş değişir ama sağlam kanıt ve destekli yazı lazım

C5303 cihazımdan gönderildi

Load of shitte innit Husnu

Bu ırkçılık.teziyle gidersek tff eşşek gibi kabul eder sınırsız yabancıyı yanlız Uefa uyarır No to racism yanlız o da değilntüm dünyada iş değişir ama sağlam kanıt ve destekli yazı lazım

C5303 cihazımdan gönderildi

Bu olayin üstüne gidecek yönetici olsa gercekten bir yere varilabilecegini bende düsünüyom arkadas.

Load of shitte innit Husnu

:encouragement: U're so different Hayri

"Şu an FIFA'da dosyası bulunan ülkeler arasında Türkiye 2. sırada. 300 adet dosya var. Bunlar hep buraya gelmiş yabancı oyuncuların dosyaları. Biz bunu engelleyeceğiz. Kulüplerimizden oynamadan dünya kadar para kazanan oyunculr var. Yazık değil mi? Bugün PTT 1. Lig'de süper lig oyuncusu gibi para alan isimler var. Orduspor'u görüyorsunuz. Geçen sene 71 puanla Süper Lig'e çıkamadı. Şimdi geldiği durum ortada. Zaten sponsor kaçıyor. Bu anlattığım durumlar tüm liglerimiz için aynı."

Yabanci sinirini böyle savunuyor Demirören tüpcü bey. Ya resmen komedi, kulüpler ayaklarini yorganlarina göre uzatmiyorsa bana ne arkadas!! Sen getir adami sonra verme parasini sonra aousoashfpsgjspg yabancilari istemiyoruz.

"Fatih Hoca da yabancı sınırı konusunda bize saygılı. Galatasaray'dayken bu konuyu eleştirdiği olmuştu ama şu an bu görüşe saygı duyuyor. Belki yine kalkmasını düşünüyordur ama şu an bu durum değişmeyecek. Federasyon Türkiye'de taraftarı olmayan tek kurum. Kulüplerde yöneticiler taraftarın verdiği güçle eleştirilerini yoğunlaştırabiliyor. Bizim arkamızda o büyük kitleler yok. O yüzden mantıklı olmalıyız."

Gülermisin Aglarmisin

Zararin neresinden dönersen kardir.

En sonunda dogruyu buldular. Aylar önce bu konuyu paylasirken, Almanya modeli bize en uygunu oldugunu savunmustum. Nitekim, yeni yabanci sinirimiz acik olarak Almanya daki durumdan esinlenerek hazirlanmis.

Cok sükür artik bizim de mantikli bir yabanci sinirimiz var!

Benim Görüsüm: Biz AB ülkesi degiliz, benim için kanadali yada fransiz fark etmez, ikiside yabanci! Bizim örnek almamiz kural bence Almanya, Süper Ligde oynayan her takimda en fazla 30 kisilik kadro belirtmeli, bu 30 futbolcunun en az 15i türk olmali ve 8i alt yapidan gelmeli. Bak o zaman nasil gelisiyor kulüplerimiz ve milli takimimiz!!!

Gercekten ülkemizin futbolunu düsünen bir insan 6+0+4, 5+0+3, 6+2 gibi sacma kurallar uygular mi?

Demek ki mantigin yolu bir :H

:asd22::asd22::asd22:

Tebrikler iyi tahmin :) Sonunda mantıklı birşey yaptı federasyon.

Geri
Üst Alt