Yaprağımda Lekeler Çıktı, Lütfen Yardım!

Melih Peker

Analiz Süren
Şef Gümüş Kıvrım
Hemen kafasının üzerinde beyaz beyaz lekeler dikkatli bakınca seçiliyor..daha önce yoktu..
2.webp
1.webp

Satın alırken ben uyarmışlardı en az 100 litre tank gerekir bakımı zordur diye ama 1 aydır sorun yoktu, son bir haftadır yanına aynı familyadan başka bir balık attık acaba ondan parazit mi bulaştı , yoksa tank mı yeterli gelmiyor anlamadım.Sıcaklık sabit 24 derece, ph 5,5 ve stabil.

söylemeyi unuttum yaprak balığı aslen Monocirrhus polyacanthus diye geçiyor ama bendeki afrika benekli yaprak balığı ..

Ben de ağaç yaprağı sandım. Balıkmış.

Icim fesat icim icim....

Benim içim fesat sanırsam neler geçti aklımdan sayfa yüklenirken

Ben de öyle düşündüm ama Nasıl tedavi edilir bilmiyorum

iPhone cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi
akvaryumda başka balık varsa onlarda o balığa lekenin olduğu bölgeye saldırıyor ısırıyor bende öyle farketmiştim geç oldu gerçi biraz, ilacı var akvaryum suyuna döküyosun gecikmeden biyerden al anlatırlar kullanımını ama emin olmak için gösterebilirsinde lekeleri..

ciddiysen tuz en hızlı çözüm

değilsen okşamanı tavsiye ederim,kendine gelir

yaprağının kafasını bulmak için fotoya zoom yapmak zorunda kaldım. allah baska dert vermesin ne diyelim.

Beyaz benek olabilir.Kolay tedavi edilen bir hastalıktır.Isıyı kademeli olarak 29 dereceye çıkar.Metilen mavisi tedavisi uygula.Akvaryumu da bez ile kapat güneş ışığı almasın 1-2 gün. Yada odanın perdesini sürekli kapalı tut.

ciddiysen tuz en hızlı çözüm

değilsen okşamanı tavsiye ederim,kendine gelir

Dün de benim dudağımda beyaz leke (aft) çıktığını söyledim. @Mehmet Arslaner de "tuzlu su ile gargara yap" demişti. Dolayısıyla "bütün lekeler tuz ile gider" diye bir genelleme yapılabilir mi merak ediyorum.

Dün de benim dudağımda beyaz leke (aft) çıktığını söyledim. @Mehmet Arslaner de "tuzlu su ile gargara yap" demişti. Dolayısıyla "bütün lekeler tuz ile gider" diye bir genelleme yapılabilir mi merak ediyorum.
mesela

senin üzerinden genelleme yapacak olsak bütün Mahir leri hoş etmek lazım

bu yüzden gereksiz bir genelleme olur

Geri
Üst Alt