yağız kaan erdoğmuş

Magnus ve hikaru' nun kendisinden övgüyle bahsetmesi imajı açısından çok iyi. Bu ivmeyle devam edere 2 yıl içinde 2750 reytingi görmesi kuvvetle muhtemel.

Yağız Kaan, Türk satranç tarihinin en önemli maçlarından birini oynayacak bugün rakibi ise son dünya şampiyonu gukesh dommaraju .

1769582626973.webp

Turnuvada şimdiye kadar üç galibiyet alan yıldız sporcumuzun son dünya satranç şampiyonu gukesh ile maçı, bugün, tsi 16:00'da başlayacak. yağız kaan erdoğmuş beyaz taşlarla, gukesh dommaraju ise siyah taşlarla mücadeleye başlayacak.

Yağız Kaan, Türk satranç tarihinin en önemli maçlarından birini oynayacak bugün rakibi ise son dünya şampiyonu gukesh dommaraju .

Ekli dosyayı görüntüle 313397

Turnuvada şimdiye kadar üç galibiyet alan yıldız sporcumuzun son dünya satranç şampiyonu gukesh ile maçı, bugün, tsi 16:00'da başlayacak. yağız kaan erdoğmuş beyaz taşlarla, gukesh dommaraju ise siyah taşlarla mücadeleye başlayacak.

Yayın linkini bırakalım müsait olursak izleriz.

Yayın linkini bırakalım müsait olursak izleriz.

maç saatinde satranç severleri konuya etiketleyebilir misin?

kolaylık olması için isimlerini bırakıyorum:
Kod:
@Feramuz Kayalar @Hayri Cund @Gökhan Aytepe @Kuzey Aslan @Naci Liboş @Emir Sato @Cafer Güney @Furkan Kaya @Furkan Korkmaz @Alper Altun @Uğur İz @Nedim Burul @Nedim Tokuyucu ve aramızdaki tek profesyonel satranç oyuncusu @Yiğit Karagöz

maç saatinde satranç severleri konuya etiketleyebilir misin?

kolaylık olması için isimlerini bırakıyorum:
Kod:
@Feramuz Kayalar @Hayri Cund @Gökhan Aytepe @Kuzey Aslan @Naci Liboş @Emir Sato @Cafer Güney @Furkan Kaya @Furkan Korkmaz @Alper Altun @Uğur İz @Nedim Burul @Nedim Tokuyucu ve aramızdaki tek profesyonel satranç oyuncusu @Yiğit Karagöz
Beni de ekleyebilirsiniz. Tata Chess boyunca her maçını ikinci ekranda açık izledim. Galiba herhangi bir sporda hiç bu kadar gelecek vaat eden bir oyuncumuz olmamıştı. Carlsen sonrası düşüşte ortalığı domine edecek gibi.

Beni de ekleyebilirsiniz. Tata Chess boyunca her maçını ikinci ekranda açık izledim. Galiba herhangi bir sporda hiç bu kadar gelecek vaat eden bir oyuncumuz olmamıştı. Carlsen sonrası düşüşte ortalığı domine edecek gibi.
Hikaru Nakamura’nın maç yayını hakkındaki yorumları;

“iyi ki artık profesyonel satranç oynamıyorum. en iyi turnuvaya geliyorsun. sonra yaşının yarısına bile gelmeyen bir çocuk gelip seni yeniyor. yok kalsın. almayayım ben. oynamaktansa uzaktan hayran hayran maçlarını izleyip kariyerini takip etmeyi tercih ederim. bazı oyuncular var, biliyorum, kıskanç davranıyorlar, ‘ben o gençlerden çok çok daha iyiyim’ diyorlar. ben onlardan değilim. zamanı geldiğinde illa ki genç nesil satrancı devralacak. bunun önüne geçemeyiz. faustino oro gibi başka çocuklar da var piyasada olup çok iyi olan. ama yağız’ın onlardan farkı, daha şimdiden elitin eliti oyuncularla oynayıp onları yeniyor olması. diğer çocuklar henüz bu seviyelerde maç oynamadı. yağız’ın 2750 olmadığı, dünyada ilk 10 olmadığı bir dünya düşünemiyorum. öyle ya da böyle oraya gelecek. belki günün birinde deli bir kız arkadaş edinir, ya da hayatında çok büyük zorluklar ortaya çıkar. ancak bunun gibi ekstrem durumlarda bu dediğim olmayabilir. bir sonraki magnus olacak mı? yaşı o kadar küçük ki yapabileceklerinin bir sınırı yok. izleyip göreceğiz. türkiye gibi satranç geçmişi olmayan bir ülkeden geliyor olması da ilginç. yetenek dünyanın her yerinden çıkabiliyor artık. bu turnuvayı kazanırsa, ki liderden sadece yarım puan geride, bence bu performans dünyada gelmiş geçmiş en iyi turnuva performansı olur. evet zamanında fabi 8-0 vs. yaptı ama 14 yaş farklı bir şey. 14 yaşında bunun yapılamaması lazım. iyi ki bunlarla uğraşmak zorunda değilim"

Yağız'ın stratejisi çok iyi yapılmayanı yapıp, rakibi düşünmeye itiyor.. hintli biraz da böyle düşünmeye devam ederse pişik olacak

Bu ülke insanı eğitilemez artık ya. Lağım zihninden çıkan fikirleri ifade etmese ölecek insanlar topluluğu hepsi. Çocuğun bulunduğu seviye belli rakipleri ve yaptıkları belli. Yayının chati ise tam bir komedi. En büyük başarıları yemek yemek nefes alabilmek olan zihinler toplanmış adamı yargılıyor ve akıl veriyor amk

Keşke Rakibin 27. hamlede yaptığı hatalı olan fil-a6 hamlesinde fazladan 10 dakikası olsaydı dediğimiz büyük yetenek eminim kale- a d1 hamlesini bulurdu. Yinede canı sağolsun bu yaşta bu seviye görülmemiş birşey.

Geri
Üst Alt