Yobo Fenerbahçe'de!

Cevap: Yobo Fenerbahçe'de!

fanatik tutturmus bu dafa bu gün tarihini bi tarafa kaydedin :D

Misimovic'den öncesi için konuşmuştum. Rijkaard gelene kadar 4-3-3 sistemini Türkiye'de uygulayanı bırak bilen yoktu. Aykut efendiniz bir anda büyük kocaman olmaya çalışıyor ama, gidişi Daum'dan daha kötü olacak.

Soruyu sorma nedenim Galatasaray'ın da senelerdir Fenerbahçe'nin oynadığı sistemle oynayacak olduğuna dikkat çekmekti aslında. Bunda taklit veya eziklik yok ki, herkes elindeki kadro ve oyuncu yapısına en uygun sistemi belirlemeye çalışıyor. Gerçi Rijkaard'ın 4-3-3'den vazgeçip 4-2-3-1'e geçiş yaptığını düşünmüyorum. Barcelona'da da Deco'yu forvet arkası oynatıp Xavi-İniesta ile orta sahayı kurardı. Şöyle dizilirdi genelde.

Xavi İniesta

Deco

Guily Eto'o R10​

Geçen yıl yanlış hatırlamıyorsam siz de benzer şekilde oynuyordunuz ama 10 numara için ideal oyuncunuz olmadığından Arda, Kewell ve Dos Santos orada pek verimli olamıyordu, bu yıl Misimoviç transferi ile nokta atışı yaptınız forvet arkası için. Annan'ı da alırsanız kadronuzun iyi olduğu rahatlıkla söylenebilir.

Ufuk

Sabri Neill Servet İnsua

Cana Annan

Misimoviç

Serdar Baros Arda​

Son olarak ekleyim, Hollanda 4-3-3'ü bizim 4-2-3-1 diye tanımladığımız diziliştir. 10 numara pozisyonunda zamanında Cruyff vardı, sonra Gullit, Bergkamp, van der Vaart ve şu an Sneijder. Barcelona'nın Guardiola ile oynadığı sistem 10 numaranın forvet arkasından ön liberoya kaydırılmış hali. Deco yerine Toure (Mascherano) oynuyor kısaca.

Bakın ne buldum Everton gibi bir takımın fbye yorumu :D

ve Liverpoolun bize kullandığı kelime

Dağılabilirsiniz kuşlar pırrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Cevap: Fanatik : Yobo Fenerbahçe'de!

Hamle olarak söylüyor olabilir. Topsuz alan hızı iyi ama hamle olarak ağır bir adam olduğu doğru.

sadece hız değil hızlanma ve çeviklik özellikleri de stoperler için oldukça iyi. Çamur atmak için söylemiyorum yanlış anlaşılmasın ama mesela iyi bir savunmacı olan Neill ile kıyaslarsak

Yobo : Hız : 18 Hızlanma : 16 Çeviklik : 14

Neill : Hız : 12 Hızlanma : 12 Çeviklik : 13 .

Ne yazık ki bunlar böyle.21 yaşındaki oyuncu Galatasaray'a geldi diye yaramaz,kendi aldıkları 31 yaşındaki ve aşil tendonundan sakat Jurassic Park oyuncusu süper.

Bunları susturmanın tek bir yolu var.PAOK'un altyapısından yetiştirdiği,aynı zaman da Yunan Ümit Milli takımında da forvet oynayan ünlü oyuncu Sokacas Çıkaramayacaksinis'i acilen transfer etmek.:D

pipis pipisipis te iyi transfer olur :D

sadece hız değil hızlanma ve çeviklik özellikleri de stoperler için oldukça iyi. Çamur atmak için söylemiyorum yanlış anlaşılmasın ama mesela iyi bir savunmacı olan Neill ile kıyaslarsak

Yobo : Hız : 18 Hızlanma : 16 Çeviklik : 14

Neill : Hız : 12 Hızlanma : 12 Çeviklik : 13 .

Neill ile kıyaslarsan zaten ağırdır yahu ne alaka :) Bunu söyledin madem ben de şunu belirteyim top tekniği iyi değil bu adamın :) Bilica ne kadar kazma olsa da topu daha iyi kullanıyordu diyebilirim ama çok mu gerekli ? Hayır. Senin dediğin Yobo 2 yıl önce öyleydi geçen yıl ağır bir sakatlık yaşadı ve orada denilen hamle olarak ağır olması ki bu doğru. Örneğin Sercan gibi çevik bir adam karşısında zorlanır bunu diyor. Yobo'yu hızla ve fizik mücadelesiyle geçmek zordu önceden ama son durumu fiziki olarak iyi değil gerçekten gerilemişti.

