- 3 Temmuz 2012
- 138.036
- 86.878
- 5.338
Türkiye'ye gidişini nasıl değerlendiriyorsun?
Wilfried Zaha: "Açıkçası herkes için bir şok oldu ama herkesin ne düşündüğü umurumda değil, ben kendi bildiğimi yapıyorum. Ne hissediyorsam onu yapıyorum.
Çünkü ben sadece kendim için doğru olduğunu düşündüğüm şeyi yaptım. Ve günün sonunda, kararlarınızdan yalnızca siz sorumlusunuz.
Yeni bir şeye ihtiyacım vardı. Gerçek şu ki, Premier Lig en iyisi. Ama kimliğimin sadece Crystal Palace olmamasını istedim... Sürekli kazanan, bunu alışkanlık hale getiren Galatasaray'a gelmeyi seçtim."
Galatasaray taraftarları inanılmaz tutkulu! Gerçekten tutkulu. Buradayız bizi sevdiler. Beni Palace'ta geçirdiğim zamandan falan tanıyorlar.
Yani evet, gerçekten yanımdalar. Ailem, eşim, oğlumla buradayım, oldschool bir yer, kültürleri var. Çocuklarımla parka çıkıyorum, Türkiye'den bahsederken bunu herkese söylüyorum, belli bir saatte herkes parka gidiyor. Bütün çocuklar parkta oluyor. En çok takdir ettiğim şey bu kardeşim, ailemin nasıl yaşadıkları, ailem Türkiye'de güzel yaşıyor."
- Baskı hisssediyor musun?
Wilfried Zaha: "Evet. Hayatta yaşadığım pek çok şeyde böyle hissediyorum. Gençlik takımı ve takıma giremediğim zamanlarda eve gidip anneme ağlardım. Ben öyle bir adamım, bilirsiniz, mükemmeliyetçi olduğum için sürekli ama sürekli deneyeceğim, yine deneyeceğim.
Durum ne olursa olsun, elimden gelenin en iyisini yapacağım. Bu futbol ve ben nasıl yapılacağını bilmediğim bir şeyi yapmıyorum. O yüzden bana hangi kartlar dağıtılırsa dağıtılsın!"
Wilfried Zaha: "Küçükken evde bile olsam, bahçelerde ve evin her yerinde tenisle top sürerdim. Top sürmeyi tenis topuyla öğrendim. Top sürmeyi öğrendikten sonra ne yaptığımı görmek için yere bakmama bile gerek kalmadı. O sayede bileklerimi daha etkin kullandım."
Wilfried Zaha: "Yaşlandıkça, dostum, 31 olduk. Evet, her neyse, açıkçası top oynuyorum ve Call of Duty oynuyorum ve Call of Duty benim ana işim, gerçekten. Ailemle vakit geçirmiyorsam ya da herhangi bir işim yoksa, odama gidiyorum. Farklı şeyler yapmaya çalışıyorum çünkü hava değişikliği yapmak ve buraya gelmek istememin nedeni de bu gibi hissediyorum. Premier Lig'de oynamak güzeldi."
(The Unpressables)
Son düzenleme: