Yeni Teknik Direktörümüz Frank Rijkaard

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Yeni Teknik Direktörümüz Frank Rijkaard

türkiyenin en büyük kulübünde çalışmak benim için bir onur dedi...ASLANIM

Polat önümüzdeki dönemde adnan sezgin ile çalışacaklarını açıkladı.

Yurtdışı transferleri haldun üstünel,yurtiçi transferlerindede adnan sezgin bakacakmış.

Yönetimin aldığı kararlar doğrultusunda adnan sezgine verilen görevlerde ancak onun sorumluluğunda olacakmış.

Birazcık da gülse tam süper olacak.:asd:

Galatasaray'ın yeni hocası Frank Rijkaard iki yıllık resmi sözleşmeye imza attı. İlk olarak konuşmaya başlayan Adnan Polat şunları söyledi: "Bizim için talihsiz ve başarısız bir sezondu, alışık olmadığımız bir sezondu. İkincilik bile Galatasaray için kabul edildiği bir camiada böyle bir sonuç almamız, sezon başında düşünülmemişti. Herkesten çok biz üzüldük, geçen sezon iki hocayla çalıştık, Skibbe ile zaman zaman çok ümitlendik ancak Galatasaray ile olan ilişkisinde kimyasının tutmadığını düşünüyoruz.

BÜLENT KORKMAZ'A TEŞEKKÜR

Bülent Korkmaz bana göreve geldikten sonraki dördüncü haftasında istifa mektubunu verdi. Bu çok anlamlı ve onurlu bir yaklaşımdı. Bülent Korkmaz'ı bu hafta yönetim kurulu üyelerimizin bir grubu ile hizmetlerinden dolayı teşekkür edildi. Ben de kendisiyle ayrıca bir araya gelicem. Tüm kamuoyunun huzurunda Bülent Korkmaz'a teşekkür etmek istiyorum. Bu 14 maçlık maratonda neler olup bittiğini çok iyi gördü, kendisinin önümüzdeki yıllarda Galatasaray'a hizmet vermesini çok arzu ediyorum. Biraz daha birikim elde ettiği anda yeniden Galatasaray teknik direktörü olacağına inanıyorum.

"DÖRT TEKNİK ADAMLA GÖRÜŞTÜK"

Teknik direktör seçimiyle ilgili bu haftanın başından itibaren bir çok şey yazıldı, çizildi. Ben bu süreçte sadece 4 tane teknik direktörle birebir görüştüm, hiçbir tanesini telefonla aramadım ve her görüştüğümle aşağı-yukarı 1 saat görüştük, daha sonra da değerlendirmemizi yaptık. Bülent Korkmaz'ı da bu değerlendirmenin içinde tuttuk, sonuçta Galatasaray ve Türk Futbolu'na önemli katkılar sağlayacağını düşündüğümüz ve şu anda da Avrupa'nın 10 elit teknik direktöründen biri olan Rijkaard ile Madrid'de bir araya gelip mutabakata vardık ve iki yıl Galatasaray'ın teknik direktörlüğünü iki yardımcısıyla birlikte yapacak. Yarın sabah Amsterdam'a geri dönecek, Hollanda Futbol Federasyonu'nun bir organizasyonunda konuşma yapacak. Bir kaç gün sonra geri dönecek ve yeni sezon planlamalarını yapacağız. Transferlerle ilgili görüşlerini belirtecek. Biz de buna göre transerlerimizi tamamlayıp, önümüzdeki sezon üç kupa için hazırlık yapacağız. Hedefimiz 2010-11 yılında yeni stadımıza şampiyonluk ve kupalarla gitmek.

"SİZLERİ ŞAŞIRTTIĞIMIZI SANIYORUM"

Bu transferin oluşumunda Haldun Üstünel'e teşekkür etmek istiyorum, bir aydır yollarda. Rijkaard geldiyse onun büyük payı var. Aradığımız teknik adamın imajı iyi olmalıydı, ikinci olarak da tecrübesi olması ve dinamik olmalıydı. İlişkilerinin de sporcu ve kamuoyuyla iyi olmasına dikkat ettik. Ayrıca Türkiye ve Galatasaray'ı benimsemesi bizim için çok önemlliydi. Bir de Florya'da beraber mutabakata varacağımız belirli bir disiplin kurabilecek bir kişi olmasına özen gösterdik. Bunlara uyan birden fazla teknik adam vardı, bunlar için de Galatasaray'a en çok gelmek isteyeni de bizim için önemli bir kriterdir. Frank Rijkaard bu kriterlere uyanların en başında geliyordu. Biraz sizi şaşırttık gibime geliyor, Hollandalı bir antrenörle İspanya'da anlaşmak şaşırtıcı.

ADNAN SEZGİN'LE YOLA DEVAM

Fenerbahçe ile Rijkaard'ın bir görüşmesi olduğunu duymadım, Faruk Başkan'ın değerlendirmeleri kendi tecrübelerine göredir. Ben Galatasaray Kulübü'nün başkanı olarak, takımımız menfaatleri doğrultusunda ne yapılması gerekiyorsa onu yaparım. Gerekirse bin defa görüşmeye giderim, herkes birbirinin yöntemine saygı duymalı.

