yeni bir cep telefonu satın alırken, en çok hangi özelliğine önem veriyorsunuz?

yeni bir cep telefonu satın alırken, en çok hangi özelliğine önem veriyorsunuz?

• Ekrana

Oy: 4 9,5%
  • İşlemciye

Oy: 9 21,4%
  • RAM

Oy: 9 21,4%
  • Kameralarına

Oy: 6 14,3%
  • Fiyatına

Oy: 19 45,2%
  • Görünüşüne

Oy: 4 9,5%
  • Markasına

Oy: 7 16,7%
  • İşletim Sistemine

Oy: 13 31,0%

• Kullanılan toplam oy
    42

Muzaffer Sutcuoglu

Cimbom Old Boys!
Parçalı Üye
1629618059408.webp

yeni bir cep telefonu satın alırken, en çok hangi özelliğine önem veriyorsunuz ve neden?

En fazla 3 şık seçebilirsiniz​

İşletim sistemi seçeneği olmalı.
Bende nexus 5 vardı Ubuntu kurmuştum. Farklı bir deneyimdi ama uygulama sıkıntısı mevcut

Valla telefonumu 4 yıldır kullanıyorum bozulmasın diye gözüm gibi bakıyorum alacağım zaman fiyatına bakıcam bu şartlarda

Arkasinda 4-5 tane kamera olan telefonlar sinirimi bozuyor. Kameraya para vermek istemiyorum, kamerasi dandik ama diger ozellikleri fiyatina gore daha iyi telefonlar yok mu?

Kamerası hariç geri kalan hepsi tabiki.
Kamerayla işim yok zaten instagram vs de kullanmam en dandik kameralar bile epey iyi durumda zaten.
En önemlisi işlemci ve Ram yavaş telefon telefon bilr sayılmaz çöpe atasım geliyor elimdeyken

Yedek parça fiyatlarına bakarım. 5000 TL Lil telefona 2000 TL lik orjinal ekran fiyatı cikariliyorsa o telefonu almam

Ekran çözünürlüğü ve ppi orani
Ekran kasa oranı
Hafif olması
Fotoğraf kalitesi.

İşletim Sistemi
Görünüş
Fiyat

iPhone'dan başka bir telefona elim gitmiyor ama süper ekonomimiz sağolsun iPhone fiyatlarının geldiği nokta malum. Elimdeki bozulursa üzüle üzüle bir android telefon alacağım sanırım.

An itibariyle katlanabilen her telefona tav'ım. O Samsung Flip 3 nedir oyle.. hanıma duyurdum bakalım. Alacakmi göreceğiz

Bütçeye göre değişir bence bu konu.

Mesela orta segment bir telefon bakıyorsam ilk bakacağım şey donanım ve şarj performansı olur.

Ama üst seviyelere doğru yol alınca ekranı AMOLED mi, ekranın 120 Hz desteği var mı, kamera performansı rakiplerine göre ne durumda, tasarımı rakiplerinden ayrılıyor mu, kaç dakikada tam şarja ulaşıyor vs gibi birçok parametreye bakmak gerekiyor.
Çünkü üst seviye cihazların zaten 3 aşağı 5 yukarı donanım performansları birbirinin aynısı oluyor. Kazananı yukarda saydığım kriterler belirliyor öyle olunca. Yukarıda saydıklarım tabii telefon ne amaçla kullanılacak gibi ayrı bir konuyla değerlendirilmeli.

Atıyorum benim gibi ayda yılda 1 fotoğraf çeken biriyseniz kamera performansı ''inan hiç fark etmez'' dedirtebilir.
Ya da hafif telefon seven biri için donanım, kamera vs gibi konular geri planda kalabilir.

vs vs.

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt