Yaz Saati Uygulaması Sürekli Hale Geldi!

Aslan Karadağ

Kuş ölür, sen uçuşu hatırla,
Yönetici
Moderatör
290920181207337361895_2-41.webp

Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla bütün yurtta uygulanan ileri saat uygulamasının devam ettirilmesine ilişkin karar, Resmi Gazete'de yayımlandı. Cumhurbaşkanı kararıyla, gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla bütün yurtta uygulanan mevcut ileri saat uygulaması her sene, yıl boyu sürdürülecek.

Resmi Gazete'de yer alan Cumhurbaşkanı kararında, gün ışığından daha fazla yararlanmak için bütün yurtta uygulanan mevcut ileri saat uygulamasının (tüm yıl yaz saati, GMT 3) her sene, yıl boyu sürdürülmesinin kararlaştırıldığı belirtildi.

Kararla, yaz saati uygulanması hakkındaki 23 Ekim 2017 tarihli ve 2017/10921 sayılı Bakanlar Kurulu kararının da yürürlükten kaldırıldığı kaydedildi.

Söz konusu kararın yürürlüğe konulmasına, 697 sayılı "Günün Yirmi Dört Saate Taksimine Dair Kanun"un 2'nci maddesi gereğince karar verildi.

AA

Avrupa Birligi de bu isin pesinde.
Vatandaslar arasinda yapilan bir oylama sonucu yaz saati uygulamasinin devamli hale gelmesi yönünde evet oyu daha fazla cikti.

Ülkeyi araplaştırma çabaları devam ediyor. Aman arap ülkeleriyle aynı saat diliminde olalım ha. Yunanistandan 2 saat ilerideyiz saat farkına bak.

78-84 arası da kullanılmıştı bu sistem de başarısız olduydu.
İyi bir uygulama umarım başarı sağlanır.

Avrupa ulkeleri degistirdigi surece karisiyim buna. Arada cok fark oluyor boylece. Diger Avrupa ulkeleri de ayni sekilde yapsa sorun olmaz.

Arkadaşlar 80 milyonun yanıldığı ya da yanıltıldığı bir konu var.

Bizim esas kullandığımız saat dilimi GMT +02.00'dir. Yani kış saati. 1972 yılına kadar tek saat +02.00 kullanıldı. Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla yaz aylarında +03.00 dilimine geçiliyordu. Yani esas saatimiz kış saatidir. İleri - geri saat uygulamasını kaldırmak istiyorsak kış saatinde sabit kalmalıyız. +03.00 dilimi neredeyse toprağımızda bile değilken, nüfusun yarısından fazlası +02.00 - +02.30 diliminde yaşıyorken +03.00'da ısrar etmek neyin kafası bilmiyorum.

Bana kalırsa Mekke ile aynı saat diliminde olma amacı falan hikaye. Tamamen enerji kullanımını çoğaltmaktır. Eskiden kışın sabahları uyandığımızda lambaları çalıştırmıyorduk. Şimdi saat 08.00'a kadar ışıklar çalışıyor. İstanbul'da bu süre 09.00 kapalı havalarda 10.00'a kadar sürmektedir.

Son düzenleme:

Bizim esas kullandığımız saat dilimi GMT +02.00'dir. Yani kış saati. 1972 yılına kadar tek saat +02.00 kullanıldı. Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla yaz aylarında +03.00 dilimine geçiliyordu. Yani esas saatimiz kış saatidir. İleri - geri saat uygulamasını kaldırmak istiyorsak kış saatinde sabit kalmalıyız. +03.00 dilimi neredeyse toprağımızda bile değilken, nüfusun yarısından fazlası +02.00 - +02.30 diliminde yaşıyorken +03.00'da ısrar etmek neyin kafası bilmiyorum.

Bana kalırsa Mekke ile aynı saat diliminde olma amacı falan hikaye. Tamamen enerji kullanımını çoğaltmaktır. Eskiden kışın sabahları uyandığımızda lambaları çalıştırmıyorduk. Şimdi saat 08.00'a kadar ışıklar çalışıyor. İstanbul'da bu süre 09.00 kapalı havalarda 10.00'a kadar sürmektedir.
Derdini dünyaya anlat... Söyle de yampiri yampiri değil, biraz delikanlı olup dimdik dönsün.:love:
O zaman hiç bi sorun kalmaz...:ka::cigara:

Derdini dünyaya anlat... Söyle de yampiri yampiri değil, biraz delikanlı olup dimdik dönsün.:love:
O zaman hiç bi sorun kalmaz...:ka::cigara:

Tamer Bey dünya eğimsiz, sizin dediğiniz gibi dik dönmesinin saatlerle ne ilgilisi var? Dünya'nın sahip olduğu eğim iklimleri, atmosferi etkiler.

Akşam havanın geç kararması iyi lakin sabah karanlıkta işe gitmek kötü

Aferin lan MK kafan çalışıyor. :D

Üşenmeyip kendi yazmış gibi kitaplardaki yazıları foruma aktaran adamlar gördük, MK pek çok şey olabilir ama kopyacı bir cibiliyetsiz asla değildir.

Gerçekten mi; kim o? Rencide etmek istemiyorsan özelden yaz abi :D

Bu arada sadece yalan bilgi vermemek adına yaz saati uygulamasının 1972'de başladığından emin olmak için Google'da arama yaptım.

Daha önceden de coğrafyamın iyi olduğunu söylemiştim. Söyle bakalım Mehmet Abi Kars Ankara'ya mı daha yakın Hatay'a mı?

(bakalım öğrendin mi :asd: )
Akademik ingilizce makale okuyamayan adamsın hala artistik peşindesin ne özgüven varmış sende be kardeşim. :D Allah bilir dizileri filmleri falan da Türkçe altyazılı izliyorsundur.

Geri
Üst Alt