Muhammed Mutlu
Tecrübeli Üye
- 10 Kasım 2013
- 5.183
- 0
- 633
Millet işi gücü bırakmış benle uğraşmaya başlamış, işsizliğe acilen çözüm bulunmalı diye boşuna demiyoruz..
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Niye kirletiyorsun basligi Adem kardes?
☆$☆

Mondragon Galatasaray tarihinin en büyük kalecilerinden bir tanesidir. O 2005/2006 sezonunda, cefakar bir sekilde, dogru dürüst para almadiklari halde sampiyonluga yürüyen takimin bir parcasiydi. Para konusunu acmayan, tek yabanciydi ozamanlar galiba.
Mondragon´da cok iyi kaleciydi, fakat onu Muslera ile kiyaslamak dogru olmaz. Su an begenmedigimiz takim, Galatasaray´in son 15 yildir en saglam kadrosudur. O dönemlerde Fenerbahce hep bizden kat ve kat pahali, ve kaliteli kadrolar ile mücadele etmistir. Bizim 2008´e kadar en cok bonservis ödedigimiz oyuncu Mondi´ydi zaten. Aziz her sene yildiz getirip, anadolunun gözde topcularini aliyordu. Yani Monbdragon kalitesiz takimlarda oynadi genel olarak, o yüzden isi cok daha zordu.
Yani biz ozamanlar sampiyonluk yasadigimizda cogu zaman mücadeleden kaynaklaniyordu. Mücadele etmedigimiz, savasmadigimiz maci alamiyorduk. Bugün ise kadro okadar kaliteli ki, takimin yarisi ruhsuz ruhsuz gezdigi halde, bir cok mac alabiliyoruz.
Kadro kaliteli falan değil, lig inanılmaz derecede çöpe döndü. Hiç kırılmayan rekorlar kırılıyor bu sene. Bjk son 11 maçta 10 galibiyet alıp, yıllar önceki deplasman rekorunu egale etti. Fener son 8 maçından 7'sini kazandı, son 6 maçta sadece 1 gol yedi. Tefe koyduğumuz Prandelli bile gittiğinde takımı zirve ortağı olarak bırakmıştı hem de "0" averajla. Biz kaliteliysek demek ki fener ve bjk uzay takımı falan olsa gerek. Zira biz en fazla 4 maçlık seri yapabilmişiz. Bu takımın kaliteli olduğu falan yok yani, kandırmayalım kendimizi. Bu tamamen 5+3 sonrası anadolu takımlarının aşırı kalitesizleşmesi ve bu nedenle ligin çöpe dönmesinin eseri. Bu kadro şampiyonlar liginde kalitesini (!) sadece 4 gol atıp 19 gol yiyerek yeterince gösterdi.
Dortmund su an sonuncu siradaydi daha bir hafta önce Bundesliga´da, kalitesiz bir takim mi oldu simdi ?
Git ve rakamlara bak. 2010 yilina kadar Süperlig´de Galatasaray o güne kadar nerdeyse Trabzonspor düzeyinde para harcamistir Lig´de 10 yil icinde. Hem BJK hemde FB´nin kadro kaliteleri bizim kadrolarimizin acik ara üzerindeydi yillarca. Sende Ümit Karan ve 36´lik Hakan varken, adamlarda Carew, Anelka, Kezman, Alex gibi oyuncular vardi. Adamlar Ortega getiriyor, biz Ilic getiriyoruz. Yillarca FB´nin cöp oyuncularini transfer etmek zorunda kalmistik.
Su anki kadro...
2 Sampiyonluk (Bir tanesi kadiköyde), 2 kere gruplardan cikma CL´de ve bir kere ceyrek final, 2 tane süper final sasmpiyonlugu görmüstür, hemde sadece 3 sene icinde. Bu 1996-2000 döneminden sonra Galatasaray´in en basarili dönemidir. Su an 4 sene ve halen sampiyonluga oynuyoruz...
Bu duruma bakip kötüyüz diyen, bence 2000-2011 arasi bir kis uykusu dönemi gecirmis olmasi lazim. Hele GSC Forumu, Drogba´yi zamaninda yetersiz görmeye baslamis bir yer. Insanlar burada bir birlerinin beyinlerini oymaya baslamis, gerceklik ile bir bagi yok maalesef. Bu gerceklik ile degil, götün kalkmis olmasi ile alakalidir...
1 yabanci az kullaniliyor diye anadolu takimlari cöpe dönmez. prandelli döneminde ligde 2:0, 4:0 ve 0:3 gibi maglubiyetler aldik, bu cöplüge dönen anadolu kulüpleri karsisinda.
Dortmund'un sıralamadaki durumu Dortmund'u kalitesiz yapmaz, aksine Bundesliga'nın kalitesini gösterir.
Ayrıca bizim o kupaları kazanan veya CL'de başarı gösteren kadrolarımıza iyi bakarsan o gün gerçekten fark yaratan isimlerin şu anda olmadığını görürsün. Mesela kim bunlar; ilk şampiyonlukta Ujfalusi, Eboue, Elmander, Engin Baytar, Necati, devamındaki sezonda katkı vermeye başlayan Riera ve Drogba.
Ama bugün bu isimler hala kadroda olsaydılar bile bu takım artık eski kalitesinin çok çok uzağında olmuş olacaktı o kesin. Çünkü her şeyin belli bir zamanı vardır, zamanla o ilk günkü etkisini yitirir. Ferguson'un bile bir lafı var; mükemmel takımın ömrü en fazla 4 yıldır diye. Ki bu gerçekten kaliteli takımlar için söylenmiş bir sözdür, Manu, Real Madrid, Barcelona vs. gibi. Bizim gibi takımlarda 3.seneden itibaren sarsıntıyı hissedersin, 4.seneyi kaldırmaz bile. İşte böyle şampiyonlar liginde rezil rüsva olursun.
Anadolu takımları için o 1 eksik bile inanılmaz derecede önemlidir, çünkü zaten sınır 5 oyuncuya geldiğinde ellerinde ki az çok iş yapan yerlileri hiç tutamaz hale geldiler ve onun yerine de kimseyi koyamadılar. Çok basit bir örnek, Karabük takımı bir İshak Doğan'ın bile yerini dolduramıyor. Eskişehir'in ne hale geldiği ortada. Ligin kalitesizliğini şuradan da anlaman mümkün; normalde 11 maçta 10 galibiyet alan takımın uzak ara fark açması gerekirdi. Geçen sene fener farkı böyle açmadı mı? Ama bu seneye bakıyorsun, bjk zor zahmet lider olabilmiş. Deplasmanlarda hep sıkıntı çeken fener gol bile yemez olmuş. Biz "0" averajla kaç hafta zirve ortağı olmuşuz. Yani sen buna bizim kalitemiz diyorsan hakikaten fazla iyi niyetlisin.
Alem adamsin ya Adem,ama bi daha böyle seyler yapma.:38573:Tepkileri merak ettim...![]()
Havuz medyasi "Mondragon Tayyib hayrani" gibi haberler geciyordu.... ^^
Alem adamsin ya Adem,ama bi daha böyle seyler yapma.:38573:
Ayni olay benim de basima geldi.Konu actik kimse orali olmadi;(Neyseki kimse cikip adamligini tartismadi, resmi koyup pusuda bekliyordum...![]()
Dortmund Bundesliga´da Bayern´den sonra en kaliteli kadroya sahip olan takimdir. Hadi diyelim ki en azindan ilk 5. Dortmund´un Bundesliga´da düsme hattinda olmasi, Trabzonspor hatta BJK´nin Türkiye´de düsme hattinda olmasi gibi birsey... Neyse konuyu daha fazla cekmeyim buradan.
IBB´ seni 4:0 yeniyorsa, Trabzon 0:3 yeniyorsa, hatta Balikesirspor 0:2 yeniyorsa tabiki CL´de rezil olursun. Bu belirli bir oranda teknik adamin, takimi yanlis oynatmasindan kaynaklanan bir durumdur. Diger oranlar ne ?
1: Takimin kimyasini bozan sürekli TD degisiklikleri
2: Galatasaray´in son iki senede yasadigi diger firtinalar
Neden Sampiyonluk yarisinin icindeyiz ?
Hamzaoglu geldiginden beri takim 7 galibiyet 2 beraberlik aldi. Yeni gelen TD´lerde olabilir, söyle fazladan bir iki maglubiyet alsaydik, su an olmayacaktik. Su an futbolun yeniden kötüye gitmesi, Hamza hocanin Prandelli´lesmesidir. Su an Prandelli´den tek farki Telles ve Emre Colak´i kullanip, Bruma´yi en azindan kadroya almasi. Yoksa agir futbolcular, ve takimi merkez orta saha oyuncular ile doldurmaya basladi. Ve birden takim benzer sorunlar yasamaya basladi, Bursa maci IBB maci gibide bitebilirdi.
Takima kattigi dinamizimi birden aldi, eskiye dönmeye basladi. Neden yapiyor, anlamak zor.
Bu sezonun özeti...
BJK:
Besiktas bu 5+3 kuralina kendini en iyi sekilde hazirlamis kulüptür. Ve iki senedir devamlilik gösterip ayni teknik kadro ile yürüyorlar. Besiktas´in mücadele eden, ve ac bir takimi var. Yani bizim 2005/2006 kadrolara benzeyen bir durum. Sampiyonlugun en basit yolu anadolu kulüplerini yenmektir, cünkü herzaman büyük takimlar kalite olarak makas farki vardir. Yani tek mesele konsantre olup, rakibi hafife almamaktir. BJK bu sekilde zirveye geldi. Ancak bizim eski zamanlarimizdan farklari, Demba Ba gibi kaliteli bir oyunculari var önde. Ayni zamanda genc yildiz adaylari var. Töre, Kerim ve Ozzy gibi. Su anki GS ve FB´ye karsi eksik olan tek olay kalite ve tecrübe. Derbileri kendi evlerinde alsalardi, su an BJK Sampi... diyor olacaktik.
FB:
Genel olarak cok tecrübeli bir takim. Bir tane bile kariyersiz yabanci yok kadrolarinda, hepsi kaliteli, görmüs gecmis tecrübeli isimler. Yerliler de ayni o düzeyde. Volkan, Caner, GG, Egemen birde bunlarin yaninda Alper var genc olan. Bir kac yildirda bir birleri ile oynuyorlar. Tek dezavantajlari piskopat baskanin, yine gidip takima basari getiren teknik adami göndermesi. Ama bu sarsantilari, maalesef hakem hatalari ile kapatmislardir bu sezon. Yoksa Fenerbahce fizik olarak güclüm, ve cok tecrübeli bir takim.
bjk ve fb ne kadar iyi hazırlansalar da, tecrübeli olsalar da ben 7-8 yıldır anadolu takımlarının büyükler tarafından bu kadar sürkilase olduğu bir yıl hatırlamıyorum. Yani 7-8 maçlık seriler 11'de 10 yapmalar falan anormal olaylar. Çünkü geçtiğimiz senelerde üst üste 4 galibiyet almak bile baya sükse getiriyordu. Buna benzer tek bir yıl oldu, 17 maçta 16 galibiyet aldılar, onunda nasıl olduğunu yaşanan şike davasında gördük zaten.
Kısacası ben 2013 şampiyonluğundan sonra bile kadronun iyi olmadığını söylüyordum, şampiyonlar ligindeki çeyrek finale rağmen. Bugün gelinen noktada ise ciddi manada kötü bir kadro var artık. Çok açık konuşalım; Muslera, Melo, Sneijder. Çıkar bu 3'ünü takımdan, ilk 8'e girer miyiz muhabbetleri yapmaya başlarız. Çünkü bu 3'ü ile diğerleri arasında inanılmaz bir uçurum var. Ki şu an Melo'nun da ölüsünün oynadığını ayrıca belirteyim.
Yani tamam isim olarak oyuncuların çok kaliteli olmaz (örneğin sende söyledin Sasa İlic gibi veya Cihan, Orhan, Saidou gibi) ama ortada dengeli bir takım vardır ve bu takım bir şekilde hedefe yürüyebilir. Ama bizim şu anki kadro son derece vasat. Ne şu anki sıralama ne de sezon sonundaki muhtemel şampiyonluk bu gerçeği değiştirmez. Açıkçası bizim bu seneki en büyük şansımız ligin bu derece çöpe dönmesi oldu. Bu sayede hala lige tutunabiliyoruz.
Güzel kardesim, gecen sene Fenerbahce bir puan fazla bile toplamisti. Bu sezon ile gecen sezonun iki tane farki var...
1. Fenerbahce´nin sadece bir puan az toplamis olmasi
2. Galatasaray´in sampiyonluk yarisindan kopmus olmamasi
3. Besiktas´in da yarisin icinde, hatta zirvede olmasi
Ozaman lig gecen senede cöp tenekesiydi, ancak Galatasaray ve Besiktas bu cöpleri yenemiyordu. Takim olarak Drogba, Riera ve Eboue´nin gidisi ile birlikte fizik gücümüzden, ve kalitemizden baya bir taviz verdik. Buna ragmen gecen seneden daha iyi bir profil ciziyoruz, cünkü daha etkiliyiz.
Ve sana yine söylüyorum güzel kardesim, istersen iddiaya girelim. Hic bir takim bu sezon da 80 puani gecemeyecek. