yunanistan'ın almanya'dan savaş tazminatı 278 milyar Avro istemesi

Yuh arkadaş ya. Hadi 50 milyar istersin hadi sizi mi kircaz 100 milyar isteyin. Ama 300 milyar dolar nedir ya.

ulan adamların herkese borcu var ama politika yapıp halkı uyutuyorlar işte hedefi kendilerinden alıp almanyaya vermeleri bu da bir iş..

2. Dünya Savaşı sırasında Yunanistan, Hitler Almanyası tarafından Nisan 1941'den Ekim 1944'e kadar ülkeyi işgal edilmişti. İşgale karşı Yunanistan Komünist Partisi öncülüğünde yürütülen direniş sürecinde 80 bin Yunanlı, anti faşist direniş, açlık ve salgın hastalıklardan ötürü yaşamını yitirdi. Bu kayıp, dönemin yaklaşık yüzde 10 'luk nüfusuna eşitti. Savaşın bitiminden 8 yıl sonra taraflar bir araya geldi. 1953 Londra Anlaşması'yla Almanya'nın doğu ve batı olarak ikiye ayrıldığı vurgulanıp, tazminat konusunda kesin çözümün ancak ilerideki birleşmeyle sonuçlanacağı belirtildi. Bu çerçevede Yunanistan'a ödenecek tazminat i10 milyar dolarlık talebe karşın 25 milyon dolarla sembolik kaldı. İki Almanya'nın birleşmesinin ardından Haziran 1990'da ABD, SSCB, İngiltere, Fransa Batı ve Doğu Almanya hükumetleri tekrar bir araya geldi. Ancak bu kez tazminat konusu devre dışı bırakıldı.

Haklilar, bence daha fazla istemeliler.

ohohoho... ona bakarsak her ülke her ülkeden tazminat isteminde buluna bilir hemen hemen.

Amma yüzsüz adamlar ya; Almanya ve diğer "düzgün" Avrupa devletleri yardım etmese açlıktan b.klarını yiyecekler, utanmadan 70 sene önceki olay yüzünden tazminat vs. istiyorlar hala.

Bence Alman Yunanistan İlişkileri 1 hafta ertelensin.

Almanya olmasa bunlar acliktan geberirdi coktan. Ne kadar yüzsüzler lan.

Amma yüzsüz adamlar ya; Almanya ve diğer "düzgün" Avrupa devletleri yardım etmese açlıktan b.klarını yiyecekler, utanmadan 70 sene önceki olay yüzünden tazminat vs. istiyorlar hala.

Almanlar hayrına yardım etmiyor.
Yunanistan Almanya ya çok borçları var. Yunanlar iflas etse paralar yanar. Almanya yunan lara para veriyor ki...ekonomik durumları düzelsin ve uzun vadeli zamanda borçları geri ödemeleri hedefleniyor .

Haa yunanlar tembel ve yüzsüz mü ?

Evet.

biz de tazminat isteyelim ya bi yerden , hadi kafaları çalıştırın gençler :D

bu televizyonda tartışıldı, benim anladığım :Almanlar bunlara günahını dahi vermez :D

Almanlar hayrına yardım etmiyor.
Yunanistan Almanya ya çok borçları var. Yunanlar iflas etse paralar yanar. Almanya yunan lara para veriyor ki...ekonomik durumları düzelsin ve uzun vadeli zamanda borçları geri ödemeleri hedefleniyor .

Haa yunanlar tembel ve yüzsüz mü ?

Evet.

almanyanin yunanistana verdigi yardim paralarin belki 70-80% geri almanaya akiyor banka borclari olarak. yani almanya hemi borc veriyor hemide o verdigi parayi geri almis oluyor. onun icin de almanyanin isine geliyor yunanistanin para birimi euro olarak hala kalmasi. ha bu arada yunanlarin basina ne geliyorsa hakediyorlar, cünkü zamaninda alavere dalavere ile avrupa birligini girmis bir ülke sirf yardim paralari topliyabilmek icin. adamlarin birkere sifira yakin endüstrisi var sirf turistlik ve tarim ile gecinmeye calisan bir ülke, yüzsüzlük dolandirilicik ve vergi ödemeyen bir insan toplulugundan bahsediyoruz bunlar yetmiyormus gibi birde yemek yedikleri kaba pisliyorlar cünkü hemi almanyadan yardim istiyorlar hemide onlari hic sevmiyorlar.

bu tazminata gelince adamlar almanyada okadar para istiyorsa tarih boyunca yaptiklari zülümleri ceken ülkelerden yunanistandan mi tazminat istiyecek_?

adamlar avrupa'ya borçluydu şimdi artıya geçtiler.

sağlam irade çipras :D

bu totoşlar bizden de istemeye kalkarlar askerlerimizi denize döktünüz para verin diye :D

Geri
Üst Alt