yeni yabanci sinirinin eger komplo ise, Besiktas Jimnastik kulübüne komple olmasi...

Adem Çakar

Büyük Kaptan
Kerim frei, Gökhan Töre ve Ozzy Özyakup türk standartlarina göre cok olagan üstü yetenekli üc oyuncu ve takimin önemli parcalari haline gelmislerdir. Besiktas eski yabanci sinirina göre iyi bir planlama yapip, 1/4 bütceye sahip olmalarina ragmen zirveye oynayabilecek bir kadro kurmuslardir. Ve bu üc kilit isim daha 22 yasini bile asmamis, tecrübesiz olmalarina ragmen...

Bunun üzerine Tolga Zengin, Olcay Sahan, Veli Kavlak, Mustafa Pektemek, Ersan Gülüm, Cenk tosun gibi kaliteli yerliler. O bes yabanci spotunun ikisini de oldukca kaliteli yabancilar ile doldurmaya basarmislardir. Bakiniz Sosa ve BA... BJK bu 5 kisilik sinir devam etseyde eger, bu düzen ile birlikte 2-3 sene icinde ligde favori haline gelebilirdi Süper Düper Lig´de.

Yabanci sinirinin kalkmasi ile birlikte ise GS ve FB´nin oldukca güclenmesi, arti anadolu takimlarinin da güc kazanmasi söz konusu. Yani BJK´nin bütün planlari suya düsmüstür, ve bu yeni düzen, ve sahip olduklari borclar ile bu ligde geciniz Trabzon´u, Bursaspor gibi anadolu kulüpleri dahi zorlayacaktir onlari. Yani bir Demirören Intikami Volume. 2 ile karsi karsiya kaldik...

Tabiki birde motif lazim... Onuda hemen kilifina uydurayim... BJK yönetimi eski dosyalari analiz ettirip Demirören´in aciklarini bulmus, ve bir sene önce tehdit etmistir. Cünkü Demirören kara para akliyordu BJK üzerinden ve belgeler mevcuttur. Fiko türk futbolu bu canavardan temizlemek yerine, tabiki ona santaj uygulamistir. Belgelere karsilik Demirören borclarinin büyük bir kismini kulübe hibe etmistir...

Ancak bu kuyruk acisindan bir türlü kurtulamayan Yildo, bunun intikamini almak adina, Besiktas´in sportif olarak hazirladigi bütün projeleri yikan, bu yeni düzenlemeyi hayata gecirir... Yildo ise su an bu zaferi kutlayip, kurtlari döktürüyordur...

y%25C4%25B1ld%25C4%25B1r%25C4%25B1m-demir%25C3%25B6ren_542340.jpg

Bu salaklar bizim maçtan önce Veli ve Ersan'la sözleşme uzatmışlardı birde :asd22:

"Beşiktaş'ta olsaydım TFF'ye dava açardım" - NTVSpor.net

"Beşiktaş'ta olsaydım TFF'ye dava açardım"

Beşiktaş’ın eski futbol direktörü Önder Özen, yabancı sınırlamasında yapılan değişikliği değerlendirdi. Özen, “Pozisyonunu koruyan bir Beşiktaş profesyoneli olsaydım TFF’ye dava açardım” dedi.

Beşiktaş’ın eski futbol direktörü Önder Özen, yabancı sınırlamasında yapılan değişikliği değerlendirdi.
“Pozisyonunu koruyan bir Beşiktaş profesyoneli olsaydım TFF’ye dava açardım” diyen Önder Özen, herkesi bu kurala inandırmaya çalıştığı için Beşiktaş Kulübü, Slaven Bilic ve Beşiktaşlı taraftarlardan özür diledi.
Beşiktaş’ın eski futbol direktörü Önder Özen, yabancı kuralındaki değişikliği sert bir dille eleştirirken, "Eğer bu şaka değilse ve tarih de 1 Nisan değilse bu uygulamanın gerçek olduğuna inanmam gerekiyor sanırım. Eğer pozisyonunu koruyan bir Beşiktaş profesyoneli olsaydım. Ben Futbol Federasyonu’na dava açardım. Bunu UEFA’nın kurumlarına kadar da götürürdüm. Ben ve arkadaşlarım ve inandırdığımız teknik ekibimiz planlama yaparken kitaba baktık. Ve bizden başka kimsenin bakmadığını bilerek yaptık. Hangi ülkede yaşadığımızı biliyoruz. Hukuk ile hukuksuzluk arasındaki farkı bilen birisiyimdir. Buna rağmen umutla herkesi inandırmaya çalıştım. 110 yıllık Beşiktaş Kulübü’nden özür diliyorum. Onları buna inandırdığım ve ikna ettiğim için. Slaven Bilic ve antrenör ekibinden özür diliyorum. Türkiye bir hukuk ülkesidir, biz kitaba bağlı kalırız. Beşiktaşlıyım diyen bütün futbolsevelerden özür diliyorum. Ben de onların kandırılmasına vesile olan biri olarak tarihe geçeceğim herhalde" dedi.

Teoriyi güclendiren aciklamalar pes pese geliyor... :D

sorunsalı yazmayı unutmuşsun

18 kulupte anlaştıysa bjkde kabul etmiş demektir(ibretlik tespit)

Bu yeni sinir ile Besiktas official olarak büyük kulüp olmaktan cikmistir, Fenerbahce ve Besiktas ile rekabet etmesi nerdeyse imkansiz kilinmistir.

Hiç alakası yok. 2 sene önce hemen hemen herkes biliyordu ki bu sınır Fenerbahçe'nin cezası bitince kalkacak ya da genişletilecek.

Önemli noktalar;
- Beşiktaş, gelecek sezon ekonomik olarak hiç olmadığı kadar güçlü olacak (Stat gelirleri vs.). Bu gücü iyi transferler için kullanabilir
- Fenerbahçe muhtemelen CL'ye gidecek. Zaten sınırın kalkmasının asıl nedeni budur. Galatasaray ekonomik olarak güçlüyken makası açamaması için herşeyi yaptılar ve başarılı oldular. Bundan sonra birkaç seneliğine Fenerbahçe domine edecektir ligi
- Galatasaray ekonomik olarak zor durumda, daha sahip olduğu oyuncuların maaşlarını ödeyemiyor. Bu durumda iyi transferler mi bekliyoruz?

Geri kalkmasi gibi bir durum olur diye korkuyorum. Bu tinercilerin isi belli olmaz.

Ezik bejeke ye kim niye komple kursun yav ahahah

Bu yeni sinir ile Besiktas official olarak büyük kulüp olmaktan cikmistir, Fenerbahce ve Besiktas ile rekabet etmesi nerdeyse imkansiz kilinmistir.
Ya Adem benim aklimi kurcalayan sey farkli aslinda.
Bu sadece Tüpcü'nün inistiyatifi ile alinms bir kararsa iptal edilme ihtimali yüksek bence(tabii padisah hazretlerinin özel istegi olmama sartiylan).
Zamaninda 18 kulübün ortak karari olmadan kaldiramayiz diyenler bugüne emsal olacak bir karara imza atiklarini ya kavriyamiyorlar ya da gercekten rte'nin bu iste parmagi oldugunu düsünüyorum(Tüpcü,Rte'den izin almadan cisini bile yapamaz)

☆$☆

Son düzenleme:
Ya en büyük darbeyi Beşiktaş'ın yediği falan yok. En büyük darbeyi biz yedik, bu malların 10 katı para harcadık yabancı sınırı yüzünden. Üç kuruş para harcadı Beşiktaş bu sözde "muhteşem" kadroyu kurmak için. Sınır kalkmasaydı ligi domine edecekleri falan yok, 5 senede 1 şampiyon olurlardı yine en fazla.

arkadas kural yine GS a vurmak için çıkmıs.
Vergi borcu olmayacak diye üstüne basa basa söylüyor adamlar.

GS ın vergi borcu var diecekler transfer yaoptırmayacaklar.

Ama fenerbahçe hem vergi kaçırıp hemde devlet hazinesindeki malları kaçak kullanmasına rağmen elini kolunu sallayarak üzri örtülerek transfer yapacak

arkadas kural yine GS a vurmak için çıkmıs.
Vergi borcu olmayacak diye üstüne basa basa söylüyor adamlar.

GS ın vergi borcu var diecekler transfer yaoptırmayacaklar.

Ama fenerbahçe hem vergi kaçırıp hemde devlet hazinesindeki malları kaçak kullanmasına rağmen elini kolunu sallayarak üzri örtülerek transfer yapacak
Eğer borçlar yapılandırılmış ise bi sıkıntı olmayacağını söyledi gümüşdağ ki bizimkiler yapılandırıldı

#bugungunlerdenkomploteorileri

:D

Ya Adem benim aklimi kurcalayan sey farkli aslinda.
Bu sadece Tüpcü'nün inistiyatifi ile alinms bir kararsa iptal edilme ihtimali yüksek bence(tabii padisah hazretlerinin özel istegi olmama sartiylan).
Zamaninda 18 kulübün ortak karari olmadan kaldiramayiz diyenler bugüne emsal olacak bir karara imza atiklarini ya kavriyamiyorlar ya da gercekten rte'nin bu iste parmagi oldugunu düsünüyorum(Tüpcü,Rte'den izin almadan cisini bile yapamaz)

☆$☆

Ben isin goygoyundayim biraz, birtane de ben atayim dedim ortaya. Yabanci sinirinin daraltilmasi tamami ile hükümetin bir talimatiydi, ve bunu teyit eden aciklamalar zaten hükümete yakin gazeteci ve hatta Milletvekillerinde mevcut. Erdogan bunun milli takimina yarayacagini düsündü, ama esas sorun kulüplerin devamli borc yapip sonra devletin kucagina kosmasiydi. Ve bu borclarin cogu faizlenmis, yabanci oyunculara ödenecek paralar, cünkü yabanci oyuncular pesini birakmaz bu olaylarin. Anlasmazlar kulüplerimiz ile, gidip alacaklarini faizi ile alirlar. Kulüplerin ugrastigi bir cok dava ve dosya var, kim bilir hangi yillardan daha bir kurus ödenmemis paralar.

Cok düz bir mantik ile yabanci sinirini daha da daraltma yoluna gittiler...

Bu iki konudan dolayi yabanci sinirini kismaya gittiler... Fenerbahce avrupadan cezayi yiyince bunu azizde destekledi. Oysaki Aziz´in yillardir bu siniri kaldirmak istedigini de biliriz, hatta Fener´in cezasindan bir ay önce, Aziz´in yeniden calisma baslattigi yaziliyordu sinira karsi. Ama ceza gelince dansözlük yapti.

Demirören´de sinira karsi aslinda, ama o oraya oturtuldugu icin sesini cikarmayip, ancak talimatlari yerine getiriyor. Türk futbolunu zerre kadar önemsedigini sanmiyorum, ona gelen talimatlari yerine getirir anca o.

Terim siyaseti bu konu ile ilgili ikna etmeye basarmistir, cünkü adama saygi duyuyorlar ve yerli oyuncularin 2008´den beri süren düsüsü ortada. Zaten 2007´den beri sinira karsi, ve ilk defa bukadar yetkili bir pozisyona gecebildi. Devlet´in gönlünü yapmak icinde borclar ve vergiler ile ilgili bazi düzenlemeler sokuldu, yoksa geri kalan kismi Türkiye´de rekabeti kizistirmaya yönelik. Yani kadroda Türk oyuncunun bulunma zorunlulugu var, ama yabancilardan iyi olmadan, hic bir türkün oynama sansi dahi yok.

Bukadar radikal bir degisiklik artik en az 6 sene kalir diye düsünüyorum, cünkü hemen vazgecerlerse bile kademe kademe 3 sene icinde ancak indirebilceklerini düsünüyorum. Ve tutarsa zaten ülke sporu olarak ufkumuz acilacaktir, TBF´de zaten görünüyor yararlari.

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt