09 / 10 Sezonu için kadro yorumlarınız ?

Cevap: 09 / 10 Sezonu için kadro yorumlarınız ?

yıldız oyuncudan ziyade arap atı gibi hızlı bir oyuncu alsak cok guzel olur. eger hızlı olmazsa jardel gibi bıtırıcılıgı yuksek bır oyuncu lazım. djibril cisse bunun ıcın cok ıyıydı ama olmadı. eger orta sahaya ıyı bır ıkı adam alınırsa forvete de kafa topuna cıkacak bır oyuncu lazım örn;nikola zigic. ki gecen sezon eger kafa toplarına hakım bır forvetımız olsaydı cok daha fazla gol atabılırdık...........

yıldız oyuncudan ziyade arap atı gibi hızlı bir oyuncu alsak cok guzel olur. eger hızlı olmazsa jardel gibi bıtırıcılıgı yuksek bır oyuncu lazım. djibril cisse bunun ıcın cok ıyıydı ama olmadı. eger orta sahaya ıyı bır ıkı adam alınırsa forvete de kafa topuna cıkacak bır oyuncu lazım örn;nikola zigic. ki gecen sezon eger kafa toplarına hakım bır forvetımız olsaydı cok daha fazla gol atabılırdık...........

aksine nikola zigiç tipi pivot veya jardel gibi koşmayan sadece bitiriciliği yüksek oyuncular bizim aradığımız en son oyunculardır. 4-3-3'e en son uyacak adamlardır bunlar. bize ileri üçlüde sağ kanatta winger-forward olarak görev alacak dribling yeteneği ve tekniği yüksek, çevik-hızlı, çok yönlü, skoru her an değiştirebilecek forveti destekleyen bir oyuncu lazım. örnek vermek gerekirse henry, anelka, kalou tipinde bir oyuncu. orta sahada da oyunun iki yönünü de oynayabilen bir oyuncuya ihtiyaç var. eğer linderoth sakatlığını tamamen üstünden atabilirse oraya ilaç olur.

arkadas tamam bende aynı tip futbolcuları isterim yani hızlı çevik futbolcu süper olur. fakat nasıl öyle bir oyuncu alabiliriz söyler misin bunun için maddi kaynaklar yeter mi sence? bunun yerine en azından bitiriciliği olan ve hava toplarına hakim bir oyuncu olsa ki zigic aşırı pahalı degıl bizim takım gol yollarında daha cok etkılı olur

E. Aşık: Yaş 35 tüm sezon boyunca yararlanamayız

E. güngör: Geçen sezonun çoğunda sakattı. Bu sezon aynı şeyin olmayacağını garanti edemeyiz. Bazı maçlarda iyileştikten sonra girdi tekrar sakatlandı.

G. Zan: Bildiğimiz üzere M. Denizli'nin dediği gibi akşam sağlam yatıp sabah sakat kalkan tipte bi oyuncu.

Semih: Ameliyat geçirdi, çok genç Avrupa maçlarında oynatılması riskli.

H. Balta ve M. Topal bilindiği üzere o mevkinin asıl oyuncuları değiller.

Servet: Yeni sezon öncesi o mevkideki adamakıllı tek oyuncumuz.

Yanlisin var. Hakan stoper'den kayma bek'tir. Solak ve teknigi normal'dan daha iyi oldugu icin Manisa'da bek olarak oynamaya baslamistir! Nokta.

---------------leo franco--------------

---ugur---gokhan---transfer---hakan

-----------------topal-------------------

--------nuri sahin----arda turan----------

---babel-----------------------kewell---

-------------milan baros---------------

-denfansa bir yapanci alinmasi lazim

-lincoln gidicek mumkunse kampa bile gelmeden yollasin

-linderoth kampda denenicek sakatligi tamamen gectisye super bir yedek olur hatta ilk 11 i zorliya bilir

-nonda yollancak ins

boyle olursa ilk 11 de 5 yabancimiz olur yedek linderoth'la birlikte bu sayi 6 oluyo 6+2 dusunuluyosa 2 tane gelecek vaad eden yapanci da alinabilir cok para harcanmadan

bana gore boyle bi takim 20 milyon euro ya kurulur

servetten gelicek 8-9 milyon euro var linconl'ude satsak 3e 5e 10-14 milyon euro kasamiza girmis olcak bu demektir ki fazladan 5-10 milyon euro arasi bi paraya bu takim cok rahat bi sekilde kurulur

