# Yekta Kurtuluş

Cevap: #25 Yekta Kurtuluş

çok çaba sarfetti,çok koştu daha 3 gün önce geldiği takımına büyük katkı yapmaya çalıştı.

elinden gelenin en iyisini yaptı tribündeydim herkez çok beğendi taraftarıda arkasına alırsa sırtı yere gelmez.

ilk maci olmasina ragmen gayet iyi oynadi yalniz orta ya gelince daha iyi isler yapti kanatlarda degilde orta da oynatilmali

Bence biraz pasif kaldı. Topu daha cok araması lazım. Ayagına geldiginde ise hep olumlu isler yaptı. Takımla birlikte ritm yakalayıp o eksiginide ekarte eder yakın zamanda.

Beklediğimden bayağı iyi çıktı, uzun yıllar faydalı olur.

dört senedir bütün maçlarını seyrettim bu maçta beğenilmesini anlamadım cünkü bu normalin altında bir yektaydı iyisini düşünün derim.

63645F61625F636162625163616B62696B626A8078AB6589.jpg

Uzaktan şutlarıda iyidir Yekta'nın. Bu maçta pozisyon bulamadı ama toplara çok sert vurur.

Takımın yeni oyun kurucusudur. Kanatta değil, orta sahanın ortasında top dağıtan görevinde oynaması gerekiyor, pas yüzdesi yüksek bir ön libero transferi gelene kadar...

Aslan Aslan.

Basarili olacakdir Insallah.

Kale önünde bir kaç gollük pozisyonun içinde vardı.

Bu hakikaten çok iyiye işaret. Hep topun peşinde.Özellikle tek merkez forvetli sistemlerde böyle oyuncularınız olmazsa başarı hayal. Bu oyun anlayışıyla her sezon 8-10 gol bulması hayal değil.

Defansif olarak da sık sık pozisyonların içerisindeydi. Sanırım günün en çok koşan futbolcusuymuş.

İlk maçı olduğunu hesaba katarsak güzel de oynadı.

Biraz beklemek lazım. Sık sık forma bulacağı kesin. Eğer çıtayı biraz daha yükseltirse sürekli olarak 11 oynama olasılığı da yüksek.

Çok şanslı bir dönem onun adına takıma katılmak için. Topu 3'ten fazla sektirebilen bir orta saha oyuncumuzun olmadığı zamanda geldi.

Mecburen yeni bir takım, yeni bir oyun kurulacak. Ve bir düzene adapte olmak yerine, yaratılacak olan düzende kendine yer edinebilir, düzenin kendi yeteneklerine uygun olarak yaratılmasında rol oynayabilir.

Özellikle büyük takımlarda efsane olabilmek için bir futbolcunun eline bundan iyi fırsat geçemez.

Hızlı düşünsün, topu iyi kullansın, ve çok mücadele etsin. En azından ilk maç gösterdi ki bunu başarabilecek potansiyeli var.

Hagi kanatta oynattı ama bence Ortada daha yaraylı olur ilk maç için iyi oynadı...

Kalitesini gösterdi ilk maçında bile orta sahaya çağ atlattı.

İyi bir futbolcuya benziyor. Sonunda iyi bir yerli buldular.

İlk 11 deki yeri sağlamlaşmıştır.

Ben takımın değişmezi olacağına inanıyorum...

Galatasaray'ımızın yüksek kalite beklenen futbolcusu olabilirmi? Kalite açısından gerçekten çok aşağılara düştük!!!

---------------Ufuk/Zapata--------------

Sabri---Cana/Neill---Servet---Çağlar/İnsua

-----------Cana/Neill--------

-------Yekta--------------Culio----------

Pino/Kazım----Baros/Stancu-----Arda/Kewell

Arda,Baros,Pino iyileşir Kewell ve Neill dönerse daha iyi olacağız.Mustafa Sarp ve Barış yerine 1-2 düzgün yerli oyuncu da alırsak daha iyi yerlere geliriz..

---------------Ufuk/Zapata--------------

Sabri-----Neill/Cana---Servet---Çağlar/İnsua

--------Barış---Culio--------

Pino/Kazım -----Stancu(Yekta)------Arda/Kewell

-----------Baros(Transfer)-----------

Böyle olsa daha çok zevk vermez mi?Stancu tam forvet değil çünkü.

Biramı alıp maç izlerken "of off" çekmeyeli uzun zaman olmuş. Bunu anladım. Top saklaması 2-3 oyuncu arasından topu çıkarması, oyunu genişletmesi (bir pozisyonda Insua'ya oynadığı uzun top vardı birde Sabri'ye). Defansın arasına ince-yumuşak ara pası aşırtarak atışı "budur abi" dedirtti. Parasını hakedip haketmediğini tartışanlar var. Bu arkadaşların bazıları bu kulübü dahi haketmiyorlarda neyse. Yaşaması tesadüf tipler. Bir insanın parasına karşı gösterdiği performans (her iş için geçerli bu) 1-2 gösteri ile karar verilecek iş değildir. Zaman ve süreç ister. Bu takımın temel yapısı olan, karakterli-hırslı ve hücum futbolduru. Yekta ne zaman cıvır, ne zaman işini salar o zaman söyleriz bunu. Ayıpıtır !

Başarılar Yekta tekrar hoşgeldin ama o golü atmalıydın. Birde heyecanı tez zamanda yenmen dileğiyle.

Geri
Üst Alt