Yeni Gümrük Vergileri!

Sayın bakanı tebrik ederim muhteşem planlamalar. Misal ben başa gelsem bu ekonomik bilgimle en kötü yine bu şekilde davranırdım vergiyi yapıştırdıkça yapıştırırdım.

Ama misal kardeşim biz geçmişte bayağı hata yaptık geçiş garantili köprü-hasta garantili hastane bunlarla bir zemin hazırlayıp paralarını 2-3 senede verelim bu süreçte köprülere insanları yönlendirip sürümden kazanalım para sistematik bir şekilde işlesin yok.

Bu milletin a...na koymak isteyenleri besledikçe besleyin sakın durmayın.

Ama misal kardeşim biz geçmişte bayağı hata yaptık geçiş garantili köprü-hasta garantili hastane bunlarla bir zemin hazırlayıp paralarını 2-3 senede verelim bu süreçte köprülere insanları yönlendirip sürümden kazanalım para sistematik bir şekilde işlesin yok.

daha dün açtılar hasta garantili hastaneyi :asd:

Yetmez, yandaşın jeepinin bakımını bile karşılamaz bu zamlar. Ama olumlu yönünden bakarsak kullanmadığımız ürünlerin vergisini almıyorlar henüz. Oraya da bir köprü, hastane ayarı çekebilirlerdi. Allah razı olsun.

neyse ki Driclor stoğumuz yeterli düzeyde

ıslak mendille apış aramızı temizleriz artık

arabsini verdiniz,sigarasini alkolunu eksik etmediniz ,şimdide kozmetiğinizden birere tane kendine istiyor devlet.

Lan ne anlatıyonuz siz parfüme zam geldi diye amma ağladınız be.Ambulans yoktu bu ülkede 20 sene öncesine kadar,buzdolabı yoktu,telefonu yoktu insanların şimdi herkesin cebinde telefon,evinde buzdolabı var!

Bu hafta sonu da diğer paket açıklanır.

Ciddi bütçe açığı var, anca böyle kapanır.

Motosikletin gümrük vergisinde yüzde 10 artış yapıldı.

Corona virüs ile mücadele sürecinde vergi düzenlemeleri devam ediyor. Yapılan düzenlemelerden biri motosiklet sektörünü yakından ilgilendiriyor. En ekonomik ulaşım çözümlerinden biri olarak kabul edilen motosiklete yüzde 10 ek gümrük vergisi geldi. Yeni vergi ile küçük cc motosiklet vergileri yüzde 56’yı, 250 cc üzeri motosiklet fiyatlarındaki vergiler ise yüzde 100’ü geçti. Artışın Mayıs ayında fiyatlara yansıması bekleniyor.

Yapılan son zamla birlikte 250 cc altındaki 5,000 TL’lik bir motosiklete tüm vergiler eklendiğinde 8.284 TL ödenecek. 250 cc üstü 5,000 TL’lik bir motosiklete ise 10.508 TL ödenecek.

20200423_154633.webp

Geri
Üst Alt