GSC Anket Zaha'nın Galatasaray Sürecini Nasıl Değerlendiriyorsunuz ?

Zaha'nın Galatasaray Sürecini Nasıl Değerlendiriyorsunuz ?

• Gittiği iyi oldu

• Daha fazla faydalanabilirdik , Okan hocam sağolsun yedi.

• Olduğu sürede faydalı idi

• Bu sürecin böyle bitmesi tamamen kendi suçu

• Ne olursa olsun kalmalıydı

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.

Mehmet Mehmetoglu

Mehmetoğulları Etliekmek
Yönetici
Süper Moderatör
Zaha'nın Galatasaray Sürecini Nasıl Değerlendiriyorsunuz ?

Bize göre bir oyunu yoktu çok fazla geniş alan bulamadı bulduklarında da rakibi geçme konusunda beceriksizdi çoğunda, geçtiği zamanlarda da genel tercihi şut atmaktı.Kalsaydı osimhen ve İcardiyi besleyemezdi bize pasör, dar alanda yetenekli iyi orta yapan kanat oyuncusu lazım.Kişilik yapısındaki sıkınıtlar da başka bir sorundu.

ilk geldiği zamandan başlayarak Kerem A ile görünmeyen bir münakaşa vardı bence - hocada burda bir yere kadar normal sonrasında hep kerem üzerinde kaldı... haliyle zahayı kaybetti, 1 saha kenarı tribi bahanesiyle 7+ M Euroluk yedek oldu ...

sonra bahaneler , ufak bilmemneler, önce güzelleyip sonra trasnfer istiyor demeler...

kullansana YB maçlarında...adam gitmemiş ...idmanına çıkıyor ....ama yok.

kendi tek sisteminde inat ederek - o sisteme uymayan zaha'yı ziyech'i daha verimli kılacak işlere el atamayarak baştan hoca hatalı burda....vermeseydin onay o zaman bu adamın transferine. Oğuz Aydın gibi "kullanamam" deseydin...

zaha'nın bireyseline gelincede aldığı maaş ve takımdaki perfomansı bence genel olarak sıkıntılı hava yaratıyordu. icardide yüksek alıyor ama adam takımda amiral rolünde - herkesin saygısı var. Zaha bunu beceremedi , hatta bu dengenin olabileceğinide bilmiyordur bana göre...

ayrılık hayırlı - ama ayrılık şekli ve maliyeti negatif genel anlamda.

Sezonu en erken açan oyuncuydu. Adam nerdeyse yaz boyu İstanbul'da kalıp kamp öncesi de bireysel çalıştı. Tüm hazırlık maçlarında oynadı. Okan ilk resmi maçta taraftarın önüne atmaya çalıştı, beceremeyince de kapının önüne koydu adamı. Burada Zaha'nın ne gibi bir suçu olabilir?

Açıkçası katkı vermedi diyemeyiz. Birçok maçta geçen sezon bizi ipten aldı. Daha farklı bir td ile çok daha fazla verim alabilirdik ama çok ağır bir sözleşmesi var açıkçası. Bu sözleşmenin hakkını alamadığımız aşikar. Çok kez gördük boş alan bulmasına rağmen gidemediğine ve birebirlerde rakipten kopamadığına şahit olduk. Tam bu sene kamp yaptı daha hazır görüntü çizdi verim alcaz derken bu sefer de hocayla ters düştü ve kiralık gitti. Kiralık gönderilmesini kesinlikle yanlış buluyorum. Döndüğünde 32 olacak kime okuyacağız açıkçası soru işareti. Açıkçası genel sürece bakarsak kötü bir transfer olarak değerlendirebiliriz rahatlıkla.

HD1910 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Maç performansı iyi olmasa bile istatistik olarak oynadığı her maçta faydalı oldu, daha da faydalı olabilirdi ama oynatılmadı.

Bence Okan doğru dürüst kullanamadı

Sadece geçen sene olsaydı Okan Hoca'ya hak verebilirdim belki ama bu sene net şekilde Zaha iyi hazırlanmış görünüyordu. bjk maçıyla beraber Zaha'yı bitirdi Okan Hoca. İlk 11'e almadın hadi neyse ama Yunus'tan sonra son 15 dk oyuna almak nedir abi?

Ne olursa olsun tek başına sezonda en az 5 maç kazandıracak bir oyuncuyu üstüne para vererek gönderdik. Zaha, zaniolo ve angelino Okan buruğun bize attığı en büyük kazıklar oldu

Yahu 2 adamın geçen yılki istatistiklerine bir bakın.

Şunu tarafsız birine gösterseniz ve bu bilgiyle beraber Zaha'ya hoca tarafından düzenli bir mobbing uygulandığını, iyi oynadığı kaç maç sonrası ilk 11'e alınmadığını, neredeyse 2 katı olacak şekilde ilk 11 yerine dalga geçer gibi 65/70 dakikadan sonra oyuna alındığını vb. bilgileri verseniz adam der ki iyi misiniz siz bu adamı niye gönderdiniz der.

Tüm bunlara rağmen neredeyse 2 kat oynama süresi farkına rağmen iyi asist ve gol değerleri olduğunu ekler.

Her şeyi geçtim bu adam kerem gibi triplere de girmedi. Takım oyuncuları, seyirci ile dalaşmadı. Ta ki bu sene hazırlık kampının en iyisi olduğu halde tinercilerin maçında damdan düşer gibi hocanın keremi ilk 11 başlatması ve maç sonrası hocanın tüm ülkenin gözü önünde suçu Zaha'ya atmasından sonra profil resmini siyah yaptı. Adamın 1,5 yıllık mobbing karşısında tepkisi bu oldu.

Bu bile karakterinin kerem'den çok daha iyi olduğunu gösterir. Keremin zamanında kaç tane oyuncu ile kavga ettiğini, tinerci maçı devre arası soyunma odasında olaylara karıştığını, geçen yıl bir daha bu formayı giymeyeceğim diye açıklama yapması da onun tam tersi karakterinin oturmadığını gösterir.

Neyse yazık oldu Zaha'ya. Değerini bilemedik işte.

Süper ligte,

Kerem,
37 maç, 2482 dakika oynamış.
29 maç ilk 11'de.
24 maç 70 dk oyunda kalmış.
9 maç 90 dk oynamış.
12 gol 7 asist yapmış.

Zaha,
30 maç, 1433 dakika oynamış.
13 maç ilk 11'de.
9 maç 70 dk oyunda kalmış.
3 maç 90 dk oynamış.
9 gol 3 asist yapmış.

Avrupa'da,

Kerem,
14 maç, 1042 dakika oynamış.
13 maç ilk 11'de.
10 maç 70 dk oyunda kalmış.
6 maç 90 dk oynamış.
3 gol 2 asist yapmış.

Zaha,
9 maç, 481 dakika oynamış.
5 maç ilk 11'de.
4 maç 70 dk oyunda kalmış.
0 maç 90 dk oynamış.
1 gol 2 asist yapmış.

Bizim taraftar iyice Fenerlileşti. Her şey istatistik zannediliyor. Öyle bir algı yaratıldı ki maçları izlemesek, adam aslında çok istekli, çok iyi oynayacaktı da Okan garibanı yedi zannedersin. Yahu adam senin böyle bir oyuncudan bekleyebileceğin katkının belki 10'da 1'ini belki 20'de 1'ini verdi. Yaptığı istatistikler sana sahada ne verip vermediğini, takım oyununa ne katıp katmadığını anlatmıyor ve değiştirmiyor. Bu kadar konuşuyorsunuz, madem bu kadar futbolcu öğütülen bir ortam var, Barış Alper nasıl yedek olarak bile düşünülmezken ve sürekli en alakasız mevkilerde oynatılırken yüz kat daha fazla katkı verdi takıma bunu kimse açıklayamıyor. Ben Zaha'dan en fazla Barış kadar oynamasını bekledim, her maç topu alsın milleti ipe dizsin, gol atsın diye beklemedim ki. Barış nasıl geldi bu seviyeye, evlatçılıktan mı?

Zaha'nın gidişi ve bu sezonun başında yapılan ise ayrı bir konu. Okan'ın oradaki tavrı tamamen saçmalık. Bir oyuncu ne yapmış olursa olsun böyle taraftar önüne atılmaz, böyle açıklanamayan gerekçelerle takımdan kesilmez. Ve para edebilecek bir adamken böyle maaşının yarısını biz karşılayalım yeter ki gitsin diye saçmasapan transfer yapılmaz. Bir de bu yukarıda yazdıklarımı okuyan bazı tipler benim adama bilendiğimi falan bile söyleyebilir. Aksine ben adam röportaj verirken bu adam ne kadar tepkisiz diye dalga geçilmesine sinirlenip kendimi Zaha'dan taraf olmak zorunda hissediyorum. Adamın üzgün olmasından ve başarısız olmasından ben en ufak bir haz duymam aksine üzülürüm.

Yahu 2 adamın geçen yılki istatistiklerine bir bakın.

Şunu tarafsız birine gösterseniz ve bu bilgiyle beraber Zaha'ya hoca tarafından düzenli bir mobbing uygulandığını, iyi oynadığı kaç maç sonrası ilk 11'e alınmadığını, neredeyse 2 katı olacak şekilde ilk 11 yerine dalga geçer gibi 65/70 dakikadan sonra oyuna alındığını vb. bilgileri verseniz adam der ki iyi misiniz siz bu adamı niye gönderdiniz der.

Tüm bunlara rağmen neredeyse 2 kat oynama süresi farkına rağmen iyi asist ve gol değerleri olduğunu ekler.

Her şeyi geçtim bu adam kerem gibi triplere de girmedi. Takım oyuncuları, seyirci ile dalaşmadı. Ta ki bu sene hazırlık kampının en iyisi olduğu halde tinercilerin maçında damdan düşer gibi hocanın keremi ilk 11 başlatması ve maç sonrası hocanın tüm ülkenin gözü önünde suçu Zaha'ya atmasından sonra profil resmini siyah yaptı. Adamın 1,5 yıllık mobbing karşısında tepkisi bu oldu.

Bu bile karakterinin kerem'den çok daha iyi olduğunu gösterir. Keremin zamanında kaç tane oyuncu ile kavga ettiğini, tinerci maçı devre arası soyunma odasında olaylara karıştığını, geçen yıl bir daha bu formayı giymeyeceğim diye açıklama yapması da onun tam tersi karakterinin oturmadığını gösterir.

Neyse yazık oldu Zaha'ya. Değerini bilemedik işte.

Süper ligte,

Kerem,
37 maç, 2482 dakika oynamış.
29 maç ilk 11'de.
24 maç 70 dk oyunda kalmış.
9 maç 90 dk oynamış.
12 gol 7 asist yapmış.

Zaha,
30 maç, 1433 dakika oynamış.
13 maç ilk 11'de.
9 maç 70 dk oyunda kalmış.
3 maç 90 dk oynamış.
9 gol 3 asist yapmış.

Avrupa'da,

Kerem,
14 maç, 1042 dakika oynamış.
13 maç ilk 11'de.
10 maç 70 dk oyunda kalmış.
6 maç 90 dk oynamış.
3 gol 2 asist yapmış.

Zaha,
9 maç, 481 dakika oynamış.
5 maç ilk 11'de.
4 maç 70 dk oyunda kalmış.
0 maç 90 dk oynamış.
1 gol 2 asist yapmış.
Helal olsun renktaş.. Bu yazının üzerine tek kelime edilmez.. Bana göre yerlilerin yediği ikinci Mario Jardel vakasıdır Zaha..

Bizim taraftar iyice Fenerlileşti. Her şey istatistik zannediliyor. Öyle bir algı yaratıldı ki maçları izlemesek, adam aslında çok istekli, çok iyi oynayacaktı da Okan garibanı yedi zannedersin.

Fenerleşen kim?

Ben istatistiğe de bakarım.

Adam çokk iyi oynasın. Her maç deli gibi koştursun. Ama gol atamasın, asist yapamasın. Neye yaradı o zaman.

Ligi ilk sırada bitiren takım şampiyon oluyor. Çok koşan ya da ne bileyim size göre takım oyununu iyi oynayan ve ikinci sırada bitiren takıma kupa vermiyorlar.

Ki her şeyi geçtim hoca yedi bu adamı. O inadı yüzünden hem de.

Bu kadar büyük paralar verilen oyuncu ile ilgilenecekti. İcardi ile nasıl ilgilendi. Zaha ile de ilgilenecekti.

Adam bize geldikten sonra ben maaşımı bu kadar isterim demedi. Alırken belliydi maliyeti. Biz bunu kabul ederek aldık oyuncuyu. O zaman en başında vermeyecektik bu paraları, almayacaktık. Madem o maaşı veriyoruz bir zahmet hoca da bu kadar ezmesin adamı.

Bakılmaz denilen istatistiğe bakalım.

Kerem 37 maçın 29 maçı ilk 11 de başlamış. 24'ünde de 70 dakika oyunda kalmış.

Zaha 30 maçın 13 maçı ilk 11 de başlamış. 9'unda da 70 dakika oyunda kalmış.

Madem bu kadar az oynatacaktı hoca niye aldırdı bu adamı. Kerem ilk 11 düşünülüyor ise yedeğine bu kadar para vermeye gerek var mıydı? Hoca bildiğin yedek olarak kadroda oynattı adamı. Sonra maliyeti bu kadar ben bunu beklerim demekle olmuyor bu işler.

Tüm bunlara rağmen hala Zaha suçluysa diyorsakta pes diyorum ben.

