Yargıtay Şike ve Teşviği Onadı | Aziz Yıldırım'ın Hapis Yatması Bekleniyor

Bilerek yurtdışına çıktı döndüğünde havaalanındaki kalabalığı kullanıp gözdağı vermek isteyecek, ama UEFA ve FİFA bunu takarmı, tabikide hayır, bence ptt 1.lig kesin belki 2. lige bile düşebilirler.

herkes uefa ve fifanın vereceği kararı bekliyor ama mecliste görüşülmeye başlanılacak olan yeniden yargılanma sürecini bahane ederek uefa ve fifa'yı oyalayacaklardır bu şeref yoksunları.ve en kötü tarafıda meclisteki tüm partiler de yeniden yargılama operasyonuna sıcak bakıyor. o sebeple fazla sevinmemek gerekir.bu şerefsiz şikeci müsvettelerine kimse diş geçiremiyor maalesef. fakat kandıramadıkları yada suça ortak edemedikleri tek kurum olan yüce yaradanmın adaleti hiç şaşmıyor. bu adamlar bu davayı kabul edip cezalarını çekmedikleri sürece iki yakaları biraraya gelmez ben bunu söyler bunu bilirim. kandırın lan kendiniz ey ezik şikeciler

Zaten Akp şu an yargıya savaş açmış durumda ve yargının verdiği her kararı eleştiriyor,yargıyı itibarsazlaştırma gayretinde. Chp ve Mhp ise oy için Fenerbahçelilere yalakalık yapıyorlar. Büyük ihtimalle "yeniden yargılama" tasarısı meclisten büyük çoğunlukla geçecek ve özel yetkili mahkemelerin verdikleri kararlar düşecek. Bu durumda hükümet hem yargıyı kendi dinamikleri çerçevesinde yontmuş olacak hem de fb'lilerin gönlünü kazanacak.

Komplo gibi görünebilir ama gidişat o yönde ve burasının bir muz cumhuriyeti olduğunu unutmayalım..Burada hukuka saygı yoktur; kişiler hukuka değil,hukuk kişilere uyar.

Zaten Akp şu an yargıya savaş açmış durumda ve yargının verdiği her kararı eleştiriyor,yargıyı itibarsazlaştırma gayretinde. Chp ve Mhp ise oy için Fenerbahçelilere yalakalık yapıyorlar. Büyük ihtimalle "yeniden yargılama" tasarısı meclisten büyük çoğunlukla geçecek ve özel yetkili mahkemelerin verdikleri kararlar düşecek. Bu durumda hükümet hem yargıyı kendi dinamikleri çerçevesinde yontmuş olacak hem de fb'lilerin gönlünü kazanacak.

Komplo gibi görünebilir ama gidişat o yönde ve burasının bir muz cumhuriyeti olduğunu unutmayalım..Burada hukuka saygı yoktur; kişiler hukuka değil,hukuk kişilere uyar.

aynen kardeşim son cümlene harfi harfine katılıp imzamı atıyorum.

Yahu ceza mahkemesinin kararını tüzel kişilikler yönünden tanımayabilir,referans almayabilir federasyonlar tamam, ama UEFA'nın kararı ile ters düşmesi asıl sıkıntı. Fenerbahçe'nin cezasını mahkemeler vermedi ki zaten hakim "biz kulüpleri yargılamıyoruz onu spor hukuku yapar" dedi. Spor hukuku yönünden de UEFA ve Cas cezayı yapıştırmasına rağmen yanlı,fb ve bjk koalisyonundan oluşan,Galatasaray düşmanı Demirören'in TFF'si hiçbir ceza vermedi.Sorun burada...Yargıtay kararı Fenerbahçe ile ilgili değil Aziz Yıldırım ile ilgiliydi. Zaten dikkat edilirse UEFA kişilere cezayı bekletti fakat fb'ye cezayı kesti.Yargıtay kararlarıyla kişilere de ceza gelecek şimdi...