Örneğin Baros ve Sercan gibi (Ki böyle adam da çok yok ) anlık ters hareket yapabilen santraforlar Yobo'yu zorlar. Ancak Bobo gibi bir adam Yobo'yu zorlayamaz. Eski Yobo'dan bahsederek konuşuyorum ama bunu da bil. Bana göre en iyisi hala Lugano.

Selam herkese öncelikle yeni üye oldum. Ara ara forumu takip ediyordum bana göre taraftar forumlari icerisinde en seviyeli olani oldugunu düsünüyorum.

Yobo hakkinda pek fikrim yok hayirli olmasini diliyorum.

not: Almanya dan katiliyorum Türkcem icin kusura bakmayin.

Yahu bize ne fenerden...

Bakın Misimovic ve İnsua gelmiş onu konuşalım...

66 üye neden fener transferi ile ilgilenir onuda anlamak güç...

Tekrar ediyorum...

BİZE NE...

Emre'nin İngiltere'de ırkçılık yaptığı kişiymiş.

Selam herkese öncelikle yeni üye oldum. Ara ara forumu takip ediyordum bana göre taraftar forumlari icerisinde en seviyeli olani oldugunu düsünüyorum.

Yobo hakkinda pek fikrim yok hayirli olmasini diliyorum.

not: Almanya dan katiliyorum Türkcem icin kusura bakmayin.

Hoşgeldin.

Ayrıca Türkçe bilgin hiçte kötü değil.Biz burada nelerini görüyoruz.

30 yaşında ki adama opsiyonmu konur Evorton 7-8 milyona kakalasaydı fenere.

iyi transfer kesinlikle.

yanliz anguttakiler Insua icin "kiralik, is yapmaz, liverpool begenmedi verdi" gibi seyler diyordu. Cok iyi biliyorlar ki Insua nin iyi bir transfer oldugunu, hele baltanin yerine alindigini düsünürsek...

Ama iste "güzel transfer, iyi is becerdiler" diyemiyorlar bürtürlü ))

Hdi hicbirsey demeden gec ama bunu da yapamiyorlar, transferi kötülemeyi, b.k atmay calisiyorlar, buda onlarin ne kadar angut olduklarini gösteriyor bize ))

Liverpool'un her macini izliyen biri olarak ben diyim gayet iyi transfer. Liverpool taraftari begenmezdi kendisini cunku Ingiltere ligine yavas ve hantal kaliyordu. Orta acmasini bilen, sut cekmesini bilen kabiliyetli ve genc bir oyuncu. Yasina ragmen tecbureli de. Arada sacma hatalar yapiyor ama.

Turkiye liginde yavas kalmaz. Hatta ben Ispanya yada Italya'ya gitse bile basarili olucagini dusunuyordum. Fiorentina'dan cok yuksek para istemese suan ordaydi mesela.

He bide Hakan Balta yerine koydugunuzu dusunursek cok buyuk arti.

Neill ile kıyaslarsan zaten ağırdır yahu ne alaka :) Bunu söyledin madem ben de şunu belirteyim top tekniği iyi değil bu adamın :) Bilica ne kadar kazma olsa da topu daha iyi kullanıyordu diyebilirim ama çok mu gerekli ? Hayır. Senin dediğin Yobo 2 yıl önce öyleydi geçen yıl ağır bir sakatlık yaşadı ve orada denilen hamle olarak ağır olması ki bu doğru. Örneğin Sercan gibi çevik bir adam karşısında zorlanır bunu diyor. Yobo'yu hızla ve fizik mücadelesiyle geçmek zordu önceden ama son durumu fiziki olarak iyi değil gerçekten gerilemişti.

Örneğin Baros ve Sercan gibi (Ki böyle adam da çok yok ) anlık ters hareket yapabilen santraforlar Yobo'yu zorlar. Ancak Bobo gibi bir adam Yobo'yu zorlayamaz. Eski Yobo'dan bahsederek konuşuyorum ama bunu da bil. Bana göre en iyisi hala Lugano.

Cok dogru tespitler. Ama boyle adamlar Bilica'yi zorlamak degil belini kiriyordu direk. Bilica yerine koydugumuzu dusunursek buyuk gelisme. Lugano tabiki cok daha iyi.

