Yusuf Yazıcı: "Türk futbolcuların değersizleştirilmemesini istiyorum"

Murat Saylak

Muhasip Üye
Yönetici
Süper Moderatör
A Milli Futbol Takım, Karadağ ile oynayacağı özel maçın hazırlıklarını Antalya'da sürdürüyor. Antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan A Milli Futbol Takımı'nın ve Trabzonspor'un başarılı genç oyuncusu Yusuf Yazıcı, yabancı oyuncu sınırıyla ilgili soruya, "Türk futbolcuların değersizleştirilmemesini istiyorum" diyerek cevap verdi.

1890963_620x410.webp

"YENİ BİR JENERASYONLA İLERLİYORUZ"
Yeni bir jenerasyonla ilerlediklerini söyleyen Yusuf Yazıcı, "Baktığımız zaman bireysel olarak çok yetenekli futbolcular var. Aramızda deneyimli abilerimiz var. Onların tecrübelerinden de faydalanıp, yeni bir jenerasyon olup çok iyi bir milli takımı ülkemize, vatandaşlarımıza çok iyi bir futbol sergilemek istiyoruz. Bunun için çok çalışmamız gerekiyor. Bunun da bilincindeyiz. İnşallah milli takımı, bayrağımızı en iyi yerlerde dalgalandırmak istiyoruz" dedi.

"İRLANDA CUMHURİYET MAÇINDA OYUNUN HAKİMİYDİK"
İrlanda Cumhuriyeti karşısında alınan 1-0'lık galibiyeti değerlendiren Yazıcı, "Oyunun hakimiyeti genelde bizdeydi. İstediğimiz oyunu oynadığımızı düşünüyorum. Skoru da bulduktan sonra rahat bir futbol oynadık. İnşallah önümüzde Karadağ maçı var, o maçı da kazanıp kampımızı iyi sonuçlandırmak istiyoruz" diye konuştu.

"LUCESCU'DAN BİR ŞEYLER ÖĞRENMEK İSTİYORUM"
A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu ile çalışmanın nasıl olduğu sorusuna Yusuf Yazıcı, "Hocamız çok deneyimli ve tecrübeli. Ondan her antrenman ve maçta bir şeyler kazanmak istiyoruz. Çünkü bize çok fazla ilgi gösteriyor. Bizim gelişmemiz için elinden gelenin en iyisini yapıyor. Her antrenmanda ondan bir şeyler öğrenmek istiyoruz" şeklinde cevapladı.

"ŞU AN MİLLİ TAKIMA ODAKLANDIM"
Bireysel hedefleri konusunda sorulan soruya Yazıcı, şöyle cevap verdi:

"Şu an milli takıma ve Trabzonspor'a odaklanmış durumdayım. İçerisinde bulunduğumuz duruma odaklanmış durumdayım. Günler bize ne gösterir belli olmaz, yaşayıp göreceğiz."

"TÜRK FUTBOLCULARIN DEĞERSİZLEŞTİRİLMEMESİNİ İSTİYORUM"
Yabancı oyuncu sınırıyla ilgili yöneltilen soruya Trabzonspor ve milli takımın genç oyuncusu Yusuf Yazıcı, "Türk futbolcuların değersizleştirilmemesini istiyorum. Tabi ki de yabancı futbolcuların Türkiye'ye gelerek, Türkiye'deki futbolun kalitesini arttırıyorlar onda hem fikiriz ama Türk futbolcuları da asla özgüvenlerinin eksikliğinin olmadığını düşünüyorum. Her zaman rekabete açık olduklarını düşünüyorum. Türk futbolunun sadece Türk oyuncuların değersizleştirmesini istemiyorum" diyerek cevapladı.

Genç oyuncu Yusuf Yazıcı, milli maçlardan sonra oynanacak olan Galatasaray, Trabzonspor maçıyla ilgili soruya milli takımda olduğunu ve milli takım dışında soru almak istemediğini söyledi.

Habertürk

Bu sene sonu Avrupa'ya gitmezsen kimseye gerek kalmadan kendi kendini değersizleştireceksin Yusuf.

Bu iyi ama yetmez.
Şöyle biri çıkıp açıklama yapması lazım; biz onları yabancı olarak görmüyoruz bu bir forma savaşıdır çok çalışan iyi olan kazanacak bizde üzerimize düşeni yapmaya hazırız.

Gscimbom Mobile

Senin gibi yerli her yerde her zaman oynar yabancı sınırından yeteneksiz adamlar korkar çünkü kendi 10 kazanıyorken aynı oyunu 3 liraya oynayacak yabancı dolu piyasada...

Güzel konuşmuş. Fiziğini güçlendirse kondisyon yapsa acayip topçu olurdu. Abdülkadir bir tık daha iyi ama yusuftan keşke kaçırabilsek.

Elindeki kaliteli yerli oyuncu sayısı artınca yabancı oyuncuya ihtiyaç kalmayacak zaten veya dengeli bir dağılım olacak kadroda. Altyapı eğitimini iyi alan, yetenekli oyuncu yaş farketmeksizin çıkıp topunu oynarsa şans bulur. Bizdeki sorun yerli oyuncuların baştan pes etmeleri, çok çalışmayıp kendilerini salmalarıdır. Yabancı oyuncularla rekabete bile giremeyip, çalışmazsan kendini geliştiremezsin.

Ne zaman yabancilara karsi "siz biz" bakis acisindan kurtulurlarsa yerli oyuncular iste o zaman büyük bir adim atmis olurlar ileriye dönük.

