- 29 Ağustos 2009
- 38.380
- 34.133
- 3.243
şaka yaptım üstadEstağfurullah, beğeni kasıyormuş gibi görünmek istemedim o yüzden sınırlamaya çalıştım, ama tavsiyelerinize her zaman açığım![]()
ben tabii git ya da kal diyemem. gitmenin de kalmanın da negatif veya pozitif yanları var tabi. mesela en büyük negatif taraf ABD'de göçmen olarak yaşamak. Sistematik ırkçılığın olduğu bir ülke. Hatta üniversitedeki akademide bile yoğun bir ırkçılık var sokağı geçtim.
Ama dikkat çekmek istediğim kısım ekonomik alan. anlaşılan o ki türkiye ekonomik olarak daha da darboğaza girecek. ABD'de ise şimdilik (özellikle 2-3 yıl kadar) sosyal korumacı bir ekonomi yönetimi sergileyecek. ABD'de işler bireyler için daha iyiye gittiği gibi Türkiye'de yurttaşlar daha da yoksullaşacak. Diğer bütün etmenleri dışarıda bıraktığında gitmek için uygun bir zaman dilimi. Dahası seçim vs. var. İktidar değişse de bugünden daha kötü olacak.
Koç-Boğaziçi tahsilli yüksek mühendise verdikleri para 5 bin lira. gerçekten komik. Ben git ya da gitme diyemem ama gitmek için uygun bir dönem olduğunu düşünüyorum.