Yeniden Bedelli Askerlik

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Sert cocuk. Konuyu dagitmayalim elbet yakalarim seni bi siyaset konusunda.

O zaman profilinden meslegini neden kaldirdigini, twitterdan bakana attgin is istiyorum twitini neden sildigini , ve yurt disi is gezilerini sorarim :)

Haydi kal saglicakla AK Seyft.

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

BB

Bi arkadaş 27 yaş yazmıştı yaklaşık bi hafta önce zaten mecburi askerlik yaşı son 29 en kötü 27 olur diye bekliyoruz artık hayırlısı

Numan kurtulmuş 25 yaş için önerge sunmuş CHP nin teklifi 28 den gün alanlar. Yıl sonundan itibaren 6 ay başvuru süresi yani 2015 Haziran'a kadar 28 den gün alanlar faydalanabilir buna göre. Hayırlısı

28 den gün alınması mantıklı olmaz zaten yasaya göre mecburi askerlik yaşı 29 artık bekleyip göreceğiz

Numan Kurtulmuş tarafından yaş 25, bedel 15 üzerinden hazırlanmış bir teklif vardı zaten, genel seçimlere kadar yeniden gündeme gelecek gibi duruyor.

15.000TL yaparlarsa sürümden kazanırlar, daha çok kişi faydalanır, umarım 15.000TL ve üstü bir rakam olmaz.

Gönül ister ki 15 olsun. yaşta 25 olsun ama hayalden öteye gitmiyor isteklerimiz. 20-25bin arası bir fiyat belirleyecekler. Yaşta çok yüksek ihtimal 27 olacak. ilk bedelli gibi 6 ay başvuru süresi koyarlar yine sanırım.

verdiğimiz bilgiden sonra haberlerde geçmeye başladı bedelliyi. Dün Kanal d habere çıktı. izlemedim ama Ntvde de tartışması yapılmış dediler.

Bedelli Askerlikte İlk Tercih 28 Yaş Haberi ve Son Dakika Haberler Mynet

Mynet'e de haber olmuş. Yaş 28 demişler ama 27 ve 27den gün alanları kapsayacak benim duyduğuma göre. Sayın Tayyip Erdoğan bir sürpriz yapıp 26'ya da çevirebilir yaşı. Fakat fiyat net. 20Bin.

Ek bilgi: Başvuru süresi 6 ay olacak. ilk bedelli de olduğu gibi. ve isteyenler 10x2 şeklinde ödeyebilecek bedelli ücretini. ilk başvuru yapıldığında 10bin. başvuru bitiminde 10bin daha. Bunun dışında banka kredileri de mevcut zaten. söylememe gerek yok.

Bakmayın haberde askeriyenin açığı var denildiğine. Ben askeriye de 1,5 yıl kadar bulundum. Askeri açığın temelinde binalar ve kışlalar yer alır. Bu ülke de askerliğin 2 yıl olduğu dönemlerde inşaa edilen binalar o zamanın koşullarına göre yapılmış. 2002'de restore görmüş fakat gerekli küçültme yapılmamıştır. Bu yüzden askeriyenin açık sorunu bitmez.

İnşallah 25 yaş bedel 15 olur herkes faydalanır.Devlet uzun vadeli kredi de sağlamalı bence.

Ancak çıkarsa yaş 28 bedel 20 olur diye düşünüyorum.

yaş olayı hepten kalkmalı gitmek istemeyen öder gitmez... bu kutsal görevi her halükarda yapacak gençlerimiz olacaktır...

[media]https://www.youtube.com/watch?v=ttIDebInPhA[/media]

@Burak Erdem orada umutsuz bir aciklama yok taş koyma da yok .. Zaten profesyonel orduya geçmekten falan bahsetmisler Türkiye şartlarında ütopik bir rapor gibi geldi.. Şahsi fikrim cikacagi yönünde iyice umutlandirdilar milleti ama yaşi kestiremiyorum.. 25 hayal o arkadaşları asiri umutlandirdilar %5 ihtimal bile veriyorum.. Burada rahat edecek adamlar 85 liler yani 30 dan gün alanlar gerisi kritik.. Bence 27 veya 28 den gün alanlar diyecekler ama AKP bu belli olmaz milli savunma bakani zaten yaşi 30 dan az istemez...ben 87 liyim 28 yasindan gün aliyorum 29 yas derlerse ciddi travma yasarim gibi geliyor..

@Burak Erdem orada umutsuz bir aciklama yok taş koyma da yok .. Zaten profesyonel orduya geçmekten falan bahsetmisler Türkiye şartlarında ütopik bir rapor gibi geldi.. Şahsi fikrim cikacagi yönünde iyice umutlandirdilar milleti ama yaşi kestiremiyorum.. 25 hayal o arkadaşları asiri umutlandirdilar %5 ihtimal bile veriyorum.. Burada rahat edecek adamlar 85 liler yani 30 dan gün alanlar gerisi kritik.. Bence 27 veya 28 den gün alanlar diyecekler ama AKP bu belli olmaz milli savunma bakani zaten yaşi 30 dan az istemez...ben 87 liyim 28 yasindan gün aliyorum 29 yas derlerse ciddi travma yasarim gibi geliyor..

Bedellinin kaldırılması talep edilmiş. Eğer ki son kez çıkarılmadan direk kaldırırlarsa umutsuz bir açıklama olur bu. 27 ve 27den gün alanları kapsayacak bir tasarı olacağını düşünüyorum. Fiyat 20bin'i geçmez, ki bana göre yine fazla. Madem bu konuda adım atılıyor, kapsam genişletilip fiyat indirilecek ki herkes yararlansın.

Ben bedelli hangi fiyatla çıkarsa çıksın yararlanacağım. Fakat vicdanım rahat olmayacak. Çünkü mümkün olduğu kadar fazla katılım olmasını istiyorum. Bunun için de dediğim gibi kapsamın genişlemesi lazım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt