Tabii ki alim gucune bakildiginda baya rezil bi konumdayiz . Asgari ucretle yasayan bir aile dananin en kotu yerine ( 5 kisilik ailesiyle bir kilo yedigini dusunursek ) ( 5 kisi diyorum cunku teyyip efendi 3 cocuk istiyor gerci yakinda her kadindan uc cocuk dogurtun deyip erkeklere 4 kadin hakki da getirirse surpriz olmaz ) 30 lira yani aldigi ucretin 30'da birini veriyor . Yani komik bir hesaplama yaparsak gunde 200 gram et yemeleri icin butun maaslari yetmiyor . Fransa' 7 euro civari ( ki internette 4-5 euro yaziyor fakat ben abimin Fransa'da yasamasindan biliyorum belki yaniliyorumdur) etin kilosu asgari ucret 1000 euro civari yani adam orda asgari ucretinin 1000'de 7 sini veriyor bir kilo et almak icin bizim gariban 30'da birini . Ayni hesaplamayi yapan aile her gun yiyerek maasinin 5 te birini harcarken bizim aile hepsini harciyor . Amerika'da etin kilosu 5 dolar civariymis asgari ucret 1250 dolar civari yani orda ayni hesapta 1000'de 4 unu harciyor aylik ayni hesapta 1250 dolarlik asgari ucretinin 150 dolarini harciyor sadece bizim gariban tamamini . Lakin ulkede o kadar cahil insan var ki ( ve boyle yasamaya mahkum ! ) hala ekonominin cok iyi oldugundan bahsediyorlar . Medyanin diger ulkeleri berbat gostermesi Turkiye'yi cok iyi durumda gostermesiyle bizim gerizekali ne yeyip ne ictigine bakmadan duzenden memnun oluyor . Oysa ki onu en cok ilgilendiren ekonomik veriler bunlar . Sonra Ulkenin cogu gerizekali dedigimizde siz oyle sanin biz ekonomiyi on plana aliyoruz diyorlar . Ulan aptal ulkenin ekonomisi yabanci yatirimci ulkene gelip senin anani aglattiginda ve en ufak ulkenden cekilme belirtisi gosterdiginde piyasanin alt ust olma tehtidi altinda bile buyuyor gozukur ( gezi olaylari sonrasi piyasanin hali ) . Senin ihracatin ithalatinin cok altindaysa ulke felan gelismez zenginlesmez ancak gelecegi satarak gunu kurtarir , gunu kurtarirken de senin kursagindan bi halt gecmez surunursun . Adam sana yol icin kredi verir kopru alt gecit vs yaptirir hic bir zaman uretim yapmaya fabrika kurmaya harcayamazsin o paralari ve anani aglatir . Boylece devamli kendine bagli yapar sonra her gun Dis ticaret acigin artar . Neyse bu konusmalar bunlarin yeri degildi ya ayranimi kabarttin yarama tuz bastin arkadas

Sonuc olarak Civic vasat arabadir