Kısacası biz millet olarak spor hukuku-ceza hukuku ayrımını bir türlü çözemedik. Adamlar herkesi "Fenerbahçe için şikeci diyemeyiz Yargıtay henüz kararı vermedi" masalına inandırdı. Oysa orada yargılanan kişilerdi,Fenerbahçe değil. Fenerbahçe tescilli şikeciliğini 2 yıl men yemekle aldı daha önceden.

şunu kaç aydır anlatmaya çalışıyorum forumda ama anlatamıyorum.

sportif yargılama ile cezai yargılama apayrı şeyler.

insanlar yargıtay cezayı onamasa fener şikeden aklanacak falan sanıyordu

yargıtay sadece şike yapanların hapis yatması gerektiği kararını onamış oldu o kadar.

yoksa uefa ve cas fenerin her halükarda şikeci olduğunu onaylamıştı zaten.

fifa bu işi çözer. bu böyle olmaz. tam şampiyonluga giderken düşürsünler bunlari.

şunu kaç aydır anlatmaya çalışıyorum forumda ama anlatamıyorum.

sportif yargılama ile cezai yargılama apayrı şeyler.

insanlar yargıtay cezayı onamasa fener şikeden aklanacak falan sanıyordu

yargıtay sadece şike yapanların hapis yatması gerektiği kararını onamış oldu o kadar.

yoksa uefa ve cas fenerin her halükarda şikeci olduğunu onaylamıştı zaten.

Bunu benim bir hukukçu arkadaşım dahi anlamadı normal. Sportif hukuk ülkemizde çok bilinmiyor. Ben avukat olan arkadaşıma "Fenerbahçe tescilli şikeci" diyorum, adam bana "Daha Yargıtay karar vermedi diyemezsin" diyor...

Açıkçası Aziz Yıldırım'ın hapis yatması beni zerre ilgilendirmiyor. Üstelik gündem bu kadar karışık ve yargı bu kadar afallamışken kimseyi mahkum etmek doğru değil. Davanın örgütüne inanmıyorum açıkçası, örgütse de ağır bir örgüt değil. Ergenekon, Balyoz gibi SAÇMA davarın aksine şike dosyasında ise gözardı edilemeyecek kadar delil olması ise kesinlikle şike olduğuna inandırıyo beni.

Sonuç olarak sportif açıdan ceza almaları tek temennim. Amatöre kadar yolları var.

azizeni sekeri ve tansiyonu cikmistir yurtdisinda ve ülkeye dönmez. askerlikten kacan heriften bu durumda ülkeye dönmesini beklemek biraz ... olur.

eWn0Wq.jpg

Yıldırım'ın mahkûmiyeti paralel mi düz mü?

AZİZ Yıldırım'
ın cezası Yargıtay tarafından onandı.

Herkes şaşkın.

Çünkü son günlerde esen rüzgârla Yıldırım'ın kararının Yargıtay'dan döneceğine neredeyse herkes kesin gözüyle bakılıyordu.

En kötü ihtimal "yeniden yargılama düzenlemesi" yapılana kadar Yargıtay kararı açıklanmayacaktı.

Buna canı gönülden inanmıştı herkes ya da inandırılmıştı.

O kadar ki, Türkiye'deki yargı süreciyle hiçbir alakası olmamasına rağmen, bazıları Fenerbahçelileri gaza getiriyor, "Merak etmeyin, UEFA cezayı kaldıracak" diyorlardı.

Aziz Yıldırım bile dün futblcularına, "Gelişmeler olumlu. Avrupa'ya gideceğiz. Bu yüzden mutlaka şampiyon olacağız" diyordu.

Ama akşamüzeri "felaket haberi" geldi.

Yargıtay, Yıldırım'ın cezasını onadı.

Şimdi kalan cezasını çekmek için 2 yıl 2 ay daha yatacak.

Ve tabii Fenerbahçe Başkanlığı da bu kararla birlikte sona ermiş oldu.

Bu karardan sonra şimdi yeni bir "atışma" başlayacak.

Bazıları Aziz Yıldırım'ın mahkûm edilmesini "paralel devlete" ve "Cemaat"e bağlamaya çalışacak.