Bu yerli yabanci tartismasi bizim ülke oldugu kadar hic bir yerde yoktur, ben daha Bundesliga da bir Alman oyuncunun cikip ama yabancilar bizim yerimize oynuyor Alman futbolu nasil gelisecek diye sitem ettigini falan duymadim. Sirf Almanya icin gecerli degil, diger ülkelerde dahil hic bir yerde yabanci oyuncularinin varligi veya yoklugu tartisilmiyor.

Güzel konuşmuş. Fiziğini güçlendirse kondisyon yapsa acayip topçu olurdu. Abdülkadir bir tık daha iyi ama yusuftan keşke kaçırabilsek.

TSin 2-3 iyi yetenekleri var Abdülkadir gibi, Okay gibi

Ceza filan almazlarsa onlardan bir kaç oyuncu almak lazim bence bilmem katilir misin

TSin 2-3 iyi yetenekleri var Abdülkadir gibi, Okay gibi

Ceza filan almazlarsa onlardan bir kaç oyuncu almak lazim bence bilmem katilir misin

Katılsam ne olacak ki hiçbirini alamayız. Bir ihtimal Burak gelirdi oda Terim'den korkusuna gelemez artık. :D

Yabanci siniri olmamali serbest olmali ama yerli oyunculari da yerin dibine sokmamali

Cengiz,cenk,enes,caglar gibi oyunculari cikardik ve avrupa'ya gönderdik,yabanci siniri olmazsa yerli oyuncularimiz daha fazla calisiyor ve avrupa'ya gidiyorlar

Sorun Türk futbolcularinin degersizlestirilmesi degildir,anadolu kuluplerinde oynayan oyuncularin degersiz Kabul edilmesidir sorun

Bunun böyle olmadigi zaten anadolu takimlardan yükselip avrupa'ya giden oyuncular tarafindan ispatlandi

Elindeki kaliteli yerli oyuncu sayısı artınca yabancı oyuncuya ihtiyaç kalmayacak zaten veya dengeli bir dağılım olacak kadroda. Altyapı eğitimini iyi alan, yetenekli oyuncu yaş farketmeksizin çıkıp topunu oynarsa şans bulur. Bizdeki sorun yerli oyuncuların baştan pes etmeleri, çok çalışmayıp kendilerini salmalarıdır. Yabancı oyuncularla rekabete bile giremeyip, çalışmazsan kendini geliştiremezsin.

Bastan pes etmek konusunda sadece kismen haklisin bence. Sorun yerli oyuncularin hic bir sekilde isine saygisinin olmamasi.

Bakiyorsun Gomis geliyor adam 32 yasinda, sabah 6 da kalkip özel antrenman falan yapiyor, bakiyorsun Melo bel fitigi ameliyati geciriyor 2 ay gecmeden dönüyor Hamit benzer bir sakatlikla aylarca ortada yoktu. Genelleme yapmak istemiyorum ve sevmiyorum da ama yerli oyuncularin cogunun zihniyeti bozuk bir kere. O kadar örnek var ki, yetenekli olmasina ragmen bir türlü bir yere gelemeyen oyuncular var tamamen zihniyet bozuklulugundan ve calisma azmi ve istegi olmamasindan kaynaklanan. Mevcut kadromuzdan örnek vereyim mesela bizim Sinan Gümüs, biraz akli olsa bu ülkenin degisilmez futbolcularindan biri olabilir ama iste Galatasaraya kapagi takmis gerisi umrunda degil.

Dedigim gibi genelleme yapmak istemiyorum cünkü karsi örnekler de var ama bunlar azinlikta. Atiyorum mesela Almanya da yetismis isimler, Ilkay gibi Mesut gibi Nuri gibi bunlar calismayi seven adamlar cünkü birseyler basarmak bir yerlere gelmek istiyorlar. Nuri ye bak 28 yasinda Milli Takimi birakti genclerin önünü acmak icin. Ispanya ya gitmeden dil ögrendi, orada Ispanyolca röpörtajlar verdi sonra Ingiltere ye gitti Liverpool da Ingilizce röpörtajlar verdi.

Diger yandan bakiyorsun kendisi hakkinda "benim gibiler 100 yilda bir gelir" diyen Arda yi 1-2 cat pat cümle disinda ben bir kere bile Ispanyolca konusurken görmedim Atletico ve Barcelona zamaninda. Düsün yani 7 sene Ispanya da top oynamis bir adamdan bahsediyoruz Yukarida Nuri örnegini vermistim ya Nuri sadece 1 sene kaldi Real Madrid de, ama daha kulübe adim atmadan Ispanyolca ögrenmek icin kurslara falan gitti. Dedigim gibi istek ve azim isi bunlar. Arda bey kendisinin bir örnek teskil ettigini söylemisti, simdi sen karar ver kim daha iyi bir örnek Barcelona da oynamis Arda mi yoksa Milli Takimda kimsenin begenmedigi Nuri mi.

Bilmiyorum gercekten hep Altyapi Altyapi diyoruz da bu isler öyle kolay kolay degismeyecek. Cok ama cok radikal kararlar ve degisimler olmali. Yoksa hep 2 ileri 1 geri, 1 ileri 3 geri gideriz her zamanki gibi.

evet bence de 5 yabancı ile oynayalım, cihan ile Orhan gibi bek ler, yada ümit ozat gibi, ibrahim üzülmez gibi dandik oyuncuları oynatalim.

sanki yabancı gelince tüfek le zorla antreman yapmayınız diye antremandan kaçıyorlar

sadece abdulkadir gelsin bize

Türk oyuncularının egitim zaafiyeti var ne kadarda iyi olsan arda gibi oluyorsun bir kaç yıl sonra egoları tavan oluyor

Arda ve burak abisinin yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Adam gibi futbol izlemek için,
Hemen şimdi futbolu bilen Alman hoca!

Geri
Üst Alt