Yardımınıza Ihtiyacım Var

Zafer Demir

Parçalı Üye
Arkadaşlar ben bu sene tekrar ygs'ye hazırlanıyorum. Üniversitenin 2. sınıfını dondurup memleketime geri döndüm

Daha önce böyle şeyleri yaşamış arkadaşlarım varsa nasıl hazırlandılar neler yaptılar bana biraz bu konularda yardımcı olabilirler mi?

Şimdiden teşekkür ederim ilgilenip cevap yazan renktaşlarıma :)

ne bıraktın ne olmak istiyorsun?

Kalmış 3-5 gün paşa ne hazırlığı

İnternetten unuttuğun derslerin konularını izle. Soru çöz.

Enerji mühendisliği okumaya devam edicem sadece başka bir üniversitede okumak istiyorum bölümümü

Aslında 3 5 gün kalmadan baya önce hazırlanmaya başladım.

2 ay ya da biraz daha fazla olması lazım.

Enerji mühendisliği okumaya devam edicem sadece başka bir üniversitede okumak istiyorum bölümümü

Aslında 3 5 gün kalmadan baya önce hazırlanmaya başladım.

2 ay ya da biraz daha fazla olması lazım.

Hocam bir daha YGS'ye, LYS'ye çalışıp okuduğun 2 seneni heba edeceğine yatay geçiş için çalışsaydın ya keşke.

Önerecek pek bir şey yok, çalışacaksın elinden geldiğince.

4 sene hazırlandım ama kazanamadım, artık çok geç renktaş sanayiye gir çalışmaya başla şimdiden çabuk yükselirsin

Hocam bir daha YGS'ye, LYS'ye çalışıp okuduğun 2 seneni heba edeceğine yatay geçiş için çalışsaydın ya keşke.

mümkün değil usta. 0. 6 gibi bir ortalamam var çünkü. Yatay geçiş için istenilen ortalamayı tutturana kadar okul biter zaten hiç hazırlanmazdım

Yatay geçiş deneseydin keşke not yükseltip daha kolay olurdu hem sene kaybetmezdin

Bu saatten sonra konu eksiği varsa zor toparlanır zira deneme sinavlarina gömülmek gerekir bu zamanlarda.

mümkün değil usta. 0. 6 gibi bir ortalamam var çünkü. Yatay geçiş için istenilen ortalamayı tutturana kadar okul biter zaten hiç hazırlanmazdım

Anladım o zaman sıkıntı tabi. Benim düşüncem YGS basamak tarzı bir şey. Benim kazandığım sene bize YGS'ye 1 ay kala YGS çalışmayı yasaklamışları hep LYS kasardık. Mümkün olduğunca LYS'ye ağırlık verirsen daha başarılı olursun. Hem süreç daha fazla ve odaklanacağın sadece matematik ile fen var. YGS'de de elinden gelenin en iyisini yaparsan inşallah istediğin yere yerleşirsin hocam.

yaslan arkana keyine bak sınavda hiç stres yapma çözersin zaten soruları

Bizim bi arkadaş vardı ikinci yılında girdi bi bölüme iki sene okudu bıraktı.

Ardından 1 yıl daha hazırlandı ve girdi 1 sene daha okuyup yine bıraktı. Yine hazırlandı en son geçen sene girdi başka bir okul ve bölüme şimdi 1. Sınıf oldu. Hazırlıktan sonra.

Yani üniversite okuyacaksan istediğin bölümü ve okulu iyi belirlemen lazım.

Yoksa yazık olan geçen yıllara oluyor.

Anladım o zaman sıkıntı tabi. Benim düşüncem YGS basamak tarzı bir şey. Benim kazandığım sene bize YGS'ye 1 ay kala YGS çalışmayı yasaklamışları hep LYS kasardık. Mümkün olduğunca LYS'ye ağırlık verirsen daha başarılı olursun. Hem süreç daha fazla ve odaklanacağın sadece matematik ile fen var. YGS'de de elinden gelenin en iyisini yaparsan inşallah istediğin yere yerleşirsin hocam.

Lys den korkum pek yok açıkcası özellikle matematikten gayet iyiydim türev integral trigonometrim fulle yakındı ilk girdiğimde.

Fakat ygs nin feni çok korkutuyo ilkokul seviyesindeki soruları yapamıyorum gibi böyle midem bulanıyor görünce :D

Zaten ygsinin feninden 25 gibi birşey yapsam yeterli olur bneim için.Türkçe Matematik toplam 60 Fenden 25 gelse Lys ye kasmamak için bir neden kalmıyor

Geri
Üst Alt