Yürüyen Galatasaray

Mehmet Han

Cezalı
Galatasaray'ın amacı şampiyon olmamak ise nedir ?

Bu sezonki amaçlarımız arasında kesinlikle Şampiyon olmak gibi bir hedef yok. Kimsede bosuna 4.Yıldız hayalleri falan kurmasın. Neden ?

Gecen sezonki durumumuz ortada, özet olarak, temposuz futbol oynayan ve hücum oyuncularının, rakip defanslar tarafından yutulduğu bir Galatasaray vardı. Daha doğrusu Hücumda tek basına kalan bir santrafor var. Topu alan Burak'a sisiriyor, oda tek basına artık ne kadar etkili olabilirse.

Simdi yeni sezonda, gecen seneden farklı bir futbol oynamamız icin gerecekcemiz var mı ? Veya;

Olcan dısında transferi olmayan bir takım gecen sezonun ne kadar üzerine cıkabilir ? Yani mevcut 11 ile tempolu, önde basan bir futbol oynamamız mümkün mü ?

Birde şu açıdan bakalım. Farzedinki süper ligin en kötü takımı ile deplasmanda macımız var. Adamlarda doğal olarak kaliteli oyuncu yok ama her zaman oldugu gibi bizim maca özel sahada basmadık yer bırakmıyorlar ve 90 dakika direnc gösteriyorlar. Böyle bir takım karsısında 90 dakikada neler yapabilecegimizi hayal edin. Bu filmi gecen seneden gördügümüz icin takımı takip eden herkes rahatlıkla hayal edebilir zaten,

90 dakikada zar-zor 1 posizyon bulan, onun dısında rakibin presi altında ezilen ve ileri-geri-yana bos paslar yapmakla zaman dolduran, beraberliğe razı, çaresiz bir Galatasaray.

Transfer sezonunun kapanmasına 2-3 hafta kala kaliteli oyuncu bulabilirmiyiz bilemiyorum ama acilen;

1-İleride top tutan, hücumun her yerine basan, rakip defans ile savasacak, arkasındaki hücumculara, özelliklede Sneijder'e bos alanlar acabilecek bir santrafor zaten herkesin hayali, Galatasaray icinde olmazsa olmaz bir transfer.

2-Furkan takımın en dinamo oyuncusu konumunda. Muhakkak takımda tutulmalı ve artık Selcuk'un yerine merkeze monte edilmeli.

3-Kosu mesafesi yüksek, Rakibin oyununu bozan, Dinamo bir merkez oyuncusu.

Bu sezon Melo'dan cok büyük beklenti icine girmemeliyiz derim. Melo 2011-2012 temposuna son 2 sezonda ulasamadı ve bu sezon gecen senenin altına düsme ihtimal var. Yani Kaliteli ve genç bir yabancı defansif ön libero alınmalı diyorum. Melo ilk 11 oynasın ama Melo'nun yetersiz kaldıgı veya CL dönüsleri yorgun düstügü maclarda alternatifi oyuna sürülmeli.

Defansa hic deginmedim. Cünkü yerli olarak alabilecegimiz kaliteli oyuncu göremiyorum. Tarık falan asla ilk 11 oyuncumuz olamaz. Umarım yönetim büyük bir hata yapıp Tarık'ı aldık, iste size transfer deyip taraftarı kandırma yoluna gitmez. Tarık, Balanta, Doria falan filan, bizim sorunlarımızın yüzde 10'unu dahi cözemezler.

Özetle Kosu mesafesi ve mücadele gücü yüksek, rakibin oyununu bozan iki merkezci ve komple bir santrafor ile tempolu futbol oynayan ve rakip takımların direnclerini kıran bir Galatasaray izleyebiliriz.

Hazırlık kampı önemli ama lig başlamadan karar vermek olmaz buna.

Arsenal'in statta kupa kaldırdığımız sezonu da biliyoruz sonucta ;)

f_yryudr6lem_2e2701b.jpg

bazı hazırlık maçlarında biraz hızlanmıştık ama gerimi yavaşladık noldu

Yabancı sınırı olduğu sürece ve biz kalede çok sevdiğim Muslera'yı oynattığımız sürece bu dediklerinin gerçekleşme ihtimali yok.

Hazırlık kampı önemli ama lig başlamadan karar vermek olmaz buna.

Arsenal'in statta kupa kaldırdığımız sezonu da biliyoruz sonucta ;)

Zaten vitrin maclarında takım iyi oynuyor. Yani her oyuncu sınırlarını zorluyor ama bunun lig maclarına yansıması olmuyor malesef.

Yarın süper kupada fb'yi rahat gecebiliriz ama en kötü anadolu deplasmanında sahada kalabiliriz. Sanırım sizde gecen sezonki sorunları tam cözemediniz.

2. olursak başarı olur. bu başkanla bu yönetimle bu teknik adamla bir şey olmaz.

Teknik adamda ne var ki. Adam geldi, gercekleri gordu, Sabriyi kovdu. Tempolu oynamaktan yana. Bizim futbolcular bozuk, hele su yerli tayfasi.

valla bozuk denilen o yerli tayfası terim döneminde oynuyordu kalli döneminde oynuyordu at binicisine göre kişner.

hatayı hep yerli oyuncularda aramayın.

dün teknik adamın açıklamalarını okudum şikayet eder gibi sneijder'den başka kimse sorumluluk almıyor diye. ee senin işin ne öyleyse. oyuncularına sorumluluk aldır, aldıramıyorsan zaten bu işi yapma.

bruma ve veyselde yeni transferdir bunu unutmayalım bu sene şampiyon olacağız kimsenin şüphesi olmasın

Melo 2011-2012 temposuna ulaşamadı mı ? Bu adam geçen sene kariyerinin en muhteşem oyununu oynadı be 2 maç kötüydü diye Meloya bari sarmayın..

Zaten vitrin maclarında takım iyi oynuyor. Yani her oyuncu sınırlarını zorluyor ama bunun lig maclarına yansıması olmuyor malesef.

Yarın süper kupada fb'yi rahat gecebiliriz ama en kötü anadolu deplasmanında sahada kalabiliriz. Sanırım sizde gecen sezonki sorunları tam cözemediniz.

Deplasman fobisini atlatırsak içeride ne kadar kötü oynarsak oynayalım taraftarla hallederiz bu işi gibi geliyor.

Geçen sezon ki afallamamızın tek sebebi mental olarak bittiğimiz gerçeğidir. Futbol haricinde ki sorunlar yüzünden sıkıntı yaşadık, yoksa şampiyonluk için en büyük adaydık. Ne olduysa sezon başladıktan sonra oldu.

Bu sezon dönüp dolaşıp Sneijder'in eline bakıyoruz. Allah nasip ederde sakatlık ve form düşüklüğü olmazsa bizi şampiyon yapacak tek adam o dur.

1 ay tatil yapmasına rağmen dün 15 dk da maçı çevirdi 2 aydır antreman yapan Selçuk'dan dana dinamik ve verimliydi.

Melo 2011-2012 temposuna ulaşamadı mı ? Bu adam geçen sene kariyerinin en muhteşem oyununu oynadı be 2 maç kötüydü diye Meloya bari sarmayın..

Ulasamadı tabi. Melo'yu sevdiginiz icin acıklarını göremiyorsunuz.

Birde ben Melo kesilsin demiyorum. Dinamo bir ön libero alınmalı diyorum. Bu ortasaha ile bu sezon gitmez.

Ulasamadı tabi. Melo'yu sevdiginiz icin acıklarını göremiyorsunuz.

Birde ben Melo kesilsin demiyorum. Dinamo bir ön libero alınmalı diyorum. Bu ortasaha ile bu sezon gitmez.

Önliberoya kadar bu takıma forvet alınmalı... Melo geçen yıl en faydalı oyuncumuzdu Sneijderden bile daha iyidi bana göre.

Önliberoya kadar bu takıma forvet alınmalı... Melo geçen yıl en faydalı oyuncumuzdu Sneijderden bile daha iyidi bana göre.

Hocada gördügünüz gibi ısrar ile merkez oyuncusu aldırdı. Kaliteli bir merkezci, Selcuk ve Melo'nun icindeki futbol hırsını artıracaktır. Yani yedek kalmamak icin ikiside cok calısacak. Son 3 senede bu ikiliyi zorlayacak bir alternatif yoktu.

Ne iseki hem kaliteli bir forvet, hemde merkezci geldi.

Aynı teşhisi hoca da koymuş ki buna yakın transferler yaptırdı.

Istedigin hucumcu da geldi, dinamo gibi merkez orta saha da geldi. Hatta en büyük katkisini tempoyu arttirmada alacagimiz bir de bek aldik. Şampiyonluk hayali kurabilirmiyiz simdi? :)

Selçuk eski formuna kavuşmadığı veya kesik yemediği sürece çok iyi bir tempomuz olacağını sanmıyorum.

Geri
Üst Alt