----------------------leo franco----------------

-----ugur ucar-----neill----gokhan zan-----hakan balta

---------------------mehmet topal------------------

------------lucas biglia-------------arda turan

-----kewell------------------------------------babel---

---------------------milan baros-----------------------

yedekler

----------------------ufuk ceylan--------------------

sabri--------emre.a--------emre.g--------alpaslan

--------------------mustafa sarp------------------

-------------ayhan akman-------baris-------------

------serkan.c-----------------------------yaser---

----------------------ozgurcan---------------------

alt yapida gelebilecek oyuncular=emre colak murat akca samih kaya zaten a takimda boylece cok iyi bir kadromuz olur olasi yerli transferde hayretin yerli kaya volkan sen kalirsa linderoth nonda

arkadas tamam bende aynı tip futbolcuları isterim yani hızlı çevik futbolcu süper olur. fakat nasıl öyle bir oyuncu alabiliriz söyler misin bunun için maddi kaynaklar yeter mi sence? bunun yerine en azından bitiriciliği olan ve hava toplarına hakim bir oyuncu olsa ki zigic aşırı pahalı degıl bizim takım gol yollarında daha cok etkılı olur

önemli olan "isim" transferi değil, sisteme uygun nitelikte futbolcuarın alınması. ben babel veya quaresma'yı alalım demiyorum, forvette sağ winger-forward oynayacak nitelikte bir futbolcu alınmalı diyorum. bu quaresma olmaz onun bir gömlek altı bir oyuncu olur ama o niteliklerde olmalı. 4-42 oynayacaksa zigiç ideal bir forvet. ama 4-3-3'de zigiç gibi yavaş bir oyuncuyu nereye koyacaksın söylermisin?

sağ kanata 4-3-3 sistemine uygun oyuncu aldıktan sonra neden zigici isteyeyım. öyle uygun bir oyuncu almak için de 8-9 milyon euro olması lazım. ya sistemı degıstıreceksın ya da parayı basıp transfer yapacaksın.

25725702 gündür söylüyorum..

1 stopper---defansın hepsi camdan mübarek Zan, Emre, SEmih...

1 sağbek---sabri ??? aman tanrım ürperdim bi anda

1 sağ kanat---Arda Kewell.. başka kanat ? sanırım yok..Aydının beyni ile zor..

1 orta saha---hücumu bi zahmet Ayhandan daha iyi biri olsun..

1 forvet lazım---Baros, Yaser sonra ?? çift forvet çıksak yedek yok..unutun Nondayı..

sağ kanata 4-3-3 sistemine uygun oyuncu aldıktan sonra neden zigici isteyeyım. öyle uygun bir oyuncu almak için de 8-9 milyon euro olması lazım. ya sistemı degıstıreceksın ya da parayı basıp transfer yapacaksın.

saydığım özelliklerin hepsine sahip olmasına gerek yok sadece stil olarak, futbol tarzı olarak 4-3-3'e uysun yeter. rijkaard sistemden taviz vermez, adım gibi eminim. her sağ açık oyuncusunun fiyatı 8-9M'dan mı başlıyor? para yoksa 4-5M'a da oraya uygun biri gayet bulunabilir ben illa babel, quaresma ya da o kalitede bir adam olsun demiyorum ki bir gömlek altı alınsın ama sisteme uysun. zigiç gibi 4-3-3'de yokları oynayacak, hiçbir şekilde sisteme uymayacak hatta takıma yararından çok zararı dokunacak tipte bir oyuncuya vereceğin paranın biraz üstüne çıkarsın istediğin adamı getirirsin. unutma ki biz bu sene topu şişrimeyeceğiz, kanatlara inip orta açmayacağız daha çok çizgiden içeri katetmeyi deneyeceğiz. böyle bir takımda zigiç tipi pivot bir forvetten hiçbir şekilde verim alamazsın.

saydığım özelliklerin hepsine sahip olmasına gerek yok sadece stil olarak, futbol tarzı olarak 4-3-3'e uysun yeter. rijkaard sistemden taviz vermez, adım gibi eminim. her sağ açık oyuncusunun fiyatı 8-9M'dan mı başlıyor? para yoksa 4-5M'a da oraya uygun biri gayet bulunabilir ben illa babel, quaresma ya da o kalitede bir adam olsun demiyorum ki bir gömlek altı alınsın ama sisteme uysun. zigiç gibi 4-3-3'de yokları oynayacak, hiçbir şekilde sisteme uymayacak hatta takıma yararından çok zararı dokunacak tipte bir oyuncuya vereceğin paranın biraz üstüne çıkarsın istediğin adamı getirirsin. unutma ki biz bu sene topu şişrimeyeceğiz, kanatlara inip orta açmayacağız daha çok çizgiden içeri katetmeyi deneyeceğiz. böyle bir takımda zigiç tipi pivot bir forvetten hiçbir şekilde verim alamazsın.

zigiç her sistemde oynar bence 4-3-3 te de ileri üçlünün ortasında süper olur fakat orada oynayacak baroş var zigiçin oynaması için baroşu kesmesi gerekir oda zor kanatlardan orta yapmadan oynayacağız lafını duyunca ersun yanalın hakan şükürü oynatmamak için söyleyip te tam tersi orta sayısının arttığı ancak bunları değerlendirecek hakan tipinde bir oyuncunun olmadığından eleştiri almasına hatta kovulmasına giden şüreç aklıma geldi

------------------- Leo Franco --------------------

-------- Lucas Neill ----------- Semih Kaya --------

- Uğur Uçar ------------------------------ H. Balta -

------------------- Mehmet Topal ----------------

--------- Ayhan Akman ---------------------------

--------------------------- Arda Turan -----------

-------------------------------- Harry Kewell -----

------- Michael Owen ----------------------------

-------------------- Milan Baros -----------------

bence ilk olarak lincoln ve nondanın durumunu bekleyip ne olacak onu bekleyelim sonrada transferdeki butcemıze göre bekleyecegiz.

zigiç her sistemde oynar bence 4-3-3 te de ileri üçlünün ortasında süper olur fakat orada oynayacak baroş var zigiçin oynaması için baroşu kesmesi gerekir oda zor kanatlardan orta yapmadan oynayacağız lafını duyunca ersun yanalın hakan şükürü oynatmamak için söyleyip te tam tersi orta sayısının arttığı ancak bunları değerlendirecek hakan tipinde bir oyuncunun olmadığından eleştiri almasına hatta kovulmasına giden şüreç aklıma geldi

orta yapmayacağız derken orta da yapacağız tabii ki gerektiği zaman ama oyun sistemimiz orta yapmak üzerine olmayacak. barcelona maçlarına bakarsan mesela amaç her zaman çizgiye inerek diklemesine ceza sahasına katetmek ordan da yerden boş bir oyuncuya gol pası çıkarmak. zigiç'in en büyük özelliği hava toplarında etkinliği. zor durumda kalmadıktan sonra havadan oynamamaya gayret gösterceğimiz için zigiç'in gelmesi anlamsız ve saçma olur. ayrıca geçen sezon o mevkide iyi bir performans gösteren baros'u neden hiçş verimli olamadığı sağ kanata kaydıralım ki? onun yerine bir sağ kanat almak çok mu zor?

25725702 gündür söylüyorum..

1 forvet lazım---Baros, Yaser sonra ?? çift forvet çıksak yedek yok..unutun Nondayı..
:007::007:

Sana tamamen katılıyorum renkdaş,hala bizim kadro yeterli falan diyolar inanamıyorum,dediğin gibi çok önemli eksiklikler var.Sezon ortasında kesin sağ bek lazım bu iş Sabri ile olmaz demiyormuyduk,sezon bitti yine unutturdular bize,yok Sabri milli oyuncuymuş,yok Rijkaard adam edermiş,şimdiden söyleyim sezon içinde başımızı çok vurucaz niye sağ bek almadık,niye sağ kanada birini almadık,niye orta sahaya oyunu yönlendirebilecek kaliteli bir adam(biglia) almadık diye,yönetim bi stoper bi de forvet alıp kapatır transferi sonra da bu kadar yeter zaten kadromuz yeterli derler,hepsi hikaye..

:007::007:

Sana tamamen katılıyorum renkdaş,hala bizim kadro yeterli falan diyolar inanamıyorum,dediğin gibi çok önemli eksiklikler var.Sezon ortasında kesin sağ bek lazım bu iş Sabri ile olmaz demiyormuyduk,sezon bitti yine unutturdular bize,yok Sabri milli oyuncuymuş,yok Rijkaard adam edermiş,şimdiden söyleyim sezon içinde başımızı çok vurucaz niye sağ bek almadık,niye sağ kanada birini almadık,niye orta sahaya oyunu yönlendirebilecek kaliteli bir adam(biglia) almadık diye,yönetim bi stoper bi de forvet alıp kapatır transferi sonra da bu kadar yeter zaten kadromuz yeterli derler,hepsi hikaye..

Bknz.Uğur Uçar.

transferlerin takım çalışmalarına yetişirilmeleri lazım..

yazdıklarına kesinlikle katılyorum...

orta yapmayacağız derken orta da yapacağız tabii ki gerektiği zaman ama oyun sistemimiz orta yapmak üzerine olmayacak. barcelona maçlarına bakarsan mesela amaç her zaman çizgiye inerek diklemesine ceza sahasına katetmek ordan da yerden boş bir oyuncuya gol pası çıkarmak. zigiç'in en büyük özelliği hava toplarında etkinliği. zor durumda kalmadıktan sonra havadan oynamamaya gayret gösterceğimiz için zigiç'in gelmesi anlamsız ve saçma olur. ayrıca geçen sezon o mevkide iyi bir performans gösteren baros'u neden hiçş verimli olamadığı sağ kanata kaydıralım ki? onun yerine bir sağ kanat almak çok mu zor?

ben zigiçin 4-3-3 sisteminde ileri üçlünün ortasında oynayabileceğini ancak baroşu kesmesi gerektiğini bununda zor olduğunu söyledim dolayısıyla baroş ve zigiç birlikte 4-3-3 sisteminde oynayamazlara getirdim

ancak zigiç gibi bir transfer yapılırsada bence sistem değiştirilip ileride 2 forvetle oynamalıyız 4-3-3 te ısrar etmemeliyiz.

bakınız örnek wolfsburgtaki dzeko grafite ikilisi

dzeko benzer zigiç grafite benzer baroş

zigiç tipinde bir oyuncu alınırsa rakibe göre sistem oluşturmada hem kadro zenginliği olur hem de katı defans yapan takımlara karşı kafa toplarında etkili bir forvetimiz olur

4-3-3 oynarsakta bence üçlümüz arda-baroş(zigiç vb)-kewell olur ardayı ileri üçlüde düşünürsek orta üçlünün soluna ayhan veya alparslan konulabilir belki ama bence daha kaliteli bir oyuncu transfer edilmelidir diyorum.dolayısıyla bence transfer edilecek oyuncular 1-pivot santrafor dzeko zigiç tipi 2-orta üçlünün soluna malouda tipi 3-sağ bek daniel alves tipi

ben zigiçin 4-3-3 sisteminde ileri üçlünün ortasında oynayabileceğini ancak baroşu kesmesi gerektiğini bununda zor olduğunu söyledim dolayısıyla baroş ve zigiç birlikte 4-3-3 sisteminde oynayamazlara getirdim

ancak zigiç gibi bir transfer yapılırsada bence sistem değiştirilip ileride 2 forvetle oynamalıyız 4-3-3 te ısrar etmemeliyiz.

zigiç tipinde bir oyuncu alınırsa rakibe göre sistem oluşturmada hem kadro zenginliği olur hem de katı defans yapan takımlara karşı kafa toplarında etkili bir forvetimiz olur

4-3-3 oynarsakta bence üçlümüz arda-baroş(zigiç vb)-kewell olur ardayı ileri üçlüde düşünürsek orta üçlünün soluna ayhan veya alparslan konulabilir belki ama bence daha kaliteli bir oyuncu transfer edilmelidir diyorum.dolayısıyla bence transfer edilecek oyuncular 1-pivot santrafor dzeko zigiç tipi 2-orta üçlünün soluna malouda tipi 3-sağ bek daniel alves tipi

4-3-3'e başlamadık ki daha ısrar edelim...Wolfsburg bayern in berbat olduğu bir yıl ancak şampiyon olabilirdi zaten...Hem rijkaardın sistemi değiştireceğini zannetmiyorum.İnşallah ta değiştirmez zaten adam gibi futbol seyretmek istiyorum...

rikaard bir oyuncu için sistemini değiştirmez, adım gibi eminim.

geçen sezon baros orada iyi bir performans göstermişken onu neden keselim ki şimdi? ya da yerine neden oyuncu alalım ki? bir de eğer arda ilerde oynayacaksa forvet transferine zaten gerek kalmıyor, arda orta sahada düşünüldüğü için forvette sağ kanada transfer düşünülüyor. yani demek istediğim alınacak forvet oyuncusu direkt ilk 11 oynayacak bir oyuncu olacaktır, yedeğe yabancı oyuncu transfer edilmez, bundan eminim çünkü yönetim +2 kuralını kullanmaya sıcak bakmıyor. yabancı transferlerin hepsi ilk 11'e olacaktır. zigiç gibi pivot bir forvet alacağımıza ihtimal bile vermiyorum.

bana göre transfer edilecek oyuncularda öncelik;

1- sağ kanada winger-forward

2- oyunu çift yönlü oynayabilecek bir orta saha

eğer servet takımda kalacaksa bu kadar transfer yeterlidir.

Geri
Üst Alt