Transfer döneminde almış olduğumuz bir karar vardı, yurt dışı transferlerle Haldun Üstünel, yurt içiyle Adnan Sezgin ilgileniyor.

Galatasaray yönetim kurulunun aldığı kararları uygulamaktan birebir Adnan Sezgin sorumludur. Adnan Sezgin bu yıl da bana bağlı olarak çalışmaya devam edecek.

ALT YAPIYA ÖNEM

Rijkaard'ın Barcelona'da olduğu 5 yıllık dönemde alt yapıdan çıkardığı oyuncular, Avrupa'daki üç kupanın üçünü de kazandılar. Bu tabii ki bir süreç, ama Türkiye'de kimse bu sabrı gösterenmiyor. Galatasaray'da bu sezon da bir değişim sürecek ve Rijkaar'da bu değişim de başrol oynayacak. Bizim de en büyük arzumuz alt yapıdan çok sayıda oyuncu çıkartmak.

SÖZ RIJKAARD'DA

Frank Rijkaard iki yıllık imzayı attıktan sonra şunları söyledi: "Galatasaray'a gelmeden önce beş yıllık Barcelona deneyimim olmuştu. Son döneme kadar hiçbir kulüple ilgim olmamıştı, menajerimin de beni yönlendirmesiyle son dönemde görüştüğüm kulüplerden biri Galatasaray'dı. Hem sayın Üstünel hem de Başkanla çok güzel sohbetlerimiz oldu. İlk izlenimin çok önemli olduğunu belirtmek isterim. İlk görüşmelerden sonra bir ara oldu, dün ve bugünki konuşmalarımızdan sonra kararımı verdim. Türkiye'nin en büyük kulübünde çalışmak benim için bir onur, burada yeni bir başlangıç yapacağız.

Aslan parçası ya ineltecek titretecek florya yı

Üzerinede bi Nistelrooy gelse heralde cildiririz :D

61665F61675F6361616A51626A6B65686B6166697B94A48B.jpg

61665F61675F6361616A51626A6B65686B616661A5A581AA.jpg

61665F61675F6361616A5163616B62686B6568A27C859B96.jpg

61665F61675F6361616A5163616B62686B656868A38B8B79.jpg

61665F61675F6361616A5163616B62686B65689D67A68396.jpg

61665F61675F6361616A5163616B62686B65688578756865.jpg

Haldun Üstünel'e hadi soda koy bardağa bakayım oradan koçum yaptı eliyle :d

Teknik Direktör ne astığı astık,kestiği kestik; ne de vur ensesine, al lokmasını türünden olmalı..

1- Futbolu gerçekten bilen, mümkünse geçmişinde profesyonel futbol oynamış, kendini futbolcu olarak da ispatlamış

(Tabii Mourinho gelecekse bu maddeyi es geçebiliriz :) )

2- Zeki

3- Genç ama Tecrübeli

4- Teknik Direktörlük kariyerinde istikrarlı başarı yakalamış, çıkışta..

5- Başarıya aç,

6- Tatlı-sert,

7- Pozitif futbol oynatacak ama defansı da unutmayacak (Total Futbol)

8- Yanına da Bülent Ünder ve Kaleci antrenörü olarak Taffarel veya Mondragon.

Başkan ne yapıp edip Frank Rijkaard veya Marco Van Basten'i getirip 5 yıllık sözleşme imzalamalı.

Adnan Sezgin'e yol verilmeli,

Takımdan en az 10 futbolcu yollanmalı, kimler olduğunu az çok herkes tahmin eder.

Baros ve Kewell mutlaka kalmalı, diğer yabancılar yollanmalı.

Transfer için futbolcu bulmak kolay, Baros ve Kewell gibi birkaç tane daha alırsın olur biter..

Çok mu zor?

Nisan sonunda Skibbe gönderilince yazdığım yazı..

Daha ne isterim :)

f5 menejerımle gorusmus mu dedı ben mı yanlıs anlıyorum :D

bütçeyi söylemedi :D haldun ayagına bastı heralde

evet arkadaslar su gunlerde transfer beklemek ıcın erken en azından yabancı transfer adam daha karar verılmıs bırsey yok dıyor

ya gittiler rüştüyü sordular satılmış basıncılar yaaa :D neremle gülsem size acaba

Abi Adamın ;

-Konuşuşu

- Duruşu

- Saçları

Her Şeyi karizma ya... Senin o kıvırcık saçlarını yerim Rijkaard!:D

Transfer olayında erken merken lafları sadece oyalama taktiği.Elbette reijkardın gönlünde istediği adamlar var bunların sonuçlanmaması bugün o isimlerin açıklanmamasına neden oldu kanaatindeyim.Biraz daha bekleyelim bakalım haftaya 2.bombardımana başlayabiliriz..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt