Bu sene izlediğim Teze ile birlikte ligin en iyi sağ beki olarak görülüyor

Teze gibi bir adamı almaya paranız yetmeyeceği için Sugawara benim sağ bek adayım

Oyunun 2 yönünde de gayet yeterli

Pahali olacak gibi. Gerci hic takip etmedim de
dursunözbek-galatasaray.gif

u17 japonya donemi listemde idi. nagoya dan cikan cevherlerden.
bir digeri >>> keisuke honda .

her ikisi de nagoya dan avrupaya cikisi hollanda merkezli yaptilar.
*honda zamanla 10noya evrilse de - kariyer ilk donemleri sol bek de oynatiliyordu, saha da tipki tipki milan'li theo gibi konumlaniyordu.

yuki'li japon jenerasyonu bahsini ettigim u17 donemi,dunya kupasi finallerinde son 16 da -altin jenerasyon ingilizlerin kadrosuna 0-0 sonrasi penaltilar sonucu elendiler. ingilizlerin jenereden *phil foden listemde idi.
turnuva da *cilgin atan *brewster devamini kariyer babinda getiremedi.

yuki'ye ve mensesine tekrar donersek,
japon oyuncularin ozellikle honda ve sonrasi surecten bugune gelinen mevcut'a baktigimda, ozellikle hollanda, belcika, almanya,portekiz,iskocya ligleri bariz basarili scouting politikasi ile bu yetenekleri birer ucer topladilar.

bu ligleri trend baglaminda, ispanya, ingiltere,italya az ama oz devam ettiriyorlar .

bizim ligden bi ara bursa(abd,japon) ve biz(donem donem) japon yeteneklere ilgi duyduk. ilgi duyduklarimiza ciddi seviyeye gelemedik. nakamura dan, honda'ya,bomber lakapli stoper nakazawa ve daha niceleri... derken fulham dan inamoto'yu aldik. akabindeki donemlerden >>
son donem de yuto bizde, kagawa da bjk de ter doktu.

sorun su ki, bu gibi yetenekleri daha erken bulmak kazanmak gerekir.
velhasil scout ozelinde bu noktalari ve benzer durumlari vaktinde nacizane yazdik.hem kulbe hem cevremize. malesef degisen bir durum yok .

uc bir ornek gorulebilir. real sociedad da dokturen muthis bir yetenek var, biliyorsunuz. ilk bakista celimsiz, vs vs diye dudak bukuluyordu bahsi gectiginde, suan ne seviye de neler yapiyor gipta ile izlenesi.

japonya,guney kore bazli oyuncularin avrupa kulupleri ozelinde en oneml albenileri - risk alinabilecek bir luks sunmalari. yani neredeyse bonservisleri yok. son donemde bonservisle gecis yapanlar da makul miktarda.
bunu ustte belirttigim ilk ulkeler gorup etud edip bir bir scout yaptilar.

<- buna, - bizim ligimizin kuluplerin - bugune dek ilgi gostermemesi, absurd bir durum olarak gorurum uzun yillardir.....

sozun ozu ; bu yetenegi su saatten sonra makul almak zor.

basligi acan renkdasimi da tebrik ederim. yuki -nokta atisi bir yetenek.

saygi ve selamlar .

@Aras Şimşek , @Murat Durmaz ,

çıkar cüzdanı dursun özbek

bizim sozlukte, cikis maddesinin 6m oldugu bugun mesaj bazli eklenmis.

diger yandan, hazir asya,japon mense den bahsediliyorken,
basligini da bulamadigim dan ,ayni mense den oldugu icin buraya eklemek istedigim nacizane listemden bir isim var. mevcut varsa basligi oraya tasiyabiliriz .
@Alper Altun , @Murat Saylak . >>>>

bahsini ettigim oyuncu ; hiroki ito. versatile stoper / sol bek .
vakti zamani jubilo dan stutgart'a kaca gittigini gorup, kendisi ve bu gibi menseli oyunculari biz veya ligimizden bir takimin bile scout etmemesi ,scout konusu ozelinde ( avrupa ici veya latin ligleri disinda kitalara orali olmamamiz ) yillardir anlam veremedigim bir durumdur transfer, scout konusu her gectiginde .
<< konuya ilisik emsaller cok . keza , ito da oldugu gibi yukinari'de de treni kacirdigimizi dusunuyorum.

