Yıldızsız Yeniden Yapılanma

"KUCULMEK" lafindan kastiniz olmasi gereken durumun gerceklesmesi saniyorum ki
Zira sevkle andiginiz aysal doneminde sampiyon olup gruptan cikarken bile bir hayli zarar ettigimizden uefa bizi avrupadan dehledi, bilmem haberiniz oldu mu

Elimizdeki net ilk 11 oynar dediklerimizi tutup alternatif olabilir dediklerimize teklif beklemeliyiz ve iyi bir firsat cikarsa satmaliyiz. Cöplere deginmiyorum bile, bu kategoriye ait olan tüm zevatlar gönderilmeli.

Muslera, Sneijder ve Podolski'yi gönderip yerine en az bunlar kadar iyi 3 oyuncu alsak yine bir sey degismez cünki biliyoruz ki yine Sabri, Olcan ve Umut gibi yeniceriler forma giyecek.

Yillardir en fazla yedek olur dedigimiz Hakan Balta bile ilk 11 oyuncusu ve zamli uzun kontrat sahibi. Alt yapida cevher falan olmadigi cok net belli. Porto demisken onlar bile kadroyu bosaltinca rezil bir sezon gecirdi. 100 milyon euro kar etmisler transferde ama basarili olmadilar. Shakhtar mesela yine öyle. Ligi kaybettiler gibi, Avrupa'da da sanslari yaver gitti Braga gibi dislerine göre takimlar cektiler, kötü Schalke denk geldi fln. Kadro kalitesini düsürünce basarili olma sansin yok. Bunu biz de tecrübe ettik ama hala kabul etmeyenler var.

Donk zevatina ödenen 2.5 milyon euro bonservis ve 1.5 milyon euro garanti paradan anlasiliyor ki bizim finansal durum asla ve asla bahane olamaz. Kücülerek basarinin gelmesi mümkün degil. Bir sene kadroyu adam gibi temizle ve takviye et 3 sene götürürsün her türlü. Bunu 4 senede 3 sampiyonluk yasayarak gördük.

Kesinlikle noktasından virgülüne kadar katılıyorum.Ve hala da 4 senede 3 şampiyonluk kazanan kadro ne kadar bozulsa da şuan lige havlu atsa da hala 1 kupa daha getirme şansına sahip.Gelecek sene bu kadroyu daha da küçültürsen ne ilk 5 e girebilecez ne de Tr kupasında bir yere gelebilecez.Takımda en az 15 tane gereksiz adam var.En başta hamit eray olmak üzere yardım vakfı gibiyiz onlar yatıyor biz bakıyoruz.Sonra ffp yok para yok yok battık.Sen vakıf gibi para dağıtırsan her futbolcuya batarsın tabi.

Son düzenleme:
Kadroda değerini bulan herkes satılmalı ve sıfırdan kadro kurulmalı.

Öyle Emre'yle sözleşme uzatmayayım, yok efendim Sabri'den kurtulsak yeter tarzında yaklaşımlarla bütçe oluşmuyor.

Bütçe kallavi maaş alan adamlarla yüksek bonservis getirecek adamlardan oluşur, onlar da belli zaten.

Hala o giderse batarız, bu giderse mahvoluruz muhabbeti.

Ulan batacağımız kadar battık zaten küme mi düşeceğiz?

Maaş üst sınırı belirlenir ona göre uymayanlar gidebilir bu kadar basit.

Şu takımda kimse 4-5 milyonları hak edecek top oynamıyor.

Son düzenleme:
Kesinlikle noktasından virgülüne kadar katılıyorum.Ve hala da 4 senede 3 şampiyonluk kazanan kadro ne kadar bozulsa da şuan lige havlu atsa da hala 1 kupa daha getirme şansına sahip.Gelecek sene bu kadroyu daha da küçültürsen ne ilk 5 e girebilecez ne de Tr kupasında bir yere gelebilecez.Takımda en az 15 tane gereksiz adam var.En başta hamit eray olmak üzere yardım vakfı gibiyiz onlar yatıyor biz bakıyoruz.Sonra ffp yok para yok yok battık.Sen vakıf gibi para dağıtırsan her futbolcuya batarsın tabi.

2011-2012:Lig+Süper Kupa
2012-2013:Lig+Süper Kupa+CL Çeyrek Finali
2013-2014:Türkiye Kupası+CL Son 16
2014-2015:Lig+Türkiye Kupası+Süper Kupa
2015-2016:Türkiye Kupası+Süper Kupa olacak muhtemelen.

Son yazdığım gerçekleşirse Galatasaray son 5 sezonda ya ligi ya kupayı alan takım unvanını da ele geçirmiş olacak.

