Yapımcılarda Cinemaximum Boykotu

Ben bunu soruyorum mısır kola nasıl zorunlu olabilir bir kere sağlığa aykırı.

Bildiğin dava konusu bu

Bu Cinemaximum satılmış 1 yıl önce korelilere.Ordada bu mısır cola zorla aldırılılıyormus sinemada.Aynısını burayada getirdi hırbolar.Hayır sağlığıda geçtim canım istemiyor almıyorum ..q.Colada seven biri değilim keyfimin kahyasımısın.Birde 20 liraya satılan biletin 12 sini mısır cola gibi gösterip 8 lira yı sinema bileti yapıyorlarmıs.Yani onunda 100 de 50 si yapımcılara gidiyormuş.Akıllı korelilere bak sen.

Bu Cinemaximum satılmış 1 yıl önce korelilere.Ordada bu mısır cola zorla aldırılılıyormus sinemada.Aynısını burayada getirdi hırbolar.Hayır sağlığıda geçtim canım istemiyor almıyorum ..q.Colada seven biri değilim keyfimin kahyasımısın.Birde 20 liraya satılan biletin 12 sini mısır cola gibi gösterip 8 lira yı sinema bileti yapıyorlarmıs.Yani onunda 100 de 50 si yapımcılara gidiyormuş.Akıllı korelilere bak sen.
korelilere sabancıdan geçmişti çok daha önce esas holding sartış yapalı 4-5 sene oluyor. bunlar cj yani koreli koreliye satalı 1 sene oluyor. bunlar ikinci koreli firma.

esas da zaten afm'yi almıştı. ondan önce de marsı almıştı. mars da ortaklarıyla büyütmüştü genel kronolojisi böyle.

Bu sinema biletinin yanında kola ve mısırı zorunlu tutma olayını hepinizin ilk defa duyuyor olması çok ilginç geldi bana. Eskişehirde Cinema Pink 4 5 sene önce yapardı bunu

CLT-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bu sinema biletinin yanında kola ve mısırı zorunlu tutma olayını hepinizin ilk defa duyuyor olması çok ilginç geldi bana. Eskişehirde Cinema Pink 4 5 sene önce yapardı bunu

CLT-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ben dediğim gibi çok Nadiren sinemaya gidiyorum

Mahsun Kirmizigil'in Sahan'in Cem Yilmaz'in filmlerine sokayim .

Yapımcılar ekstra pay istemiyorlar aslında. Bilet ücreti promosyonlarla aşağı çekiliyor. Kısaca şöyle birşey yapıyorlar. Örneğin bilet başına %50 anlaşma yapılmış olsun. Bilet 15 TL, ancak mısır ve kola ile kampanya yapıp 20 TL diye satıyorlar. Sonra bileti 8 TL den, mısır + kolayı 12 liradan gösterip yapımcıya bilet başına 7,5 tl vermesi gerekirken 4 tl veriyorlar. Yapımcılar sonuna kadar haklı bu konuda. Adamlar mısır ve koladan veya otoparktan para istemiyorlar yani. Çakallık yapıp biletlerin fiyatlarını düşük gösterenlere karşı yapılan işler bunlar.
Edit: Şahan anlatmış zaten :)

——————

Belli saatlerde mi oluyor bu zorunlu mısır alma şeyi hiç başıma gelmedi. Genelde günün ilk seanslarına giriyorum. Umarım bu olaylar kampanya sayesinde şu anda ülkede yapabildiğim tek uygun maliyetli aktivitemi elimden almazlar.

Herkes senin gibi evine kapanık yaşamıyor sosyal hayat denen birşey var
Sosyalleşmek sinemaya gitmekmi oluyor ? Vah ülkemin haline.
Ayrıca beni o kadar iyi tanıdığına göre, hangi partiye oy verdiğimide söyliyebilirsin. Evime kapanıp yaşıyormuşum. Şimdi birde sosyalleşmek adına AVMlere gittiğini söyliyeceksin, beni daha çok duygulandıracaksın.

Son düzenleme:
Hesap çok basit. 2 kişi git-gel, yemek, sinema ortalama 100 TL. Her ay 2 kere gitseniz yılda 2400 TL yapar.
3 Yılda 7200 TL. Bu paraya 140 ekran kral bir UHD TV alırsınız, indir filmi yada online izle, bu kapitalistlere para kazandırma.

Sinemaya gitmek baskalariyla sosyallesmek degil belki ama film izlemeyi salt ekrana bakmak olarak gormemek lazim

Orada bir sosyal ya da degil , aktivite icinde oluyorsun , bazen bir disari cikisin parcasi , bazen yanindaki kisilerle ortak hareket etmek yahut sayisiz farkli nedeni olabilir

Birbirlerinin direk ikamesi olarak gormemek lazim . O zaman maca da gidilmesine benzer kulplar takilabilir

Sinemaya gitmek ile ayni filmi evde izlemek izlenen sey acisindan aynidir ama sadece o kadar , yan faktorler acisindan apayri iki aktivite bunlar

Hesap çok basit. 2 kişi git-gel, yemek, sinema ortalama 100 TL. Her ay 2 kere gitseniz yılda 2400 TL yapar.
3 Yılda 7200 TL. Bu paraya 140 ekran kral bir UHD TV alırsınız, indir filmi yada online izle, bu kapitalistlere para kazandırma.
Sinema farklı be üstad.

mevzu sadece sinema değil. değişen iktisadi koşulları yapımcıların kabul etmemesi. yoksa diziler neden yayından kaldırılıyor yahut zorunlu 3 haftalık aralar verdiriliyor?

1.5 milyonluk bütçeyi beğenmeyip zam isterse aynı yapımcı televizyon kanalından sonra da gidip mısır parasına da göz diker ama asla reklam verenlerin gerilemekte olan türk ekonomisinin birer paydaşı olduğunu düşünmez.

zarar ediyorsan gelirini arttıracağına giderini azalt. beş para etmez oyunculara verdiğin yüz binlerce liralık kaşeleri düşürmek makul bir çözüm aslında.

Sinema farklı be üstad.
Dostum ben sinemaya gidilmesin demiyorum. Bu fahiş fiyatlardan kurtulmak için insanlara alternatif gösteriyorum. Senede 1 en fazla 2 baş yapıt film geliyor zaten. Onlara sinemaya git ama geri kalan filmler TV seviyesinde filmler. Gerek yok.

Çok özel bir film olmadıkça bende sinemaya gitmiyorum artık, yanımda birisi haşır huşur bir şeyler yiyince sinirlerim bozuluyor bir de reklam olayı vs işin içine girince ev ortamında izlemeyi daha çok tercih ediyorum. Turgaya hak vermemek elde değil.

Çok özel bir film olmadıkça bende sinemaya gitmiyorum artık, yanımda birisi haşır huşur bir şeyler yiyince sinirlerim bozuluyor bir de reklam olayı vs işin içine girince ev ortamında izlemeyi daha çok tercih ediyorum. Turgaya hak vermemek elde değil.
Bu reklam olayı film esnasında da mı oluyor?

Geri
Üst Alt