ito ozelinde diyecegim ; kanimca alman takiminda miladini doldurdu. bir sicrama yapmasi gerekir mutlaka. o da , cl kalibresi bir takim olmasi sartiyla. 2027'ye kadar sozlesmeli yanilmiyorsam. j ligleri jubilo,nagoga tandansli o donemlerden listeme aldigimda, avrupa yapmasini bekliyordum, belli bi yuksek potansiyel barindiriyordu. avrupa gecis yaptikdan sonra oyununu daha da gelistirdi- son 3 yilda aldigi yolu takdirle takip ediyorum. iki bolgede de yuksek randiman verebilme potansiyeli olan japon milli takimi oyuncusu olan bu oyuncu gerektiginde ister sol stoper ,ister sol bek bazli fayda saglar.

tahminim er ya da gec epl yapacagi yonunde . tam *postec hocamin sevdigi , bildigi profil ve tipolojiler den .

saygi ve selamlar

Wan-Bissaka olmuyorsa *Yukinari Sugawara’ya gidelim

*bu da kacti sevgili enes .

epl -> *southampton .

nacizane,

19da avrupa hollanda yapip 5 sene dolu dolu uzerine katarak,geliserek bugunlere gelen
bu kalibre skala saglam bir yetenegin - avrupa kupalari oynayan bir kulubu sececegi beklentisinde idim . velhasil , *suton surpriz oldu tarafima.
inter,atalanta,brighton,everton, ciddi ilgili takimlardi ogrendigim kadariyla.
cl icin inter,atalanta dan birini secer diyordum. surpriz oldu . *epl cezbetmis olsa gerek.

bu arada hazir yazmisken sunu da *suton baglaminda *ozel degineyim :
u17 *listem de olan saglam yeteneklerden *rento takaoka'yi da aldilar.

<-kendisi 17 yasinda hali hazirda lise takiminda oynuyor. -> 18e bastiginda suton'a gecisi resmiyet kazanacak...

arti olarak fc tokyo dan kuryu matsuki'yi de aldilar. < bunu goztepe'ye kiraya gonderecekleri konusuluyor .
saglam bir yetenek. bu da malesef elden kacti .

*suton ada futbolu ozelinde en begendigim altyapilari ve scout agi iyi buldugum takimlardandir. bunu da gecmiste cesitli basliklar da nacizane ayri deginmistim.

1 adet olmus cok iyi bir bek. 1 adet de gol yollarinda gelecegi saglam potansiyellerden caylak saf yetenek.

dipnot.listemin geneli bir yana, < burada orta saha ozelinde 2 oyuncu var caylak kategorisi . bir tanesi gelecegin *kante'si. lucas sonrasi kafamdaki isim kendisi.
vakti geldiginde ayri baslikta nacizane deginmeyi dusunuyorum .

@Aras Şimşek

saygi ve selamlar .

Son düzenleme:
7M Euro'ya Southampton'a gitti!!!

Biz hâlâ Bissaka'nın g.tünde koşalım. Acaba bizim iş bilmezlerim şu heriften haberi var mıydı?

bu kacan ilk olmadi , sonda olmayacak.malesef. 2000ler den beri deginiyoruz nacizane. malesef sadece bizim takim degil ,genel ligimizdeki tum takimlar benzer tutumda. < - asya/australya dan yetenek almaya uzak bir bakis *sabit . bir iki istisnalar haric -> merhum ilhan cavcav australya dan yetenekleri buldurup lige kazandirmisti bi donemler,,,

*devamini kendisinden sonra *kulubu getirmedi, - *ligin *geneli de bu bolgelerdeki yeteneklere transfer baglaminda *bilindik uzak durma tutumu konusunda *taviz vermediginden ,
bu tur uzak liglere scout ve duz transfer olsun bayagi uzak bir anlayisimiz adeta kalici sekilde oturmus vaziyette <-> yonetim kesimi ve teknik adamlar tarafindan . . .

scoutsal baglamda -firsat trenini coktan kacirdi- bizim ligin geneli.

basa donelim.
*yukinari basliginda bir onceki mesajda nacizane yazdigim yeteneklere bir yenisini daha eklersek ;

*bristol'un bu hafta *opsiyonlu kiraladigi oyuncu da saglamdi . gecen sezon j2 de,bu sezon j1 de performansiyla dikkatimi cekmisti. bu sezon 18 macta 2 gol 6 asist, oynadigi mevki ve j lige yeni yukselen bir takim oyuncusu icin kayda deger rakamlar. yas 23 : yu hirakawa . < - bu yil olimpiyatlar da neler yapacak ayri olarak merak ediyorum.

@Aras Şimşek

saygi ve selamlar.

Geri
Üst Alt