Yeni Civic Sedan 2014 Türkiye’de!

Tabii ki alim gucune bakildiginda baya rezil bi konumdayiz . Asgari ucretle yasayan bir aile dananin en kotu yerine ( 5 kisilik ailesiyle bir kilo yedigini dusunursek ) ( 5 kisi diyorum cunku teyyip efendi 3 cocuk istiyor gerci yakinda her kadindan uc cocuk dogurtun deyip erkeklere 4 kadin hakki da getirirse surpriz olmaz ) 30 lira yani aldigi ucretin 30'da birini veriyor . Yani komik bir hesaplama yaparsak gunde 200 gram et yemeleri icin butun maaslari yetmiyor . Fransa' 7 euro civari ( ki internette 4-5 euro yaziyor fakat ben abimin Fransa'da yasamasindan biliyorum belki yaniliyorumdur) etin kilosu asgari ucret 1000 euro civari yani adam orda asgari ucretinin 1000'de 7 sini veriyor bir kilo et almak icin bizim gariban 30'da birini . Ayni hesaplamayi yapan aile her gun yiyerek maasinin 5 te birini harcarken bizim aile hepsini harciyor . Amerika'da etin kilosu 5 dolar civariymis asgari ucret 1250 dolar civari yani orda ayni hesapta 1000'de 4 unu harciyor aylik ayni hesapta 1250 dolarlik asgari ucretinin 150 dolarini harciyor sadece bizim gariban tamamini . Lakin ulkede o kadar cahil insan var ki ( ve boyle yasamaya mahkum ! ) hala ekonominin cok iyi oldugundan bahsediyorlar . Medyanin diger ulkeleri berbat gostermesi Turkiye'yi cok iyi durumda gostermesiyle bizim gerizekali ne yeyip ne ictigine bakmadan duzenden memnun oluyor . Oysa ki onu en cok ilgilendiren ekonomik veriler bunlar . Sonra Ulkenin cogu gerizekali dedigimizde siz oyle sanin biz ekonomiyi on plana aliyoruz diyorlar . Ulan aptal ulkenin ekonomisi yabanci yatirimci ulkene gelip senin anani aglattiginda ve en ufak ulkenden cekilme belirtisi gosterdiginde piyasanin alt ust olma tehtidi altinda bile buyuyor gozukur ( gezi olaylari sonrasi piyasanin hali ) . Senin ihracatin ithalatinin cok altindaysa ulke felan gelismez zenginlesmez ancak gelecegi satarak gunu kurtarir , gunu kurtarirken de senin kursagindan bi halt gecmez surunursun . Adam sana yol icin kredi verir kopru alt gecit vs yaptirir hic bir zaman uretim yapmaya fabrika kurmaya harcayamazsin o paralari ve anani aglatir . Boylece devamli kendine bagli yapar sonra her gun Dis ticaret acigin artar . Neyse bu konusmalar bunlarin yeri degildi ya ayranimi kabarttin yarama tuz bastin arkadas :) Sonuc olarak Civic vasat arabadir :D

renktaş yerden göğe kadar haklısın. aslında konuşulması gerekenler bunlar ama ne yaparsın işte. umarım yeni nesil bunları farkeder de eften püften şeylerle uğraşmaktan vazgeçer. siyaset çok önemli. veeee bence de civic vasat araba :DD aynı klasmanda bir sürü alternatifi var. almazsan bişey kaybetmezsin :)

Geri
Üst Alt