Yayın İhalesini beIN Media Group Kazandı

açıkcası ben bu lige 50 milyon bile vermezdim gerçekten çok iyi bi fiyat takım sayısı düşer çerçöp ayıklanırsa belki kalite yükselir

Euro olarak kalacaksa 170m euro iyi para hele hele futbol oynanmayan,şikenin şaibenin kol gezdiği,zeminlerin patates gibi olduğu lig için çok çok iyi

110 dk ekran başında kalınsa da topun 35 dakika oyunda kaldığı lig için dakika başına iyi para.

Bence TFF Saran ı tavşan olarak kullandı.

süper lig yayın haklarının sezonluk 182 milyon dolar artı kdv'ye yükselmesiyle birlikte (kdv dahil 218 milyon 400 bin dolar) yayın gelirinde avrupa'nın en değerli altıncı ligi oldu.
yapılan yeni anlaşmayla süper lig, yayın gelirinde hollanda, portekiz ve belçika liglerini geride bıraktı.

süper lig, ingiltere premier lig, almanya bundesliga, ispanya laliga, italya serie a ve fransa ligue 1'in ardından en değerli lig konumuna yükseldi.

sezonluk 182 milyon dolar üzerinden yapılan anlaşma, 168 milyon avroya denk geldi.

avrupa'nın önde gelen liglerinin yayın gelirleri şu şekilde:

lig yıllık tv yayın geliri (avro)

1 ingiltere 1,9 milyar
2 almanya 1,08 milyar
3 ispanya 990 milyon
4 italya 840 milyon
5 fransa 582 milyon
6 türkiye 168 milyon
7 portekiz 160 milyon
8 hollanda 105 milyon
9 belçika 103 milyon
10 iskoçya 29 milyon

beın media group'un üç sezon için anlaşmaya vardığı yayın hakları, bu seneki rakamın türk lirası bazında da yaklaşık 3 katına çıktı.

218.000.000 Dolar= 201.196.208 Euro yapıyor.

Bu paranın eğer hepsi eğer Dolar bazında döviz olarak ödenecekse çok iyi.

Ama kalkıp TL karşılığı saçmalığı varsa yine 1.5 sene sonra 100.000.000 Dolar seviyesine iner en geç. Umuyorum bu sefer akıllı davranılmıştır. Yarısı Türk Lirası vs de yanlış ve saçma. Yabancı kuruluş isen döviz üzerinden ödersin.

Koskoca lig şampiyonluğunun bedeli 10 Milyon Euro etmiyor (190.000.000 TL= 6 Milyon civarı ve daha az neredeyse)

Yeni durumda ne olacak bilmiyorum ama çok daha fazla olacağı kesin. Bir şampiyon en az 30.000.000 Euro kazanmalı.

218.000.000 Dolar= 201.196.208 Euro yapıyor.

Bu paranın eğer hepsi eğer Dolar bazında döviz olarak ödenecekse çok iyi.

Ama kalkıp TL karşılığı saçmalığı varsa yine 1.5 sene sonra 100.000.000 Dolar seviyesine iner en geç. Umuyorum bu sefer akıllı davranılmıştır. Yarısı Türk Lirası vs de yanlış ve saçma. Yabancı kuruluş isen döviz üzerinden ödersin.

Koskoca lig şampiyonluğunun bedeli 10 Milyon Euro etmiyor (190.000.000 TL= 6 Milyon civarı ve daha az neredeyse)

Yeni durumda ne olacak bilmiyorum ama çok daha fazla olacağı kesin. Bir şampiyon en az 30.000.000 Euro kazanmalı.

Gecende muhabirin birisi yarisi TL yarisi Dolar olarak odenecek diyordu, dogrumu acaba bilinmiyor.

Bunun üstüne bana bir de spor ekstra (Bein'deki tüm ligler ve TOD içerikleri dahil) paketi vermişlerdi. Sizde de vardır Vasfi. TOD'da bazı belgeseller falan çok iyi. BLU TV'ye göre çok daha fazla içerik var ben paketten aşırı memnunum. Yeni sezonda bu fiyata alamayız ama yıllık 3.000 TL civarına razıyım, bu şartlarda verilir değer yani.

Geçen sene kaç kazandık bu sene kaç kazanacağız artış olarak

Geçen sene 190.000.000 TL kazanmışız.

Bu sene de muhtemelen aynı olacak yeni imzalanan önümüzdeki sezon olacağı için.

Şu an ki kur üzerinden 6 Milyon Euro civarı ve aşağı doğru gidiyor.

Aşırı komik bir rakam, geçen sene Haziran itibarı ile ortalama 25 TL bir Euro ediyordu. Şampiyonluk parası o ay yatmış olsa 7.5 Milyon Euro civarı bir gelirdi sanırım.

Bu sene herhalde değişmediyse 5.5 ile biter.

suraya bir gsli genel müdür lazim

Geçen sene 190.000.000 TL kazanmışız.

Bu sene de muhtemelen aynı olacak yeni imzalanan önümüzdeki sezon olacağı için.

Şu an ki kur üzerinden 6 Milyon Euro civarı ve aşağı doğru gidiyor.

Aşırı komik bir rakam, geçen sene Haziran itibarı ile ortalama 25 TL bir Euro ediyordu. Şampiyonluk parası o ay yatmış olsa 7.5 Milyon Euro civarı bir gelirdi sanırım.

Bu sene herhalde değişmediyse 5.5 ile biter.

süper lig yayın haklarının sezonluk 182 milyon dolar artı kdv'ye yükselmesiyle birlikte (kdv dahil 218 milyon 400 bin dolar) yayın gelirinde avrupa'nın en değerli altıncı ligi oldu.
yapılan yeni anlaşmayla süper lig, yayın gelirinde hollanda, portekiz ve belçika liglerini geride bıraktı.

süper lig, ingiltere premier lig, almanya bundesliga, ispanya laliga, italya serie a ve fransa ligue 1'in ardından en değerli lig konumuna yükseldi.

sezonluk 182 milyon dolar üzerinden yapılan anlaşma, 168 milyon avroya denk geldi.

avrupa'nın önde gelen liglerinin yayın gelirleri şu şekilde:

lig yıllık tv yayın geliri (avro)

1 ingiltere 1,9 milyar
2 almanya 1,08 milyar
3 ispanya 990 milyon
4 italya 840 milyon
5 fransa 582 milyon
6 türkiye 168 milyon
7 portekiz 160 milyon
8 hollanda 105 milyon
9 belçika 103 milyon
10 iskoçya 29 milyon

beın media group'un üç sezon için anlaşmaya vardığı yayın hakları, bu seneki rakamın türk lirası bazında da yaklaşık 3 katına çıktı.
Bu tablo aslında bir şeyler gösteriyor. Bizim ligin muadili Portekiz'dir. Benzer yayın geliriyle nasıl bu kadar başarılı olabiliyorlar onu incelemeli, onu örnek almalı bence TFF ve kulüp yönetimleri.

Günlük kur üzerinden Euro=33.2

100 puan ve 20 takım ile

659.471.686 TL oluyor (24 şampiyonluk için)

Yaklaşık 19.9 Milyon Euro diyebiliriz.

Geri
Üst Alt