Yeni Yabancı Kuralı Formülü Netleşiyor: 8+4+2

Yine bir Galatasaray başarısı sonrası gündeme gelen yabancı kuralı

şu fikri savunan veya tasarayı sunan kimse bi görüşmek lazım aslında. demek lazım ki 'ulan hıyar seni tutan mı var istediğin kadar yerliyle oyna, oynat böyle şark kurnazlıklarıyla ugrasacağınıza alt yapıyı nası geliştirebiliriz onu tartısalım' diye sormak lazım.

Kulupler birligi cikip kararini vermisken, kimse ortaya gecerli bir sebep koyamiyorken bu siniri getirirlerse ulke futbolunu bitireceklerinin farkindalardir umarim

Biz her türlü ligi alırız da yabancı oyuncu olmadan Avrupa'da başarılı olamayız..

Iyiki Basaksehir iyi sezon gecirmis. 11 yabanci oynatarak simdi 5-6 puan farkla birinci olsaydik, rahat 7+2+1 gibi birsey getirmeyi isterlerdi. Niye 8+4+2 gibi mal kural yerine mantikli birsey yapmayi istemiyorlar?

- Hep altyapiya deger vermiyorlar diye zirliyorlar. O zaman ilk 11e 1 ve yedekte 2-3 altyapindan oyuncu olmasikurali getir.
- +30 yasindaki yabanci sayisini 3-4 e düsür.
- Takimindaki 2-4 tane arasi yabanci senin transfer yaptigin an ya A yada Ümit milli oyuncusu olmali yap.
- 10 yabanci kadroya almak bedava olsun, ve sonraki 1-4 yabanci icin bir havuza takimlardan para al (ilk 2yabanci toplam 1 milyon, ücüncü ve dördüncü yabanci icin toplam 2 milyon iste.) Bu parayi sezon sonu en fazla genc türk oyuncu oynatan takimlara dagit.

Yüz de yüz daha degisik ve mantikli kurallar ve kisitlamalar daha vardir. Kafadan uydurulmus sayilar yerine mantikli cözümler arasalar.

Mesela niye 8+4+2? Niye 9+3+2 yada direk 9+3 degil? Kim bu sayiyi seciyor?

Net sekilde bir razi etme cabasi var

Pazarligi 6+2+2'den actilar simdi 8+4+2 oldu yakinda 8+6 derler

11+3'ten asagisan evet demeyecegiz... Bir takim isterse hic yerli oynatmadan full takim arti uc degisiklik yapabilecek

O KADAR
Daha önce konusu açıldığında da dedim, şu anki sınırdan 1 azalsa dahi izlemem... Kendileri bilir. Gidip Ömer bayramları görmeye para vermiyorum ben

F5121 cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

14+14 sistemi harika bir sistem bence. Niye kurcalıyorlar anlamış değilim. Takımlar ne yabancı çöplüğüne dönüyor ne de kalitesiz yerlilerin işgaline uğruyor. Yarı yarıya. Benim de senelerdir istediğim sistem buydu ve gelince sevincten bir an inanamamistim. ( Pratikte 12+2+14 sistemi var ama olsun.) Bu sistemi bozmak türk futboluna sadece zarar verecektir.

Galatasaray için özel kural olsun.3+11.
Diğer takımlar için 11+3.
Başka türlü aradaki uçurumu kapatamayacak bu yavşaklar.

O artıları bi tarafınıza sokun,hem kulüplerin para harcamamalarını istiyoruz diyeceksin hemde tribünde yabancı orturtacaksın.

Durup durup her ay şunu gündeme getirenlerin gelmişini, geçmişini...

Adamların hayatındaki en büyük kaygısı futboldaki yabancı sınırı, başka işleri yok anasını satayım.

Rakamlara, formüllere falan bak. Sanki uzaya füze gönderiyoruz.

yabancı sınırı gelirse hala elinde beinsports bulunduran GALATASARAY'lı değildir.

İlla sınır getirmek istiyorsanız 28 yaş ile sınırlayın veya maaş bütçesi ile sınırlayın.

Şampiyonluk bide Türkiye kupası ufukta gözüktüğü an bizim adımıza hoooop yabancı sınırı haberini çek piyasaya.

Dün başlayan onbir full yabancı olunca birileri rahatsız olmuş demek ki.

Geri
Üst Alt