Öyle Emre'yle sözleşme uzatmayayım, yok efendim Sabri'den kurtulsak yeter tarzında yaklaşımlarla bütçe oluşmuyor.

Bütçe kallavi maaş alan adamlarla yüksek bonservis getirecek adamlardan oluşur, onlar da belli zaten.

ilginc-forma-arkasi-yazilari-19.jpg

Muslera,Sneijder dahil mi?

Eğitimsiz 1 post olmasına ragmen genel olarak katılıyorum dengedashım.

Muslerada kontratını 3e çekmeli 3.7 garanti alıyor bu kulüp bu maaşı kaldıramaz aynısı sneijder selçuk içinde geçerli ya bayrak adam olup kalıcaklar yada kariyerlerine başka bir yön vericekler keşke gücümüz olsada bu taleplerde bulunmak zorunda kalmasak ama yapıcak bişey yok

Sneijderi istemiyorum biliniyor bu ama burada da korumak zorundayim kendimle celismemek adina . Birisi yazdi 2018 e dek imzasi uzatildi diye . Bu yapildiysa bitmistir

akit yapildi ise kimse hic bir oyuncuya laf edemez , o da hayat planlamasini herseyini o imzaya o paraya gore yapiyor , bu sabri icin de gecerli muslera icin de , tarik veya x kisi icin de .

Nasil sozlesme bittiginde klup yenilemek zorunda degilse , sozlesme devam ediyorken de hic bir oyuncu ayrilmaya ya da ucret indirimine mecbur degil

ilk imzayi atarken dusuneceksin bunlari

O ikisi ne olmalı sence?Satılmalı mı yoksa FEDA mı demeli?Üçüncü bir seçenek aldıkları paraları hak ediyorlar zaten iptal,hak etmiyorlar dedin en başta.

O ikisi veya diğer yirmi altısı diye ayırmıyorum renktaş, değerini bulan gidebilir diyorum.

Feda deseler ne olacak, maaşlarında en iyi ihtimalle 1'er milyon indirsinler zengin mi olacağız?

Burada zaten konu esas olarak maaşları da değil, kazanabileceğimiz bonservis.

UEFA 65 milyon euro üst limit koymuş, bu şartlarda hem pasta buzdolabında dursun hem de karnımız doysun deme şansımız olmadığına göre para edecek oyunculara teşekkür edeceğiz olay bu.

O ikisi veya diğer yirmi altısı diye ayırmıyorum renktaş, değerini bulan gidebilir diyorum.

Feda deseler ne olacak, maaşlarında en iyi ihtimalle 1'er milyon indirsinler zengin mi olacağız?

Burada zaten konu esas olarak maaşları da değil, kazanabileceğimiz bonservis.

UEFA 65 milyon euro üst limit koymuş, bu şartlarda hem pasta buzdolabında dursun hem de karnımız doysun deme şansımız olmadığına göre para edecek oyunculara teşekkür edeceğiz olay bu.

Bu ikisi dışında hemen hemen bütün futbolcularda hemfikir herkes,özellikle sordum o ikisi hakkında ne düşünüyorsun diye de,anlaşılan değerini verirlerse satılsın diyorsun anladığım kadarıyla.

Zaten onumuzdeki 2 sezon ''yildiz'' alamayacagiz o yuzden buna yeniden yapilanma diyebiliriz. 'Yildiz'' kismi gereksiz, bizim genel yas ortalamasini asaga cekmemiz lazim bunun icin de ucuz maliyetli ve 18-25 yas arasi oyuncularin pesinden kosmamiz lazim. Elbette ki 1 veya 2 ''yildiz'' demiyelim de kendini gostermis kanitlamis isim yapmis birisini alabilirsin eger butcen buna izin veriyorsa.

Bu ikisi dışında hemen hemen bütün futbolcularda hemfikir herkes,özellikle sordum o ikisi hakkında ne düşünüyorsun diye de,anlaşılan değerini verirlerse satılsın diyorsun anladığım kadarıyla.

Sneijder'in zaten 7.5 m € serbest kalma bedeli var biz kalsın desek de istediği an gidebilir. Devre arası 14 milyonluk teklif geldiğinde değerlendirilmeliydi.

Muslera dünyanın en iyi birkaç kalecisinden biri buna da kimse itiraz etmez fakat avrupa'nın olmadığı, yeniden yapılanmanın şart olduğu bir dönemde hem kendisinin hem de kulübün geleceğini düşünmek en mantıklısı, bunu zaten Muslera da söyledi iyi bir teklif gelirse konuşuruz diye... Yok pahasına satmaktan bahsetmiyorum elbet, piyasadaki kaleci kıtlığında büyük takımlardan iyi teklifler gelebilir.

