Ziraat Türkiye Kupası Grup B | Galatasaray 2-1 Trabzonspor | 23 Aralık | Maç Sonucu

Cevap: Ziraat Türkiye Kupası B Grubu | Galatasaray 2-1 Trabzonspor | 23 Aralık | Maç

Arda 10 numara oynadı.Sezon başındaki gibi 4-2-3-1 oynadık.

Klasik 4-4-2 oynadık. 4-2-3-1 diye bir sistem yoktur Hollandalılarda.

Türk işidir o. Bir 4-2-3-1 ezberi, birde 10 numara pozisyonu meşhurdur bizde.

Cevap: Ziraat Türkiye Kupası B Grubu | Galatasaray 2-1 Trabzonspor | 23 Aralık | Maç

Klasik 4-4-2 oynadık. 4-2-3-1 diye bir sistem yoktur Hollandalılarda.

Türk işidir o. Bir 4-2-3-1 ezberi, birde 10 numara pozisyonu meşhurdur bizde.

Sezon başında Arda 10 numara oynamıyormuydu?Rıjkaard Barca'da Ronaldinho'yu 10 numara olarak kullanmıyormuydu.(Gerçi sonradan sol kanatta kullanmaya başlamıştı)Geçen sene harika bir futbolla şampiyon olan Az'de en kilit isim forvet arkası oynayan Mounir El Hamdoui değilmiydi?Tamam gerçek olarak biz 1+2 oynuyoruz ancak 10 numara ile Hollanda futbolu oynanmaz demek de yanlış.

Ayrıca;maçı dikkatli izleyen biri Arda'nın 10 numara pozisyonunda oynadığını farkederdi.

4-4-1-1 ile 4-2-3-1 arası bir sistemdi. Tartışmaya gerek yok. Arda forvet arkası oynadı.

Bu 10 numara olayı çok karışık bir olay,ingilizlerin 10 numaraları Fabregas,Lampard gibi isimler takımlarının en çok koşa oyuncularıdır,takımı organize ederler,bizimkiler yada italyanların ki az koşarlar ve işleri sadece gol atmak ve asist yapmaktır.Bu konu uzun konu çok tartışılır bu :)

Biz 4-4-2 oynadık hadi ona 4-4-1-1 de diyebiliriz ama Barış ve Caner gibi kanat oyuncuları ile o sisteme 4-2-3-1 denmez :) Mesela Fenerbahçe içinde 4-2-3-1 oynuyor diyorlar ama yanlış Wederson'un oynadıgı kanadı o kadar ileri almak ayıptır :D

Sezon başında Arda 10 numara oynamıyormuydu?Rıjkaard Barca'da Ronaldinho'yu 10 numara olarak kullanmıyormuydu.(Gerçi sonradan sol kanatta kullanmaya başlamıştı)Geçen sene harika bir futbolla şampiyon olan Az'de en kilit isim forvet arkası oynayan Mounir El Hamdoui değilmiydi?Tamam gerçek olarak biz 1+2 oynuyoruz ancak 10 numara ile Hollanda futbolu oynanmaz demek de yanlış.

Ayrıca;maçı dikkatli izleyen biri Arda'nın 10 numara pozisyonunda oynadığını farkederdi.

Ronaldinho genellikle sol kanatta oynamıştır.

10 numara pozisyonu nedir Cem? Türk işi bir saçmalıktır o. Koşmayan, mücadele etmeyen, forvetin arkasında gezinen 2-3 güzel pas atan adammıdır? Kusura bakma ben Arda'yı öyle göremiyorum. Arda dün 3. bölgede Baros tarzında gezerek oynadı. Sürekli gol pozisyonlara girdi. (Zaten Arda'yı nereye koyarsan koy sabit oynamıyor da neyse)

Klasik 4-4-2 oynadık dün. Aydın - Arda'nın rolünü Rooney - Berbatov rolüne benzettim. Zaman zaman Arda Rooney gibi gezdi, zaman zaman Aydın. Oyun içinde sürekli değiştiler. Pres yaptılar boğuştular.

................Aykut

Sabri....Servet..Emre...Alp.

Barış...Sarp...Ayhan..Caner

.........Arda.....Aydın

Bu kadar basit bir olay.

Barış Song ile beraber koşardan Barış'ın arkasındaki kişi Barış'a perdeleme yaptı onun için geride kaldı.

Top çok ölü yere gitti,bence o bölgeleri alan savunması ile tutmalıyız.

Adam + Alan

Bu pozisyonda kalecininde az hatası oldugunu düşünuyorum,çıkarak alabilirdi,top gögus seviyerinde gitti o bölgeye

Topu çıkarak alması gerekirdi.Çıkıp çıkmamak arasında kararsız kaldı zaten ve bu yüzden de zaman kaybetti..

Bu 10 numara olayı çok karışık bir olay,ingilizlerin 10 numaraları Fabregas,Lampard gibi isimler takımlarının en çok koşa oyuncularıdır,takımı organize ederler,bizimkiler yada italyanların ki az koşarlar ve işleri sadece gol atmak ve asist yapmaktır.Bu konu uzun konu çok tartışılır bu :)

Biz 4-4-2 oynadık hadi ona 4-4-1-1 de diyebiliriz ama Barış ve Caner gibi kanat oyuncuları ile o sisteme 4-2-3-1 denmez :) Mesela Fenerbahçe içinde 4-2-3-1 oynuyor diyorlar ama yanlış Wederson'un oynadıgı kanadı o kadar ileri almak ayıptır :D

Barış ve Caner çok ilerde oynadılar ama. Barış'a sinir oldum hatta çoğu pozisyonda dönmedi. Yani o sistemin adamı değil ama normal oyununu da oynamadı Barış ve Caner.

10 numara pozisyonu nedir Cem? Türk işi bir saçmalıktır o. Koşmayan, mücadele etmeyen, forvetin arkasında gezinen 2-3 güzel pas atan adammıdır? Kusura bakma ben Arda'yı öyle göremiyorum. Arda dün 3. bölgede Baros tarzında gezerek oynadı. Sürekli gol pozisyonlara girdi. (Zaten Arda'yı nereye koyarsan koy sabit oynamıyor da neyse)

Klasik 4-4-2 oynadık dün. Aydın - Arda'nın rolünü Rooney - Berbatov rolüne benzettim. Zaman zaman Arda Rooney gibi gezdi, zaman zaman Aydın. Oyun içinde sürekli değiştiler. Pres yaptılar boğuştular.

................Aykut

.........Arda.....Aydın

Bu kadar basit bir olay.

Arda deplasmanda 2-2 biten trabzon maçtakine yakın bir şekilde oynadı bence. 4-4-1-1 'in forvet arkasındaydı. Zaten dizilişten hemen belli oluyordu. Aydın ilerde tek Arda hemen arkasında.

10 numara pozisyonu nedir Cem? Türk işi bir saçmalıktır o. Koşmayan, mücadele etmeyen, forvetin arkasında gezinen 2-3 güzel pas atan adammıdır? Kusura bakma ben Arda'yı öyle göremiyorum. Arda dün Baros tarzında gezerek oynadı. Sürekli gol pozisyonlara girdi. (Zaten Arda'yı nereye koyarsan koy sabit oynamıyor da neyse)

................Aykut

.........Arda.....Aydın

Bu kadar basit bir olay.

10 numara pozisyonu Türk işi bi saçmalık değildir.Koşmayan,mücadele etmeyen,maç boyunca bir-iki hareket yapan 10 numara Türk işidir.10 numaralar artık değişti.Saydığım özellikler yerine mücadele eden 10 numaralar var artık.Aslına bakarsak günümüz forvet arkalarının box-to-box tan tek farkı takım hücum anındayken geriye gelmemesi,ceza yayı çevresine dolaşması.Ama top rakipteyken en az box-to-box kadar savunma yaparlar.Mesela en yakın örnek;Fenerbahçe maçında Kasımpaşa 4-1-2-1-2 oynamıştı.İleride Cenk-Gökhan arkalarında 10 numara Moritz oynamıştı.Ve maçın en çok koşan oyuncusu Moritz'di.

Sadece bu değil günümüz takımlarındanda örnek verebiliriz;daha önce dediğim gibi geçen senenin El Hamdou'li Az'si,UEFA'yı kazanan ve çok güzel pas organizasyonları yapan Shaktar'ın Jadson'u,Real'in Kaka'sı,Bordeaux'un Gourcuff'u,Wolfsburg'um Misimovic'i,Juventus'un Diego'su vs... Ayrıca Chelsea'de Lampard,Liverpool'da Gerrard 10 numara oynuyor şu anki dizilişleride.

10 numara pozisyonu Türk işi bi saçmalık değildir.Koşmayan,mücadele etmeyen,maç boyunca bir-iki hareket yapan 10 numara Türk işidir.10 numaralar artık değişti.Saydığım özellikler yerine mücadele eden 10 numaralar var artık.Aslına bakarsak günümüz forvet arkalarının box-to-box tan tek farkı takım hücum anındayken geriye gelmemesi,ceza yayı çevresine dolaşması.Ama top rakipteyken en az box-to-box kadar savunma yaparlar.Mesela en yakın örnek;Fenerbahçe maçında Kasımpaşa 4-1-2-1-2 oynamıştı.İleride Cenk-Gökhan arkalarında 10 numara Moritz oynamıştı.Ve maçın en çok koşan oyuncusu Moritz'di.

Sadece bu değil günümüz takımlarındanda örnek verebiliriz;daha önce dediğim gibi geçen senenin El Hamdou'li Az'si,UEFA'yı kazanan ve çok güzel pas organizasyonları yapan Shaktar'ın Jadson'u,Real'in Kaka'sı,Bordeaux'un Gourcuff'u,Wolfsburg'um Misimovic'i,Juventus'un Diego'su vs... Ayrıca Chelsea'de Lampard,Liverpool'da Gerrard 10 numara oynuyor şu anki dizilişleride.

Avrupa da bir hücuma dönük orta saha (attacking midfielder), birde 2. forvet vardır. İlk söylediğim Elano, 2. söylediğim Rooney oluyor.

Senin bahsettiğin ise Türkiye'de Alex, Lincoln, Felipe, Tabata tarzındaki oyuncular oluyor. Ne anlar Türk medyası sistemden oyuncudan?

Senin söylediğini çok iyi anlıyorum ama bunu basın diliyle anlatma :)

Topu çıkarak alması gerekirdi.Çıkıp çıkmamak arasında kararsız kaldı zaten ve bu yüzden de zaman kaybetti..

O degil de, sen beni niye ortada bir suc yokken banliyorsun?

Trt1 acik bir kanal, kendi resmi sitesinden bile izliyebiliyorsun. (resmi sitesinden acamadim, o yuzden istemistim zaten linki)

Ligtv, spormax gibi parali kanal degil. Ne izlemek yasak, nede link istemek. En azindan ben böyle biliyorum.

Sen herhalde heycan yaptin, "bu firsati kacirmak bana yakismaz" dedin ve beni attin siteden. Bir dahaki sefer heycan yapma nolur. Bi arastir bani gerektirecek bir neden var mi yok mu. Varsa, sabaha kadar banla, sorun degil. Hakketmedigim "ban" bana koyuyor...

Bu arada TRT'nin kamera ve çekim kalitesi geçen senelerdeki Digiturk'ün 10'da 2 si kadar bile değil.

TTFutbol

burda resmi bir stream adresi var üye olup bütün kupa maclarina bakabilirsiniz

trt ve türk telekom'un katkilariyla

footer_logos.gif

Biraz konu disi olacak ama af ola. Gecende Antalyaspor maci icin bir resim yapmistim, söyle forum görsel olarak senlensin diye, ama hic kimse ciddiye almadi. Yine deneyim:

i1k2fm.png

Buyrun, söye bir resim yaptim :-) Yani aklima gelmiyor degil, hic bir arkadas yok mu resim yapan. Prestij ve dizayn acisindan böyle resimler cok güzel olur :D

Gecenlerde Antalyaspor topigi icin yaptigim resim:

s63itl.png

Artik böyle resimler yapsak diyorum :)

resimlerin güzel ve kaliteli onur emegine saglık

Sabri yi özlemişiz.. En son özlemeyi düşüneceğim futbolculardan biriydi.. Rijkaardla çok aşama kaydetti.

lig başlayınca takım oyuncuları arasında çok güzel rekabet olcak örneğin sol kanatta canerin güzel formu umarım hakan baltanın formunu yükseltir acil stoper ve forvet alınması lazım çünkü geri dönecek olan baros bakalım eski formunu yakalayabilcekmi

bide benim dikkatimi çeken bir konu var arkadaşlar neden serkan çalık oynamadı aydın forvet oynadı demekki gözden çıkarmışlar aynı durum linderoth içinde geçerli

Bursa deplasmanındaki gibi 4-6-0 oynadık. Aydın'la Arda yalancı forvetti keza Caner.

arkadaslar,

bir seyi merak ediyorum. bu sene biz niye defansda rakibe basmiyoruz. adamlar geliyorlar kanattan messela,bizim oyuncular iki uc metre adamin onunde bekliyorlar. rakip topla ne yapacak diye. bu sezon genelinde bi bakin isterseniz. rakip oyuncusu geliyor kannattan bizim oyuncular resmen bizim gibi seyrediyorlar rakibi. ve yahut tam ceza sahasina geliyor rakip, bizimkiler, simdi rakip ne yapacak diye bi kac metre onunde bekliyor. rakibe dusunme firsati vermicen.

sen adama basmassan:

1) rakip istedigi gibi ara pas atar.

2) rakip istedigi gibi orta yapar

3) rakip seni rahatca calimlar.

bu sene ozellikle maclarda cok sinir oldugum sey budur. yoksa biz rakiplerimize kesinlikle bu kadar gol firsati vermeyiz diye dusunuyorum, bunlara dikkat edersek.

mesela kaptan ardamiz, forvette katkisi cok, ve orta saha gelince rakipi bence cok guzel bozuyor. hemen basiyor. ama hem defansda hem diger orta saha oyuncularimiz bence bunu yeterince yapmiyorlar.

arkadaslar, siz ne dusunuyorsunuz bu konuda?

slm.

Geri
Üst Alt