Diğerleri ise "Bizimle alakası yok" diyecek.

Tabii en fazla düne kadar "Şike vardır" diye bağıran bazı edepsizler, "Bu Pennsylvania'nın oyunu. Yazık oldu Fenerbahçe'ye" diye yaygara yapmaya başlayacaklar.

F.altaylı

ADMİN VE MODLARDAN RİCAM

ŞİKE VE YARGITAYLA ALAKALI TÜM KONULARIN

BU BAŞLIK ALTINDA BİRLEŞTİRİLMESİ

ÇOK FAZLA BAŞLIK AÇILIYOR FORUM KİRLENİYOR..

Biri bana niyr 6 yıl 3 ay degilde 2 yıl 2 ay yatıcagını acıklayabilirmi?

Yıldırım'ın mahkûmiyeti paralel mi düz mü?

AZİZ Yıldırım'
ın cezası Yargıtay tarafından onandı.

Herkes şaşkın.

Çünkü son günlerde esen rüzgârla Yıldırım'ın kararının Yargıtay'dan döneceğine neredeyse herkes kesin gözüyle bakılıyordu.

En kötü ihtimal "yeniden yargılama düzenlemesi" yapılana kadar Yargıtay kararı açıklanmayacaktı.

Buna canı gönülden inanmıştı herkes ya da inandırılmıştı.

O kadar ki, Türkiye'deki yargı süreciyle hiçbir alakası olmamasına rağmen, bazıları Fenerbahçelileri gaza getiriyor, "Merak etmeyin, UEFA cezayı kaldıracak" diyorlardı.

Aziz Yıldırım bile dün futblcularına, "Gelişmeler olumlu. Avrupa'ya gideceğiz. Bu yüzden mutlaka şampiyon olacağız" diyordu.

Ama akşamüzeri "felaket haberi" geldi.

Yargıtay, Yıldırım'ın cezasını onadı.

Şimdi kalan cezasını çekmek için 2 yıl 2 ay daha yatacak.

Ve tabii Fenerbahçe Başkanlığı da bu kararla birlikte sona ermiş oldu.

Bu karardan sonra şimdi yeni bir "atışma" başlayacak.

Bazıları Aziz Yıldırım'ın mahkûm edilmesini "paralel devlete" ve "Cemaat"e bağlamaya çalışacak.

Diğerleri ise "Bizimle alakası yok" diyecek.

Tabii en fazla düne kadar "Şike vardır" diye bağıran bazı edepsizler, "Bu Pennsylvania'nın oyunu. Yazık oldu Fenerbahçe'ye" diye yaygara yapmaya başlayacaklar.

F.altaylı

Senide biliyoruz , sende GALATASARAY düşmanı yalaka yalayıcı hainlerdensin , Allah topunuzun belasını versin tez zamanda geberin .

Biri bana niyr 6 yıl 3 ay degilde 2 yıl 2 ay yatıcagını acıklayabilirmi?

Aziz Yıldırım şike ve teşvik suçundan 3 yıl 9 ay, örgüt kurmak suçundan ise 2 yıl 6 olmak üzere toplam 6 yıl 3 ay ceza verilmişti. Aziz Yıldırım'ın İnfaz Yasası gereğince 4 yıl 8 ay 15 gün hapis yatması gerekiyordu. Yıldırım'ın yattığı 1 yıllık süre bu cezadan düşülecek Yıldırım geriye kalan 3 yıl 8 ay 15 günlük hapis cezasını yatacak. Ancak Aziz Yıldırım cezasının bitmesine 1 yıl kala tahliye de edilebilir. Denetimli Serbestlik Yasasının ilgili hükmüne göre, iyi hali gözlenen hükümlü, cezasının bitmesine 1 yıl kala cezaevi'nden salıveriliyor

demiş milliyet

Kamer Genç ‏@KamerGen1 3 sa.

F.Bahçe başkanına atılan iftira herkesin malumu iken,bu cezanın Yargıtay ca onanmasını kınıyorum.Yıldırım'geçmiş olsun.hak yerini bulacak.

Geri
Üst Alt