Yabancı Sınırlamasının Amaçsızlığı

Ya o yabancı sınırı kalkacak yada o yasayı kaldırmayanları kaldırtacağız .

TEK ÇARE

Yerli futbolcularin gelisimi icin bu uygulama diyorlar fakat gene de yana yana Avrupada milli takim icin Türk kökenli futbolcu ariyorlar. Cikmiyorsa futbolcu istersen 11 Türk zorunlulugu koy ne olacak gene gidip milli takim icin onca lobi faaliyeti yapilacak milli takim icin bizi secsin diye.

Hepsi fasa fiso yahu, bu sene 10 puan geriden gelip 4.yıldızı takarsak kontenjan KALMAZ

Gesendet von meinem GT-I9195 mit Tapatalk

Şimdi bu yabancı sınırlamasını Milli takıma futbolcu yetişmiyor diye musallat eden eyyy federasyon. Erkan Zengin ve Jimmy Durmaz ozaman niye yabancı sayılmıyor. Erkanda Jimmy de İsveç Milli takımını seçmişler. Eğer bu kısıtlamanın amacı milli takıma oyuncu yetiştirmekse Jimmy ve Erkan bu tanıma uymuyor. Yani ne Elmanderden nede Holmenden farkları yok.

Öte yandan daha milli takım kararını vermemiş ve bizim milli takımı seçme şansı olan Endoğan Adili sınırlamaya takılıyor. Yani belkide milli takıma katılacak bir oyuncuya engel olunuyor.

Amaç üzüm yemekmi bağcıyı dövmekmi dicem ikiside değil. Sizde amaç yok!

Not: Geçen forumdaki bi yazıdan esinlendim bulan biri varsa onuda ekliyelim

ben dün bu konudaki yazıyla ilgili konu açmıştım ama ilgi çekmedi yazı biraz uzun olduğu için.

Süper Zekalıların Süper Ligi | Transfer Forumu, Transfer Haberleri, Galatasaray Forumu

Bu konuyla ilgili çok uzun bir yazı yazabilirim. Ancak telefondan yazmak biraz zor. Kısa başlıklar altında izah edelim fenerasyona;

1. Türk gençlerinin onunu açalım diyorsunuz. Ancak biraz ligde kendini gösteren oyuncu, yabancı kısıtlaması yüzünden hayatı boyunca göremeyecek olduğu parayı tek bir imzada alabiliyor. Ardından para bulunca burnu kalkan gençler, ben alacağımı aldım deyip çalışmayı bırakıyorlar.
  2. Etraflarında güçlü rakipler olmadığı için (oyuncu olarak) daha fazla çalışma ihtiyacı duymuyorlar.
  3. Etraflarında model olacak profesyoneller olmadığından bir yerde tıkanıp kalıyorlar.
  4. Türkiye de kolay yoldan çok daha büyük paralar kazandıklarından, yurtdışına çıkmak ve kendilerini geliştirmek işlerine gelmiyor.
  5. Elle tutulur Türk oyuncu az olduğu için, dünyadaki eş potansiyel sahibi olan oyuncuların 3-4 misli ücretler ödenerek kulüplerin kendilerini geliştirme şansları ellerinden alınıyor.
  6. Kısıtlı oyuncu sayısı yüzünden büyük takımlar aynı oyuncuların peşinde koşuyor ve daha sezon öncesinde gerilim yukarılara tırmanıyor.

Maddeleri çoğaltmak mümkün. Zaten baya uzattım. Daha serbest yabancılı ligleri soylemedik. :)

Bizi durdurmakla alakası yok. Maksat Fener'i şampiyon yapmak, rekabet edebilir hale getirmek. Bu yasak herkese var ama bu yasaktan fayda sağlayan bir tek büyük şikeci, bir de fırsattan istifade elindeki iyi yerlileri fahiş fiyatlara kakalamaya çalışan anadolu kulüplerinin aç gözlü başkanları.

mantık hatası yapmışsın bizi durdurmadan feneri bu yarışın içine dahil edemezler zaten 2 senedir 8-10 arası puan farklarla şampiyon oluyoruz şampiyonluk ipi bizim elimizde ve amaç cimbomun makası açmasını engellemek çünkü biz fenerden daha güçlüyüz mali ve takım olarak istediğimiz yabancıyı alabiliyoruz adamlarda daha montpeiler den oyuncu transfer edemiyorlar bunun içindirdi galatasaray'ın sermaye artırımına bile müdahale etmeye çalışıyorlar...

Ayrıca şunu belirteyim. Yabancı sınırlamasını fener ve Beşiktaş bizim uçurumu açmamamız için istemiyor, diğer takımlar da 3-5 kuruşluk topçuları 8-10 milyona itekleyebilmek için istemiyorlar.

Bizden başka sınırlamanın kaldırılmasını isteyen yok. Ama diğer 17 kulüp falan diyecek varsa, diğer kulüpler #3 un peşindeler. Anlayacağınız doğruyu savunan tek biziz.

Amaçsızlığın olması için bile bir mantık olmalıdır. Bu uygulamaya amaçsızlık bile denilemez,saçmalık. Kötü niyetli, sırf Galatasaray'ın arayı açmaması ve Anadolu kulüplerine fahiş paralar kazandırmak için getirilen bir uygulamadır. Ve bunu sadece Demirören getirmedi. Arkasındaki lobi getirdi.Demirören orada denileni yerine getiren bir kukla...

Amaçsızlığın olması için bile bir mantık olmalıdır. Bu uygulamaya amaçsızlık bile denilemez,saçmalık. Kötü niyetli, sırf Galatasaray'ın arayı açmaması ve Anadolu kulüplerine fahiş paralar kazandırmak için getirilen bir uygulamadır. Ve bunu sadece Demirören getirmedi. Arkasındaki lobi getirdi.Demirören orada denileni yerine getiren bir kukla...

Aslına bakarsan amaçsız değil, hatta iki amacı var bu kuralın. Senin de belirttiğin gibi.

Başlığın değiştirilmesini talep ediyorum:)

Geri
Üst Alt