Sonuçta paraya ihtiyacımız olduğu açık. Bu parayı da Selçuk dışında sağlayabileceğimiz bir yerli oyuncu göremiyorum kısacası.

Eldeki yerlileri anca lig içinde takasta falan kullanabiliriz. O yüzden vazgeçemeyiz, giderse ölürüz mahvoluruz diyeceğimiz bir yabancı yok bu şartlarda.

Yeniden yapılanma olacaksa bu para edecek isimlerden gelen bütçeyle oluşacak.

Muslera kalsa iyi olur cunku iyi takim kurma gayreti icinde olup bunu basarsan bile leo francolu donem misali sadece kaleci sebepli bir cuval incirin heba oldugu donemler de oldu

muslera , o da kaleci mevkii oldugundan kalsin isterim

Sneijder'in zaten 7.5 m € serbest kalma bedeli var biz kalsın desek de istediği an gidebilir. Devre arası 14 milyonluk teklif geldiğinde değerlendirilmeliydi.

Muslera dünyanın en iyi birkaç kalecisinden biri buna da kimse itiraz etmez fakat avrupa'nın olmadığı, yeniden yapılanmanın şart olduğu bir dönemde hem kendisinin hem de kulübün geleceğini düşünmek en mantıklısı, bunu zaten Muslera da söyledi iyi bir teklif gelirse konuşuruz diye... Yok pahasına satmaktan bahsetmiyorum elbet, piyasadaki kaleci kıtlığında büyük takımlardan iyi teklifler gelebilir.

Sonuçta paraya ihtiyacımız olduğu açık. Bu parayı da Selçuk dışında sağlayabileceğimiz bir yerli oyuncu göremiyorum kısacası.

Eldeki yerlileri anca lig içinde takasta falan kullanabiliriz. O yüzden vazgeçemeyiz, giderse ölürüz mahvoluruz diyeceğimiz bir yabancı yok bu şartlarda.

Yeniden yapılanma olacaksa bu para edecek isimlerden gelen bütçeyle oluşacak.

Katılmakla beraber yönetim bir ekip işidir,Ünal Aysal 2011'de ilk geldiğinde camianın farklı kutuplarından insanları listesine alarak yönetime gelmişti.Aysal tek başına bir hiç yoksa,camianın şampiyonluğa başarıya olan açlığıyla gelen kenetlenme,Aysal'ın camiada kutuplar arasında köprü görevi görmesi,Fatih Terim'in de kariyerinin son şansı olduğunu bildiği için onun da hayli istekli olması,2. döneminden dersler çıkarması,2011 yazında alınan Riera hariç bütün oyunculardan maksimum verim alınması,bu faktörlerin hepsi bir araya gelince 2012 şampiyonluğu geldi.Bu yönetimle bu bence zor.Yeni bir yönetim+Ersun Yanal ile nokta transferler ile yeniden yapılanmayla şampiyon olunabilir gelecek yıl.

sıralamaya aldanmayın.. 3-5 takviye ve 3-5 beyin özürlü topçunun gönderilmesiyle yine çok iddialı olur bu kadro..

2011 gibi komple değişime gerek yok ve her zaman da öyle tutmaz..

edit: ayrıca dursun dururken revizyon demek intihardır.. kendinize gelin.. :)

Son düzenleme:
Muslera kalsa iyi olur cunku iyi takim kurma gayreti icinde olup bunu basarsan bile leo francolu donem misali sadece kaleci sebepli bir cuval incirin heba oldugu donemler de oldu

muslera , o da kaleci mevkii oldugundan kalsin isterim

Muslera kalırsa kaleciliğiyle giderse bonservisiyle katkı sağlar diğerleri gibi illa gitsin denecek bir isim değil tabii.

Fakat bu yoklukta hem Muslera'yı hem kulübü memnun edecek bir teklif gelirse önünü kapatmak da anlamsız olur.

Leo Franco, Zapata tarzı adamların bence geldiklerinde kötü transfer olacağı belliydi. De Sanctis'le devam edilebilirdi rahatlıkla.

Sneijder dışında tamamen katılıyorum. Sneijder'e sadece sevdiğim için kalsın demiyorum. Yeniden yapılanma aşamasında takımı, camiayı ve ligi iyi bilen bazı insanlara ihtiyacımız olacağından kalsın diyorum. 11-12 sezonunda Terim bu eksiği kapatıyordu. Şimdi bunu ancak kaptan karakteri olan, lider vasıflı oyuncular yapabilir. Bana göre Sneijder ve Muslera dışında herkes gidebilir.

Carole, Sinan, Linnes Telles ve Bruma da kalsın derim.

Geri
Üst Alt