Yabancı Stoper Almak Doğru Değil

Murat Saylak

Muhasip Üye
GalataSarayı Efendileri
Yabancı Stoper Almak Doğru Değil

Mancini'nin israrla stoper oyuncusu istemesine bir türlü anlam veremiyorum.

Drogba'dan sonra kontenjan sorununu sebebiyle yabanci forvet transfer edemiyoruz, etsek bile Burak Yilmaz kanatta oynayacak. Yani o is olmaz.

6 yerli oyuncuyla Sampiyonlar Ligi'nde basarili olmak hayal olacagi icin tamamen Türkiye Ligi'ne göre bir kadro kurulmali.

Bence 8 kisilik yabanci kadrosu su sekilde olmali:

1-Muslera

2-Telles

3-Melo

4-Sneijder

5-Kanat

6-Bruma

7-Chedjou

8-Sürpriz

STOPERE NEDEN YABANCI ALINMAMALI: Alinacak oyuncu sürekli oynamayacak, yedek bekleyecek. Chedjou bu sene gibi tribün-ilk 11 arasi gider gelir. Sorun etmezama gelecek stoper yine yüksek maliyetli bir oyuncu olacak. Bonservisi elinde ve bize göre uygun olan tek isim Alex'ti, o da gittigine göre stoper transfer etmek yersiz olur. Gelecek oyuncunun Chedjou'dan cok katki saglayacagini düsünmüyorum acikcasi, takima alismadan Sampiyonlar Ligi maclarina cikacak ve elestirilecek yüksek ihtimalle. Stoper transferinin olma ihtimali Chedjou'ya iyi teklif gelmesine bagli bu arada.

TEK YABANCI ALACAKSAK BU ISIM KANAT OLMALI:
Drogba'dan sonra mutlaka Sneijder'in dilinden anlayan yildiz bir isim sart. Bu oyuncunun mevkisi de kanat olmak zorunda. Ligin en az gol yiyen takimi Galatasaray oldu bu sezon. Bizim en büyük sorunumuz Sneijder disinda yaratici oyuncunun olmamasiydi. Hucumda yirtici bir oyuncunun olmamasi bizi etkisiz hale getiriyor (özellikle deplasmanlarda)

SÜRPRIZ 8.YABANCI: Bu oyuncuya aslinda gerek yok. Böyle birini transfer edecegimizi zannetmiyorum. Yedek bekleyecek Chedjou ve Bruma bile süre alma sorunu yasayabilir. Sag bek veya forvet alsak bile bu oyuncular süre alamadan sezonu tamamlayacak. Elde kalan bir yabanci olursa mecburen kadroda tutulur. Baskan asla son hakkini kullanmaz.

DEFANSI IDARE EDEBILIRIZ:
Sag bek ve stoperi bu sene oldugu gibi yine idare edecegiz mecburen. Sabri, Veysel, gelirse Tarik/Sener o bölgeyi rahatlikla götürür.

Stoperde ise Koray Günter'e güveniyorum. Hakan Balta ve gelecek olan yerli stoper alternatifi bizi idare eder. Serdar Tasci riskine girip kiralaybiliriz. Form tutarsa bizim ligimize göre üst düzey bir stoper oldugu kesin.

KADRO:

Muslera

TÜRK Semih TÜRK Telles

Melo Selcuk

Olcan Sneijder KANAT

Burak

Bu kadro Türkiye Ligi'ne en uygun olan.

Sneijder ve Burak bu sezondan daha fazla katki verecektir (gercek mevkilerinde oynayacaklar)

Olcan Süper Lig'de cok rahat skor üretebilen bir isim, kanat oyuncusu da büyük yildiz.

Alabilirsek Mevlüt Erdinc, Umut Bulut, Gökhan Töre, Aras Özbiliz (kiralik) ofans rotasyonunu epey rahatlatir ve gol bulma sorunumuz ortadan kalkar.

Not: Transfer yaparken Erkan Zengin, Jimmy Durmaz, Dogan Sahin SLX gibi cöpler alirsak bu seneyi en iyi ihtimalle 2.bitiririz.

tr ligi icin cift turk stoper yeterli olur ama sag bekte bütün sezon sabri ile gecmez. formsuz oldu mu sabote ediyor en iyi takımı bile

veysel zaten topcu degil benim gözümde

hem sag bek hem de stoper oynayan bir micah richards transferi muazzam cuk oturur. yer yer hem stoper hem de bek olarak kullanabiliriz kendisini. tıpkı ujfalusi gibi.

muslera

sabri-semih-micah-tellex

melo selcuk

sneijder

olcan-burak-tore

+3 bruma-amrabat-yabancı forvet +3

Telles +3'e gecsin bize saglam bi stoper lazim.Dk sonra Musleraya iyi bi teklif gelirse Onuru alma imkanimiz da olursa en iyi hamleyi yapmis olur transfer doneminde.5 yabanci olan yerde kaleciyi yabanci yapmak buyuk dezavantaj.

Biliyoruz dogru degil ama napalim, yabanci oyuncu alinacaksa ofansif bir oyuncu olmali zaten..

Aslında kontejyan açmak için Muslera'yı satıp Onur'u alabi...

Tamam sustum.

Ekstra kontenjan acmak nedir bilmez kimse. Burada eli ayagi düzgün olan her yerliyi mecburiyetten ilk 11'e yaziyoruz.

Onur'a 9 milyon istiyorlar, bu paraya kesin veriyorlar yani. Muslera'yi satip Onur'u alsak maddi anlamda zarar etmeyiz ve 1 kontenjan aciliyor.

Beni asil sinirlendiren Caner oldu. Hic ilgilenmemisler transferle. Selcuk-Burak tarifesi ve imza parasi versek kosa kosa gelirdi. Al sana 2 kontenjan.

Hem olcan hem töreyi alırsan stoper de gelir .. Ama zor tabi..

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Hem olcan hem töreyi alırsan stoper de gelir .. Ama zor tabi..

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Kontenjan bu haldeyken bile ben Gökhan Töre gibi öldürülme ihtimali olan bir futbolcuyu asla ilk 11'e yazmam. Sizi bilemem.

Yabancı almayacaksak Yalçın Ayhanı kaçırmayalım.

5 yabancı hakkımız varken bence de gerek yok ama sinyor kesinlikle bir yabancı alır oraya.

Erkan Zengin'in cöp olduguna katılmıyorum. Cok kaliteli bir yedek olur. Sonradan oyuna girip yorgun savunmaları cok zorlayabilecek bir futbolcu.

iki stoperinde türk olursa başın boktan çıkmaz. semihin yanına dünyaca ünlü takıma geriden liderlik yapabilecek takımı yönetebilecek bir KAPTAN lazım. şampiyonlar liginde bizi başarıya götürebilecek bir stoper lazım.

Ched i kesinlikle 4 5 e satıp oraya kaliteli bir yabancı stoper almalıyız.Bu dediğin lig için belki olur.Koray semih balta idare ederde.Cl de paramparca ederler o savunmayı.Daha sag bekimiz bile iyi değilken böyle bir riske girilemez.

Geri
Üst Alt