- 9 Temmuz 2011
- 34.153
- 29.128
- 2.533
Okan Buruk: "Umarım Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden bir takımımız olur. Bu ülkemiz için çok önemli."
Okan Buruk: "Bu tür maçlarda kimseyi favori belirleyemezsiniz. 4 sene üst üste kendi liginde şampiyon olmuş bir takım var karşımızda. Fiziksel olarak çok iyi bir takım ve bu sahaya alışmış bir takım."
Okan Buruk: "Barış, dün antrenmana çıkamadı. Niyetimiz bu sabah takımla gelip kontrolünün yapılmasıydı. Bugün dinlensin dedik. Şimdi geldikten sonra durumuna bakacağız. Durumunu maça kadar değerlendireceğiz. Şu an net durumunu bilmiyoruz."
Berkan Kutlu: "Favori gözüküyoruz ama bu maçlarda favori olmaz. İsviçre şampiyonuyla Türkiye şampiyonu oynayacak, zor olacak. Suni çime alışık değiliz tabii ki, Young Boys daha alışık bu zemine."
Okan Buruk: "Sahanın sentetik olması buraya kim gelirse gelsin Young Boys için avantaj. Biz oyuncularımızı biraz bugün sahaya alıştıracağız."
Okan Buruk: "Geçen sene Molde maçına da iyi başlamamıştık. Bizim genel olarak alışkanlığımız her maça kolay olarak bakmamız. Ancak bu işin şakası yok, maçı ciddiye almalıyız. Aynı mücadeleyi ve isteği sahada göstermemiz gerekiyor."
Berkan Kutlu: "Hocamızın cezalı olması tabi ki kötü ama ekibine de güveniyoruz."
Okan Buruk: "Hem ekibime hem de oyuncularıma güveniyorum. Aynı seviyede oynamaya çalışacağız."
Okan Buruk: "Başladığımızdan itibaren 6. haftaya geldik. 6 hafta hazırlanmak için uygun ve ideal. Hazırız ya da değiliz diye bir şey söylememize gerek yok. %100 hazırız."
- Young Boys'u eledikten sonra mevcut kadroyla hedefiniz nedir?
Okan Buruk: "Öncelikli hedefimiz Şampiyonlar Ligi'ne girmek. Girmeden bir hedef vermek doğru olmaz."
Okan Buruk: "Bizim bir talebimiz olmadı ama arada bir lig maçı olmaması tabii ki bizim daha çok dinlenmemizi sağlayacak. Diğer türlü daha çok zorlanacağımızı düşünüyordum."
- Kendini iyi hissettiğin bir pozisyon var mı yoksa kendini Okan hocaya mı teslim ediyorsun?
Okan Buruk: "Zorla oynatıyoruz(gülerek)."
Berkan Kutlu: “Sağ bek oynadım, sol bek oynadım, stoper oynadım. Nerede ihtiyaç olursa orada oynarım ama kendimi en rahat hissettiğim mevki orta saha.”
Okan Buruk: "Hem Sanchez'in hem de Kaan'ın olmaması bizim için bir dezavantaj ama çok önemli ve değerli oyuncularımız var. Her mevkide oynayabilen...(Berkan'a bakarak) Berkan bunu hep gösterdi. Kaan gösterdi, Barış Alper gösterdi. Takımı çok sahiplenen oyunculara sahibiz."
Okan Buruk: "VAR kayıtları için... Tabii ki daha profesyonel olmasını bekliyoruz. Bu kadar yatırımların yapıldığı bir ligde, tam anlaşılmayan bir konuşmayla golün iptal edilmesi doğru gelmiyor, gerekli ceza verilecek. Yeni TFF başkanımızın da ilk açıklamalarından biri VAR hakemlerinin hata yapmaması üzerineydi. Biz herkes için en doğrusu neyse ligin öyle devam etmesini istiyoruz. Çok da üzerinde durmadan TFF'ye teslim olmak gerekiyor."
Okan Buruk: "İsviçre, EURO 2024'te çok şanssız bir şekilde elendi. Türkiye de aynı şekilde, Hollanda maçı daha farklı bitebilirdi. Takımlar olarak da Lugano'yu seyrettik Fenerbahçe'ye karşı iyi bir oynadılar, burada Beşiktaş ile oynayacaklar yine. Türkiye'de bütçelere bakınca çok fark arada ama oyun olarak baktığımızda bir şekilde bu oyunu kapatabiliyorlar. Bugün gelirken her yerde sahalar gördük, bizden üstün oldukları yerler var. Çocukların oynayabileceği yerler. Bizim çocuklarımızın oynayabileceği bir yer yok. İstanbul'da ya halı sahalarda ya da sitelerde oynuyor çocuklar, biz şanslıydık sokakta oynuyorduk."