Zeytinburnu'nda Ne Oluyor?

Murat Onder

🚲ᯓ⋆.ೃ
10 Numara!
Bisikletliler için yapılan trafik ışıkları, asfalt boyaları,

37873281_875264155997733_5504361083609022464_n.jpg

Bisiklet kiralama istasyonları,

yq6DzM.jpg

Ve her Perşembe 19:00 da Zeytinburnu Belediyesi #CriticalMassZeytinburnu etkinliği.

zeytinburnunda bisiklet kesfedilmıstır

Belediye çalışıyor, buz pisti filan derken işte senin için yol düzenlemesi yapmışlar sevinsene...

güzel uygulamalar çoktan yapılması gereken şeyler aslında şimdi yapılınca seviniyoruz. neyse diğer belediyelere örnek olur umarım. bisiklet yolları yapılsın, bunları diğer araçların kullanması engellensin vs.

Zaten etkinliğine de katıldım yani burada sevinmeyecek bir durum yok, boşa uğraşma bu konuda benden sana malzeme çıkmaz hörmetler... :hat:

Belediye çalışıyor, buz pisti filan derken işte senin için yol düzenlemesi yapmışlar sevinsene...

Aynen başkan, sanırım sende motor kullanıyordun problemler hemen hemen aynı belediyenin yaptığı etkinlikte bile araçlar yolda grubun üstüne üstüne geliyor, en önemli sorun trafik de lambur lumbur giden araçlara tedbir alınsa aten iş %90 çözülür.

güzel uygulamalar çoktan yapılması gereken şeyler aslında şimdi yapılınca seviniyoruz. neyse diğer belediyelere örnek olur umarım. bisiklet yolları yapılsın, bunları diğer araçların kullanması engellensin vs.

Uygulama güzel burada da bisiklet kiralama istasyonları vs 2 Senedir var. Yavaş yavaş bisiklet yolları yapılıyor. Ama ufak bir sıkıntım var benim bu konuda. Mesela motor kullananlar eğitilmeli. Ben özellikle sağ şeritte giderken sağ aynaya çok bakmam. Ama sayelerinde bakmak durumunda kalıyorum. Çünkü ufak bir çukur oluyor kaçmak için hafif manevra yapayım diyorum. Bir bakıyorum en sağda ya bir motor ya bir elektrikli bisiklet. Özellikle motor sürücüleri bu konuda eğitilip şerit içinde gitmeye teşvik edilmeli bence.
Bisiklet kullanımını gerçekten teşvik etmek güzel bir durum konuyu bok etmek istemezdim :)

iPhone cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Estağfurullah söylediklerin gayet doğru.

Motorlar eğitilmeli derken aslında ulaşım da herkesin bilinçlenmesi gerek.

1 . Yayalar - Kaldırım olan yerlerde yolların ortasından ve bisiklet yollarından yürümemeli, kaldırım yoksa da kenardan.
2 . Bisiklet - Kaldırımdan gitmesi doğru değil, trafik kanununda bisiklet yolu olan yerde bisiklet yolunu (ülkemizde olan bisiklet yollarının hali içler acısı) olmayan yerde yolun sağ şeridini kullanım hakkına sahiptir.
3 . Motorlar - Özellikle paket servis yapanların çoğunun ters yönde gitmesi, kaldırıma çıkması, bunun dışında deli gibi kullananlar kesinlikle eğitilmeli ve önlemler alınmalı.
4 . Araba ve diğer araçlar, yukarıda yazdıklarıma ekleyeceklerim, sağda durduklarında soldan kapı açarken gelen motosiklet ve bisikletlere dikkat etmeliler hiç bakmadan kapı açıyorlar, sağdan ana yola girerken trafik ışığı yoksa arabanın yarısı ile sağ şeride kadar çıkıyorlar v.s. v.s.

Herkese ayrı sorumluluk düşüyor.

Uygulama güzel burada da bisiklet kiralama istasyonları vs 2 Senedir var. Yavaş yavaş bisiklet yolları yapılıyor. Ama ufak bir sıkıntım var benim bu konuda. Mesela motor kullananlar eğitilmeli. Ben özellikle sağ şeritte giderken sağ aynaya çok bakmam. Ama sayelerinde bakmak durumunda kalıyorum. Çünkü ufak bir çukur oluyor kaçmak için hafif manevra yapayım diyorum. Bir bakıyorum en sağda ya bir motor ya bir elektrikli bisiklet. Özellikle motor sürücüleri bu konuda eğitilip şerit içinde gitmeye teşvik edilmeli bence.
Bisiklet kullanımını gerçekten teşvik etmek güzel bir durum konuyu bok etmek istemezdim :)

Türkiye'de ehliyet yaparken, temel eğitimlerden biri değil mi hiç bir zaman sağdan araç sollanmayacağı?

Metrobus metro tramvay marmara forum ne anilar var be.
Bana sarildigin gunu unutamiyorum

Aynen Kenan işte bazı motorlar bunu suistimal ediyor.

Normalde emniyet şeridini acil durum dışında hiç bir araç kullanamaz.

Ama bisikletler (özellikle meğil çıkarken çok hızlanamadığımız için) durum sıkıntılı mesela bir kaç kez emniyet şeridinde giderken arkadan bir kaç kez polis arabasına denk geldim siren ile yol istediler doğal olarak da kısa süre sağ şeride geçip yolu verip tekrar emniyet şeridine döndüm ve o sırada şeritte olan araçlar gıkını çıkaramadı, çünkü polis de gayet iyi biliyor sağ şeritte sürekli gittiğim zaman araçlar rahat vermiyor, tabi yol meğil aşağı ise araç sollamak çok zevkli :asd:

Emniyet şeridinin neredeyse sıfır olduğu yerde (veya bazı yollarda) ne yapıyorsun dersen kenara yakın gidersem hem yukarıda 4. maddede yazdığım sıkıntıları yaşamama hemde sağdan araçların suistimal yapıp sıfır geçmelerinden sonra patlama noktasına gelip şeridi ortalıyorum ve fazla basmıyorum çünkü şeridi ortalayınca sık sık da arkaya bakıp arkadan gelen araçları kesiyorum, hal öyle olunca da şöförler kurala göre sol şeride geçip sollama yapıyorlar.

Türkiye'de ehliyet yaparken, temel eğitimlerden biri değil mi hiç bir zaman sağdan araç sollanmayacağı?

Benim ev Samatya tarafı eski Adi İpekçi'ye de çok yakındı, Zeytinburnu tarafında Olivium, Marmara Forum veya Bakırköy'e alışveriş için baya gidiyorum.

Siz ne taraf geldiniz Zeytinburnu'na.

Benim ev Samatya tarafı eski Adi İpekçi'ye de çok yakındı, Zeytinburnu tarafında Olivium, Marmara Forum veya Bakırköy'e alışveriş için baya gidiyorum.

Siz ne taraf geldiniz Zeytinburnu'na.
Merter tarafına taşınacağım da 10 güne, o civarlarda idim. Bisiklet olayı ve zeytinburnu belediyesinin faaliyetleri hoşuma gitti.

Geri
Üst Alt