Yeni Yabancı Kuralı Netleşiyor

ilk 20 ülkelerinden; sınırsız oyuncu getirebilirsin.
Onun haricindeki ülkelerden; 25 yaş altı için 5 maç, 30 üstü için 10 maç milli takım forması giymesi gerekiyor.
5 altyapı,5 de Türkiyede yetişmiş oyuncu şart.

Böyle olursa gene iyi...
Hiç oyuncumuz kontenjana takılmaz.

Son düzenleme:
EPL'de bile bu kriterler işlevsiz kalıyor.Kulüpler özel izin çıkartabiliyorlar.

Çok iyi bir kural ben beğendim oynama zorunluluk vs. bunlar iyi olmuş

tarık çamdala verilen 4,5 milyon euroya acıdım şimdi..
Furkan umut yasin Veysel gibileri hemen satmak lazım devre arasında..seneye çok daha iyilerini belki bedavaya bile alabiliriz.

Kural değişmeli ancak 2015-2016 erken. Gereksiz yerlilere ödenen para, ekonomik durum, yönetimsel yetersizlikler ortadayken gelecek sezondan itibaren uygulanmasını kabul etmek saçma olur. Sınır kalksa da yakın dönemde olumlu bir değişim beklemiyorum Albayrak ve benzeri zihniyetteki yöneticilerin Sneijder, Drogba benzeri transferler yapmasını beklemek hayalcilik. Ayrıca Selçuk, Burak, Sabri gibi oyuncuların oynatılmaya devam edilecek olması da unutulmamalı.

Ah ulan birde şu yeteneksiz,beceriksiz Selçuk ,burak,hakan ile falan sözleşme uzatmasaydık eğer kursağıma takılı his etmezdim.
Bari akıllı olsunlarda hamit,sabri,gokhan,yekta,olcan vs kazmalar ile sözleşme uzatma gafletine düşmesin ler.

_________________Muslera
Transfer Koray (Transfer) Chedjou Telles
_____________Melo __Emre (Transfer)
Transfer _____Sneijder ___________Bruma
______________Transfer

4-5 Transfer şart olur.

Gerekirse 200bine oynayan Oyuncu ilk11 olur ve Burak/Selçuk 18e koyulur.

Boyle seyler yapsalar guzel olur da beceremezler. Bizim cakal yoneticiler ona bir de arka kapi bulurlar suyu cikar, iptal ederler. Millet bu defa eldeki yabancilari cikartmak icin batar.

forumdan biri yazmış bunu ben haberin gerçekliğine inanamadım , bizim tffden böyle bir karar çıkması imkansız :)

Bu haberin yalan oldugu net degil mi? Daha dün kriter gibi birsey olamaz olmayacak demedi mi?

Birde şöyle bir karışıklık var 19. sırada olan ülkenin 4-5 oyuncusunu aldım sonraki sene ülke 21. oldu ben o yabancıları elden çıkarmak zorunda mı kalacağım :D

ah renkdaş, birde tam tersini düşün. ilk 20 de olmayan 25 yaş üstü birini alacaksın, şansına 4 kez milli olmuş, ya ülkenin ilk 20 ye çıkmasını bekleyeceksin, ya da adamın milli olmasını :)

gelecek sene için ilk 11 de 8 yabancı oynayabilir desinler ona bile razıyım. +2 +3 gibi saçmalıklardan vazgeçilip. basit bir kural koymak yeterlidir. ilk 11 de en çok 8 yabancı olmak şartıyla istediği kadar yabancı oyuncu kadroda bulundurlubailir dersin olur biter :)

senelerden berı boyle bısey yapalım dıyoruz..cok ısabetlı olur ayrıca altyapıdan cıkan oyuncular oynadıkları 90dk boyunca klube prım verılebılır vs vs

ama yaş sınırlaması konulmalı, yani sabri altyapıdan çıkan oyuncu ama yaşı olmuş 30 :) altyapıdan çıkıp maksimum 21 yaşına kadar oynatılan oyuncular için prim verilebilir. hatta 1 oyuncu için X TL veriyorsa 2 oyuncu için 3X, 3 oyuncu için 6X vereceksin ki altyapıya eğilim artsın.. pırıl pırıl gençler izleriz belki bu sayede, anadolu kulüplerini de düşünmek lazım biraz, makasın açılmaması lazım.

Milli takım kriteri daha sonraki aşamalarda uygulanması gereken bir kural.
Önce ligin gelişmesini sağlayıp ardından bu kuralın eklenmesi daha mantıklı bence

Kural bu sezon için geçerli değil, önümüzdeki sezon için geçerliymiş, yeni gelecek yönetim bakalım neler yapacak..

yildirim-demiroren-ve-fatih-terim-in-euro-2016-kur-6615.jpg

2015-2016 sezonunda
uygulamayakonulacak olan yabancı sınırlamasında çok çarpıcı maddeler var. Fatih Terim ile Yıldırım Demirören'in uzun toplantılar sonunda karar kıldığı uygulamada; Kulüpler istedikleri kadar yabancı oyuncuyla sözleşme imzalayabilecek ve sözleşmeli oyuncuların istediği kadarını sahaya sürebilecek. Ancak yabancı futbolcuların Süper Lig'de top koşturabilmesi için uygun olması gereken bazı kriterler olacak.

Milli Takım'da oynama şartı olacak

Bu kriterlerden en can yakıcı olanı milli takımda oynama şartı. FIFA sıralamasında ilk 20'de olan ülkelerin milli takımlarında oynayan futbolcular için her hangi bir kriter aranmazken, ilk 20'nin dışındaki ülkelerin milli takımlarında top koşturan futbolcuların bazı kriterlere uygunolması gerekiyor.

FIFA sıralamasında ilk 20'de olan ülkelerin dışındaki futbolcular için; 25 yaşını aşmış oyuncuların en az 5, 30 yaşını aşmış olanların ise en az 10 kez ülke milli takımlarında forma giymesi şartı aranacak.

Yerli futbolcu ve altyapı şartı

Diğer bir kriter ise kulüplerdeki yerli futbolcuların ve alt yapıdan yetiştirilen futbolcuların sayısıyla ilgili. Yeniuygulamada; En az 10 yerli futbolcunun kadroda bulunması şartı var. En az 5 futbolcu ise altyapıdan yetiştirilmeli.

Kaynak nedir ?

Bence en fazla 6+2 olur.Bu "kafa yoran" Sistem Süper ligde islemez.

8+3 + Ilk 18 de 2 altyapi oyuncusu en mantikli ve dogrusu ama nerde

Geri
Üst Alt