# Yekta Kurtuluş

Cevap: #25 Yekta Kurtuluş

Çok sağlam adamsın. Dün başlangıçta sağ kanatta başladı ama sonra yerine geçince kendine geldi

Pis pis gülüp "bu adam kanat oyuncusu, bu adam sag icte, forvet arkasi yada orta saha nin ortasinda falan oynayamaz" diyorlardi bu forumda bir kac arkadasimiz. Hani olur ya "siz ne anlarsiniz futboldan, beni dinleyin yada susun" dercesine yaziyorlardi.

Dün kanatta oynadigi zaman Yekta etkisiz kaldi, kirk yilda bir ayagina top geldi. Kisaca, hic etkili olamadi.

Ama ortaya gecer gecmez, daha cok topla bulustu, daha sakin ve kafasini calistirip paslar atti.

Kisaca, Yekta dün iyi oynadi. Daha ilk maciydi, normalde 18 kisilik kadroya bile alinmamisti, son anda bir degisiklik oldu, öyle sans buldu. Bunlari da sayarsak, gercekten iyi oynadi.

En cok kosan adam oldu ayrica.

Pas attigi zaman daha hareketli olmali, topu almak icin bosa kacmali.

Bunlar da olacak zamanla insAllah.

Göz gördüğüne inanır. O yüzden bırak insanlar görerek karar versin. Dün maç başladı dizilişi görür görmez inş. barışla yer değişir demiştim ki dakikalar içinde olduda.

Adamın bilekleri kadife gibi , topa basmasını biliyor ve en önemlisi takım olarak dün akşam sadece ileriyi düşündük. Geriye dönme alışkanlığı olmayan futbolcular takımında rengini değiştiriyor.Ayhan ve Barış ahengi bozsa da zaman zaman , umut ediyorum ki arkadaşlarına bakıp örnek alırlar :)

Yekta'nın hucum oyuncusu olduğunu çok tekrar ettim, bazı arkadaşlarımız Yekta'yı ön libero bile yapmışlardı.

Yekta'nın oynayabileceği en geri pozisyon, Barça'da ki sisteme göre İniesta'nın pozisyonudur.

---İniesta----------

------------Xavi----

-----Busquest------

Yekta'yı iyi analiz edememişsin Caner. Yekta savunmaya da yardım eden bir oyuncu. Sol iç sağ iç pozisyonlarında da rahatlıkla oynar. Yekta, Culio, Cana ortası oluşturulabilir. Neye göre yukarıdaki yorumu yaptığını bilmiyorum ama bana kalırsa yanılıyorsun.

-------------Cana----------------

M.Ekici--------------------Yekta-

Gayet iyiydi, ilk geldiğinde acaba orta saha onun üzerine kurulur mu, yoksa bir alternatiften ileriye gidemez mi; diye düşünüyordum. Şimdi gördüm ki bizim takımın orta sahasını kaldırabilir.

Gayet iyiydi, ilk geldiğinde acaba orta saha onun üzerine kurulur mu, yoksa bir alternatiften ileriye gidemez mi; diye düşünüyordum. Şimdi gördüm ki bizim takımın orta sahasını kaldırabilir.

Dün bir spor programında da diyorlardı bu takıma Hüseyini koysan Xavi etkisi yapar. İşte halimiz o kadar kötü. Yekta da bu rezil orta sahada tabiki oynar. Ama ne zamanki Emre-Okan-Tugay-Hagi gibi bir orta saha kurarız o zaman yektada kenarda bekler iyi bir alternatif olur.

Arda'dan sonra en yaratıcı Türk oyuncumuz.

ali guzeldal inanilmaz yanliz

adam tam bir 10 numara

Ali Güzeldal'ı iki senedir söylerim:tiphat: Geçen sene fener maçında iskender'e yaptığı asist efsaneydi...

Yekta icin Kasimpasaya verilen 3.750 euroyu cok bulan arkadaslara lafim.

Yekta = Göhan Zanin 2 sene icinde Galatasaraydan aldigi para, yani 4 milyon euro.

Hadi simdi dagilalim bir zahmet.

Hadi ama.

Çok iyi bir başlangıç yaptı...Umarım böyle devam eder...İlk maç ilk heyecean ona rağmen sanki yıllardır Galatasarayda oynuyormuş gibi oynadı(ilk 10 dakika hariç) Orta sahamıza bir güç kattığı ve ilerde daha da katacağı kesin...

çok güzel işler yapıcak gibime geliyo

Geri
Üst Alt