- 18 Mayıs 2011
- 49.961
- 52.960
- 4.398
Zaha'nın Galatasaray Sürecini Nasıl Değerlendiriyorsunuz ?
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Helal olsun renktaş.. Bu yazının üzerine tek kelime edilmez.. Bana göre yerlilerin yediği ikinci Mario Jardel vakasıdır Zaha..Yahu 2 adamın geçen yılki istatistiklerine bir bakın.
Şunu tarafsız birine gösterseniz ve bu bilgiyle beraber Zaha'ya hoca tarafından düzenli bir mobbing uygulandığını, iyi oynadığı kaç maç sonrası ilk 11'e alınmadığını, neredeyse 2 katı olacak şekilde ilk 11 yerine dalga geçer gibi 65/70 dakikadan sonra oyuna alındığını vb. bilgileri verseniz adam der ki iyi misiniz siz bu adamı niye gönderdiniz der.
Tüm bunlara rağmen neredeyse 2 kat oynama süresi farkına rağmen iyi asist ve gol değerleri olduğunu ekler.
Her şeyi geçtim bu adam kerem gibi triplere de girmedi. Takım oyuncuları, seyirci ile dalaşmadı. Ta ki bu sene hazırlık kampının en iyisi olduğu halde tinercilerin maçında damdan düşer gibi hocanın keremi ilk 11 başlatması ve maç sonrası hocanın tüm ülkenin gözü önünde suçu Zaha'ya atmasından sonra profil resmini siyah yaptı. Adamın 1,5 yıllık mobbing karşısında tepkisi bu oldu.
Bu bile karakterinin kerem'den çok daha iyi olduğunu gösterir. Keremin zamanında kaç tane oyuncu ile kavga ettiğini, tinerci maçı devre arası soyunma odasında olaylara karıştığını, geçen yıl bir daha bu formayı giymeyeceğim diye açıklama yapması da onun tam tersi karakterinin oturmadığını gösterir.
Neyse yazık oldu Zaha'ya. Değerini bilemedik işte.
Süper ligte,
Kerem,
37 maç, 2482 dakika oynamış.
29 maç ilk 11'de.
24 maç 70 dk oyunda kalmış.
9 maç 90 dk oynamış.
12 gol 7 asist yapmış.
Zaha,
30 maç, 1433 dakika oynamış.
13 maç ilk 11'de.
9 maç 70 dk oyunda kalmış.
3 maç 90 dk oynamış.
9 gol 3 asist yapmış.
Avrupa'da,
Kerem,
14 maç, 1042 dakika oynamış.
13 maç ilk 11'de.
10 maç 70 dk oyunda kalmış.
6 maç 90 dk oynamış.
3 gol 2 asist yapmış.
Zaha,
9 maç, 481 dakika oynamış.
5 maç ilk 11'de.
4 maç 70 dk oyunda kalmış.
0 maç 90 dk oynamış.
1 gol 2 asist yapmış.
Bizim taraftar iyice Fenerlileşti. Her şey istatistik zannediliyor. Öyle bir algı yaratıldı ki maçları izlemesek, adam aslında çok istekli, çok iyi oynayacaktı da Okan garibanı yedi zannedersin.
Zaha'nın bu maliyetlere alınması yanlıştı, en baştan bunu söylemek gerek.Fenerleşen kim?
Ben istatistiğe de bakarım.
Adam çokk iyi oynasın. Her maç deli gibi koştursun. Ama gol atamasın, asist yapamasın. Neye yaradı o zaman.
Ligi ilk sırada bitiren takım şampiyon oluyor. Çok koşan ya da ne bileyim size göre takım oyununu iyi oynayan ve ikinci sırada bitiren takıma kupa vermiyorlar.
Ki her şeyi geçtim hoca yedi bu adamı. O inadı yüzünden hem de.
Bu kadar büyük paralar verilen oyuncu ile ilgilenecekti. İcardi ile nasıl ilgilendi. Zaha ile de ilgilenecekti.
Adam bize geldikten sonra ben maaşımı bu kadar isterim demedi. Alırken belliydi maliyeti. Biz bunu kabul ederek aldık oyuncuyu. O zaman en başında vermeyecektik bu paraları, almayacaktık. Madem o maaşı veriyoruz bir zahmet hoca da bu kadar ezmesin adamı.
Bakılmaz denilen istatistiğe bakalım.
Kerem 37 maçın 29 maçı ilk 11 de başlamış. 24'ünde de 70 dakika oyunda kalmış.
Zaha 30 maçın 13 maçı ilk 11 de başlamış. 9'unda da 70 dakika oyunda kalmış.
Madem bu kadar az oynatacaktı hoca niye aldırdı bu adamı. Kerem ilk 11 düşünülüyor ise yedeğine bu kadar para vermeye gerek var mıydı? Hoca bildiğin yedek olarak kadroda oynattı adamı. Sonra maliyeti bu kadar ben bunu beklerim demekle olmuyor bu işler.
Tüm bunlara rağmen hala Zaha suçluysa diyorsakta pes diyorum ben.