YGS Sonuçları Açıklandı

Yooo istiyorsan köküne kadar Alman hisset adamlar işlerine gelmediği zaman hepinizi göçmen, pislik yapabiliyorlar. Bende öyle bir mantık yok tabi ki bu mantık olsun da istemiyorum. Ama buraya öyle bir yansıtıyorsunuz ki bizim emeklerimiz yok yere de siz üst insansınız sanır uzaktan bakan.

Her fırsatta Türkiye'yi ve Türk insanını karalamaya çalışmayı bırakın. Nasıl davranırsan öyle karşılık görürsün (üz) kusura bakma.

Tamam da niye bu kadar sinirlendin ki :)

Sen türkiyende mutlu ol, ben burada cok mutluyum :)

Allaha sükür herseyim yerinde, saglikli mutlu ve güvenliyim. Sana da leuven de mi, kayseride mi siena da mi artik gelecegi karanlik ülkelerinin köselerinde mutluluklar :)

Ben de ne kadar türk taniyorsam tr'de hepsi ülkeden kacmak icin 40 takla atiyor. Bi de isin bu tarafi var :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Konuyu saçma sapan yerlere çekmeye hacet yok. Eğer burada lise veya üniversite sonrası eğitimi Avrupa'da devam ettirmek isteyen varsa, alışamazsınız, zorlanırsınız, ciddiye alınmazsınız tarzı şeylerin gerçek olmadığını bilsin yeter.

Önümde sayısız örnek var zira, gayet standart adamlar anadolu lisesinden çıkıp Almanya'ya müdendis, Norveç'te akademisyen oldular. Ünivesiteden sonra master'a gidip avukatlık hatta moda tasarımcılığı yapanlar da var.

Böyle hayalleri olanlar varsa hevesinizi kırmalarına izin vermeyin yani, hiç biri de zorlanmadı. Siz de zorlanmazsınız.

Özgür Onursal'a katılıyorum. Mesela ben o treni geçen sene kaçırdım. Siz kaçırmayın. Yurtdışında okumak gibi bir düşünceniz varsa kesinlikle ertelemeyin.

Gidin yeni tecrübeler edinin.

Tamam da niye bu kadar sinirlendin ki :)

Sen türkiyende mutlu ol, ben burada cok mutluyum :)

Allaha sükür herseyim yerinde, saglikli mutlu ve güvenliyim. Sana da leuven de mi, kayseride mi siena da mi artik gelecegi karanlik ülkelerinin köselerinde mutluluklar :)

Ben de ne kadar türk taniyorsam tr'de hepsi ülkeden kacmak icin 40 takla atiyor. Bi de isin bu tarafi var :)

Bu postların için sinirlenmedim senin genel tavrın bu yönde, Türkiye ile ilgili ne zaman bir konu olsa hemen tuzla koşup "Türkiye şöyle kötü, biz şöyle iyiyiz." diye geliyorsun. Biz zaten Türkiye iyi demiyoruz, Türkiye'de değiştirilmesi gereken bir dünya şey var. Ayrıca bu ülkede bir de genç nesil var ki bu çocuklar emek sarf ediyor bir yerlere gelmeye çalışıyor bu "karanlık ülke"de. Bu insanlar için bir şeylerin değiştirilmesi lazım ve senin tek yaptığın oturduğun yerden Türkiye'ye bok atmak.

Valla benim nerede olacağım belli olmaz ama istersem dünyanın en iyi üniversitelerinde de okuyabilirim, sadece azim ve hırsa bağlı bir şey. Milliyetle, cebindeki pasaportla alakalı değil. Resumeum Türkiye olsa bile gayet de böyle bir şansım var.

Türkiye'de eğitimimi devam ettirmek istemiyorum ama orada yaşayan 70 küsür milyon insana da saygısızlık yapmıyorum. Sana nasıl "orada köpek muamalesi görüyorsunuz" dediğimde bozulduysan buradaki insanlar da sizin bu gibi tavırlarınıza bozuluyorlar. Benim hiç kimseyle bir sorunum yok. Gurbetçileri de ayrıca severim, tabi bu tavıra sahip olanları değil.

Makine mühendislik bitiren arkadaslar isvicre makine mühendisine ihtiyac duymakda, türkiyeden bolca odtü mezunu arkadas var burada calisan.

Yani isvicre gibi bir ülke dururken alamanya gibi yoksul, cöküse gecen bir ülkeye ihtiyac yok

Zorlanmayabilirsiniz, hatta türkiyedekilerin hepsi birer einstein da olabilir, fakat anlatmak istedigim türkiyede aldigin diplomanin burada bi kagit parcasindan fazla degeri olmamasi. Ha istisnalar yok mu? Tabi ki var, ama istisnalar kaideyi bozmaz. Avrupa'da bilhasaa gelismis avrupa ülkelerinde türkiyenin böyle kötü bi imaji mevcut, bunu ancak avrupada bi gün olursaniz anlarsiniz, ankaranin arka sokaklarindan veya anadolunun herhangi bi yerinden dürbünle gözükmez bunlar ;)

Makine mühendislik bitiren arkadaslar isvicre makine mühendisine ihtiyac duymakda, türkiyeden bolca odtü mezunu arkadas var burada calisan.

Yani isvicre gibi bir ülke dururken alamanya gibi yoksul, cöküse gecen bir ülkeye ihtiyac yok

Ahaha

giphy.gif

Zorlanmayabilirsiniz, hatta türkiyedekilerin hepsi birer einstein da olabilir, fakat anlatmak istedigim türkiyede aldigin diplomanin burada bi kagit parcasindan fazla degeri olmamasi. Ha istisnalar yok mu? Tabi ki var, ama istisnalar kaideyi bozmaz. Avrupa'da bilhasaa gelismis avrupa ülkelerinde türkiyenin böyle kötü bi imaji mevcut, bunu ancak avrupada bi gün olursaniz anlarsiniz, ankaranin arka sokaklarindan veya anadolunun herhangi bi yerinden dürbünle gözükmez bunlar ;)

Senin vizyonun Almanya kadar işte ben de onu diyorum. Almanya'da kağıt parçası olsa da Rusya'da, Amerika'da falan değil. İTÜ mezunlarının yadsınamayacak bir kısmı Rusya'ya gidiyor, ODTÜ'lü mühendisler keza öyle.

2 ay sonra isvicredeyim :)

Egitim Almanya

Is Güc Isvicre

Nefissss

allahin donercisi bilmemne unisindeyim diye artislik yapiyor

istersen phdin olsun sokakta yururken hier kommt doner mann diyolarsa gelip trye sallamanin pek bir manasi olmaz

Senin vizyonun Almanya kadar işte ben de onu diyorum. Almanya'da kağıt parçası olsa da Rusya'da, Amerika'da falan değil. İTÜ mezunlarının yadsınamayacak bir kısmı Rusya'ya gidiyor, ODTÜ'lü mühendisler keza öyle.

Benim kadar ülke gezmis olsan, ona yanmam :)

Dünya italya ve türkiyeden ibaret degil. Ha belcika dan da ibaret degil :)

Ayrica 2 ay sonra isvicreye yerlesecegimi de dipnot olarak düseyim :)

was erzählst du la? Yani ben business adamiyim akif beni bilir tanir yanimada gelmis kalmisdir cevrem genisdir. Bir odtü mezunu misal seni dörde katlar bes ile carpar konu eger mühendislik bilgisi ise. Türkiye diye niye genelliyorsun ki? Türkiyede öyle uniler varki avrupadaki uniler yaninda affedersin bok yemis.

Misal odtüye girmek alamanyada tu'ya girmekden cok cok cok daha zordur. Simdi her iki tarafi bilen biri olarak bunu rahatlikla söyleyebilirim.

Benim kadar ülke gezmis olsan, ona yanmam :)

Dünya italya ve türkiyeden ibaret degil. Ha belcika dan da ibaret degil :)

Ayrica 2 ay sonra isvicreye yerlesecegimi de dipnot olarak düseyim :)

Mayısta Danimarka, İsveç, Norveç, Finlandiya ve Estonya'ya gidiyorum biletler hazır atla gel. Ama Almanca ya da Kürtçe konuşmuyorlar haberin olsun o zamana kadar sana ödev:

[media]https://www.youtube.com/watch?v=qs5vBuvsYU4[/media]

was erzählst du la? Yani ben business adamiyim akif beni bilir tanir yanimada gelmis kalmisdir cevrem genisdir. Bir odtü mezunu misal seni dörde katlar bes ile carpar konu eger mühendislik bilgisi ise. Türkiye diye niye genelliyorsun ki? Türkiyede öyle uniler varki avrupadaki uniler yaninda affedersin bok yemis.

Misal odtüye girmek alamanyada tu'ya girmekden cok cok cok daha zordur. Simdi her iki tarafi bilen biri olarak bunu rahatlikla söyleyebilirim.

Insanlari yanlis yönlendirmeyelim:)

Tamam bende insanlarin sevkini kirmak istemem ama gerceklerle de yüzlesmek gerek...

Tıp fakülteleri ve türkiye'de doktorluk hemşirelik meslekleri hakkında soruları olan arkadaşlar varsa yardımcı olabilirim.

Bazilari Isvicre icin guluyor ancak Fransa'da yasayan ve Isvicre'de calisan insan sayisi binlerce oyle bakmayin siz Isvicre'nin boyle durduguna asgari ucret 3 bin euro beyler !

Mayısta Danimarka, İsveç, Norveç, Finlandiya ve Estonya'ya gidiyorum biletler hazır atla gel. Ama Almanca ya da Kürtçe konuşmuyorlar haberin olsun o zamana kadar sana ödev:

[media]https://www.youtube.com/watch?v=qs5vBuvsYU4[/media]

Isin kolayini secmissin, hepsi 1haftada gezilecek kadar yakin ve kücük ;)

Biraz avrupa disina cikmaya ne dersin :)

Farkli kültürler farkli insanlar. Siz hala evrensel, globallesen dünyada danimarkaliyi yabanci olarak görüyorsunuz. Iste tam da bu kafa yapisi yüzünden ülke ve dolayisiyla insanlari bi arpa boyu yol alamiyor.

Geri
Üst Alt