Yerli Rotasyonumuz Net Yetersiz. Önerileriniz?

Umut Bozok. Şu adamı bir alsak varyasyon şansımız da çok artacak ama herzamanki gibi benim görebildiğim hamleyi işi bu olanlar göremiyor. 7 senedir iyi bir yerli kaleci diyorum, yerli kuralında en önemli avantaj diyorum çama uçurumdan düşmeden akıl edemeyan bir profil var.

Futbolu bilen yabancı hoca alacaksın zaten o bir şekilde altyapıdan yerli oyuncu sorununu da çözer.
Altyapı sorunu siz şey mi sanıyorsunuz sadece oynamıyorlar mı TD ler felan diye ? Altyapı sorunu başlı başına sorun torpille geliyorlar ne yetenekli oyuncular seçmelerde eliyorlar torpili olmadığı için vs oraya gelene kadar sistemi değiştirmen gerek bunu bir yabancı TD yapamaz. Altyapı gençleri kendilerine bakmıyor 1000 kişilik havuzdan en fazla 3 4 oyuncu üst kademeye çıkabiliyor bu sorun sadece TD sorunu olmadığını bariz gösteriyor zaten.

Ayrıca şunu almalıydık bunu almalıydık diyen arkadaşlar onları alsaydık bu sefer başkalarının aldığını şunu alsaydık bunu alsaydık diye bir döngüye girerdi. Şaşmaz yani.

Kalede Okan'i oynatmak tek cozumdur evet. Kurdugumuz bu kaliteli kadroda 11 baslayabilecek yerlilerimiz Abdulkerim, Yunus ve Kerem. Bunlardan birini keseceksek Okan'i oynatacagiz cok sey kaybetmeyiz. Duruma gore Kazimcan oynayabilir. Akbaba'yi, Kilinc'i vs. takasta kullanip Efecan'i alabilirsek memnun olurum o da 11 baslayabilir. Sag beke Onur Bulut'un gelmesine de pozitifim

Bunun disinda hamle gereksiz olur maliyet acisindan. Yabanci siniri kesin kalkiyor seneye

Ne yerlisi yav seneye yabancı sınırı kalkıyo gerek varmı rotasyon oyuncularıyla doldurmaya kadroyu

Okan kazımcan abdülkerim kerem yunus ilk 11 de dönüşümlü kullanabilcemiz yerliler işte

Kaleci konusu bizi zorluyor. Yabancı kaleci oynatmak şu an sıkıntılı gerçekten.

Yabancı kaleci olacaksa 6-7 sene önce ki Muslera olmalı şimdi ki değil.

Başta itiraz edenlerin de hızlıca dediğim noktaya geldiğini görmekteyim...

Kalite ve tempo bakımından vasat olsa da mücadele ve temasın fazlaca olduğu, zor bir ligde Kerem ve Yunus' un hemen her maç 90 dk iyi performansına bel bağlamış, Abdülkerim' in sağlığına ve iyi futboluna duacı bir takımın şampiyon olması gibi bir ihtimal yoktur...

Akbaba-Kılınç-Berkan filan geçiniz; bunlar mesela TS un elinde olsalardı, çoktan postalamış yahut transferin en başından itibaren müşteri arıyor olurlardı...

Takımın en azından birer adet kanat, forvet, OOS ve stopere ihtiyacı var...Yerli kanat ve OOS oyuncusu yok bildiğim (Ki oralara yabancı futbolcu aldığın vakit, rotasyona fazladan yerli oyuncu katmak zorundasın); forvet için Umut Bozok, stoper için T. Talha geliyor aklıma. İki sezondur 'Okay da Okay' dememin sebebi, kendisine yahut futboluna aşkımdan değildi!..Bahsedilen maliyetlerle Kaan Ayhan' a pek olumlu bakmıyorum...

Yurtdisina odaklanilmali. Epeyi kaliteli ve hala taninmak isteyen gurbo mevcut. Benim oturduğum sehirde mesela Besiktas kendi gurbo olusumunu kurdu ve scouting yapiyor. Cevremde ayagi duzgun olanlar hepsi siraya girdi fenerlisi Galatasaraylisi vs. Bizimkilerin niye yok bilmiyorum

Geri
Üst Alt