Bitik durumda geldi bize

Walker’a cimleri yediren premier ligin en iyi kanat oyuncusundan cok uzakti

Kaseti basa saralim,ilk geldigi dönem daha kayseri macinda neden yedek diye tepki vardi ve oyuna girdiginde hic bir sekilde hazir olmadigi ortaya cikmisti

Oynadikca hazir hale gelecegi düsünüldü ama asla bildigimiz zaha olmadi

Bu örnegi daha önce de verdim,antalya macinda güray ile teke tek kaldigi bir pozisyon var,normal sartlarda basip gitmesi gereken adam güray’a kirmizi kartlik bir faul yapti cünkü fiziksel eski seviyesinde degil frenlemis gibi hareket ediyor

Cok üzücü bir durum bu cünkü zaha tartisilmaz bir kanat oyuncusuydu

Bize düsmesinin sebebi de fiziksel bitmis olmasi galiba bunu da görmüs olduk

Sezon boyunca zaha dan bekledigimizi baris yapti rakiplerine

Sans verilmedi diyenlere de pek katilmiyorum en önemli maclarda ilk 11 oynadi,cl de ilk macta sonradan girdi ama diger maclarda ilk 11 basladi

Ligde de bayagi sans buldu hatta bu yüzden kerem 10 numara’ya gecti ama olmayinca olmuyor

Farkli bir oyun anlayisi farkli bir kültür bu yüzden uyum süreci sikintili olabiliyor

Fenerleşen kim?

Ben istatistiğe de bakarım.

Adam çokk iyi oynasın. Her maç deli gibi koştursun. Ama gol atamasın, asist yapamasın. Neye yaradı o zaman.

Ligi ilk sırada bitiren takım şampiyon oluyor. Çok koşan ya da ne bileyim size göre takım oyununu iyi oynayan ve ikinci sırada bitiren takıma kupa vermiyorlar.

Ki her şeyi geçtim hoca yedi bu adamı. O inadı yüzünden hem de.

Bu kadar büyük paralar verilen oyuncu ile ilgilenecekti. İcardi ile nasıl ilgilendi. Zaha ile de ilgilenecekti.

Adam bize geldikten sonra ben maaşımı bu kadar isterim demedi. Alırken belliydi maliyeti. Biz bunu kabul ederek aldık oyuncuyu. O zaman en başında vermeyecektik bu paraları, almayacaktık. Madem o maaşı veriyoruz bir zahmet hoca da bu kadar ezmesin adamı.

Bakılmaz denilen istatistiğe bakalım.

Kerem 37 maçın 29 maçı ilk 11 de başlamış. 24'ünde de 70 dakika oyunda kalmış.

Zaha 30 maçın 13 maçı ilk 11 de başlamış. 9'unda da 70 dakika oyunda kalmış.

Madem bu kadar az oynatacaktı hoca niye aldırdı bu adamı. Kerem ilk 11 düşünülüyor ise yedeğine bu kadar para vermeye gerek var mıydı? Hoca bildiğin yedek olarak kadroda oynattı adamı. Sonra maliyeti bu kadar ben bunu beklerim demekle olmuyor bu işler.

Tüm bunlara rağmen hala Zaha suçluysa diyorsakta pes diyorum ben.
Zaha'nın bu maliyetlere alınması yanlıştı, en baştan bunu söylemek gerek.
Hele ki Kerem varken alınması daha da yanlıştı.
Hoca geçen sezon Zaha'yı yemedi. Zaha kendi kendini yedi. Çoğu maçta neredeyse hiçbir şey ortaya koyamadı. İstediğiniz kadar istatistik sıralayın.

Siz Kerem demeye devam edin ben Barış Alper'den örnek vereyim:
Barış geçen sezon çok mu istatistik yaptı? Hayır. Zaha'dan fazla mı yaptı? Hayır. Ama sahada oynanan oyunu izlediyseniz 100 kat fazla katkı verdiğini görürsünüz. Demek ki istatistik dediğiniz şey böyle eğilip bükülen herkesin işine geldiği şekilde kullanılabilen bir alet haline gelebiliyormuş bazen.

Ama bu sezona gelirsek evet Hoca Zaha'yı yedi mi yedi. Saçmaladı mı saçmaladı. Bu şekilde gönderilmesi rezillik mi evet rezillik. Hoca bu bakımdan suçlu mudur, suçludur evet.

Ama bütün bunlar bir önceki mesajda söylediklerimi değiştirmiyor.

Süper ligin en dandik bekleri bile eline verdi. Bu şekilde hatırlayacağım kendisini. Zaha bitmiş posasını yollamışlar.

Forumun yarısı sırf Okan’a kin kusmak için kendisinin geçen seneki vasat altı performansını yüceltiyor içerideki Kayseri maçında adam az kalsın yuhalanacaktı tüm maç bir tane beki geçememişti ve bu sadece bir örnek gitmesi doğruydu yolu açık olsun

iPhone cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Geri
Üst Alt