Yuto Nagatomo Resmen Galatasaray'da!

Serie A fazlasıyla abartılıyor gibi geldi bana. Son 10-15 senedir hiç de varsayıldığı kadar kaliteli bir lig değil, hiçbir zaman tempolu bir lig olmadı zaten; bunu dedi diye zamanında Marcel Desaily' ye ne laflar ettiler ama adam doğruyu söylemişti. Diğer büyük liglerde çaptan düşmüş pek çok futbolcu emeklisinin orada rahatlıkla oynayabiliyor olması da bu dediğimi destekler mahiyette. Pandev ve Dzemali Serie A kariyerleri hiç de fena değilken, yaşları da çok geçmemiş olarak geldiler, performanslarından memnun kalan var mı da ''İtalyan liginde boş adam olmaz'' argümanını yadsınamaz bir gerçekmiş gibi öne sürüp duruyorsunuz?...

Serie A fazlasıyla abartılıyor gibi geldi bana. Son 10-15 senedir hiç de varsayıldığı kadar kaliteli bir lig değil, hiçbir zaman tempolu bir lig olmadı zaten; bunu dedi diye zamanında Marcel Desaily' ye ne laflar ettiler ama adam doğruyu söylemişti. Diğer büyük liglerde çaptan düşmüş pek çok futbolcu emeklisinin orada rahatlıkla oynayabiliyor olması da bu dediğimi destekler mahiyette. Pandev ve Dzemali Serie A kariyerleri hiç de fena değilken, yaşları da çok geçmemiş olarak geldiler, performanslarından memnun kalan var mı da ''İtalyan liginde boş adam olmaz'' argümanını yadsınamaz bir gerçekmiş gibi öne sürüp duruyorsunuz?...
Italya şampiyonu cl finali oynadı gayet iyi bir lig
Italyada bidon olan melo burda ilah oldu

abv juve

Açık oyuncusunu kovalayacak yapışıp bırakmayacak bir adam ofansif katkı beklemeyin

abv juve

Ama konuştuğunuz ha..
Çıkıp bir oynasın bu japon arkadaşımız.

Bu ara japonya derken;
Çok ilgimi çeken bir ülke olduğunu ihmal etmek isterim.

b3aaf708db773323a8c6582d3a76c42b.gif

sportif parametre dışında, pazarlama ve ticarit açıdan bakarsak; çok iyi bir transfer. Japonya ve Asya pazarınından ettimiz kazanç daha fazla olabilir...

Son düzenleme:
Italya şampiyonu cl finali oynadı gayet iyi bir lig
Italyada bidon olan melo burda ilah oldu

abv juve

İngiliz takımlarının UCL de çok başarılı olamamaları Dünyanın en kaliteli ve tempolu liginin EPL olduğu gerçeğini değiştirmiyor. La Liga, Bundesliga ve Ligue 1' de oynanan futbol da yıllardır Serie A dan daha tempoludur, bunu mu tartışacağız?...Juve' yi diğer İtalyan takımlarından ayrı tutmak lazım kalite itibariyle...

Sen Melo demişsin, doğru örnek; ben de Pandev-Dzemali dedim, var mı itirazın?. Demek ki neymiş, Serie A da oynamak kalite ve verimlilik için geçerli bir ölçüt değilmiş. Dediğim bundan ibaretti zaten...

Scout lara helal olsun gencecik daha ağzına köpek eti değmemiş bi kamikaze buldular

İtalyanların stadyumları da antika, oynadıkları futbol da antika. İtalya ligini 2 sene öncesine kadar ciddi takip ederdim, artık ne onları ne de Galatasaray hariç futbol takip ediyorum. Eminim hiçbir şey değişmemiştir şu son 2 yılda :)

İtalyanlar futbol konusunda çok muhafazakar, avrupanın uzun yıllardan beri terk ettiği 3'lü savunmayı hala uygulayacağız diye uğraşıyorlar. Geçen hafta iddaa sebebiyle 2-3 maç izledim hala da aynılar. 343, 532,352 şeklinde oynuyor ezici çoğunluk, ekonomik şartlar vs haricinde başarısızlıklarının önemli bir sebebi de bu bana kalırsa. 90'larda ve 2000'lerin ortalarında çakılı kalmışlar, nuh diyor peygamber demiyorlar.

Bütün bunlara rağmen lig kaliteleri hala üst düzey, seyir zevki bizim ligi 3'e 4'e katlar.

Son düzenleme:
Ulan Takashi lisansın çıksın diye bir sürü para verdik mahçup etme bizi

Sayesinde tribünde japon sayısı hızlıca artıyor yusufla yanımızda 3 japonla izledik maçı Galatasaray boşuna dünya kulübü değil.

Geri
Üst Alt