Baros, Sercan gibi adamlar her defansi zorlar.

Vidic bile Torres karsisinda her mac can cekisiyor.

angut comun durumuna düşmeyelim beyler fazla kötüleyici cümleler kurmayalım farkımız olsun kanımca .

Okuduklarima göre bu eleman da topu iyi oyuna sokamiyor. Bana göre bizim yani Fenerbahce nin en büyük sorunu Defansin göbeginde iki kazmanin olmasi. Bu iki kazma topu oyuna sokamadiklari icin Emre yada Alex geriye gelip topu almak zorunda kaliyorlar böylelikle oyunu hep 50-60 metrede oynamak zorunda kaliyoruz. Bunun sonucu;

1.Baski kuramiyoruz

2. Santrafor yalniz kaliyor.(bkz. Niang Kezman Guiza)

Soruyu sorma nedenim Galatasaray'ın da senelerdir Fenerbahçe'nin oynadığı sistemle oynayacak olduğuna dikkat çekmekti aslında. Bunda taklit veya eziklik yok ki, herkes elindeki kadro ve oyuncu yapısına en uygun sistemi belirlemeye çalışıyor. Gerçi Rijkaard'ın 4-3-3'den vazgeçip 4-2-3-1'e geçiş yaptığını düşünmüyorum. Barcelona'da da Deco'yu forvet arkası oynatıp Xavi-İniesta ile orta sahayı kurardı. Şöyle dizilirdi genelde.

Xavi İniesta

Deco

Guily Eto'o R10​

Geçen yıl yanlış hatırlamıyorsam siz de benzer şekilde oynuyordunuz ama 10 numara için ideal oyuncunuz olmadığından Arda, Kewell ve Dos Santos orada pek verimli olamıyordu, bu yıl Misimoviç transferi ile nokta atışı yaptınız forvet arkası için. Annan'ı da alırsanız kadronuzun iyi olduğu rahatlıkla söylenebilir.

Ufuk

Sabri Neill Servet İnsua

Cana Annan

Misimoviç

Serdar Baros Arda​

Son olarak ekleyim, Hollanda 4-3-3'ü bizim 4-2-3-1 diye tanımladığımız diziliştir. 10 numara pozisyonunda zamanında Cruyff vardı, sonra Gullit, Bergkamp, van der Vaart ve şu an Sneijder. Barcelona'nın Guardiola ile oynadığı sistem 10 numaranın forvet arkasından ön liberoya kaydırılmış hali. Deco yerine Toure (Mascherano) oynuyor kısaca.

Analizler güzel birşey demiyorum, ama Daum'u yollayıp o suratsız adamı getirmenize uyuz oluyorum rakibiniz olarak ve çoğu Fenerbahçe taraftarıda Aykut'u sevmiyor. Bunu dile getirmeye çalıştım. Aykut Kocaman'ın kendine has bir sistemi yoktur ve olamaz. Daum hiç değilse geriye yaslan at politikasıyla sizi başarıya götürüyordu. Aykut onu da yapamayacak.

Liverpool'un her macini izliyen biri olarak ben diyim gayet iyi transfer. Liverpool taraftari begenmezdi kendisini cunku Ingiltere ligine yavas ve hantal kaliyordu. Orta acmasini bilen, sut cekmesini bilen kabiliyetli ve genc bir oyuncu. Yasina ragmen tecbureli de. Arada sacma hatalar yapiyor ama.

Turkiye liginde yavas kalmaz. Hatta ben Ispanya yada Italya'ya gitse bile basarili olucagini dusunuyordum. Fiorentina'dan cok yuksek para istemese suan ordaydi mesela.

He bide Hakan Balta yerine koydugunuzu dusunursek cok buyuk arti.

Bende takip ettiğim kadarıyla iş yapacak biri.Hakan'dan sonra Carlos gibi gelecektir.Sorumluluk üstlenen napacağını bilen bir oyuncu.Hayırlı olsun.

angut comun durumuna düşmeyelim beyler fazla kötüleyici cümleler kurmayalım farkımız olsun kanımca .

Yobo'ya kötü diyen kıskandığı için der. Bilica'dan 10 kat üstün bir adam. İyi adam aldılar.

Misimovic gelmiş kaç mesaj yazılmış. Yoboya kaç mesaj yazılmış. İlginç.

Geri
Üst Alt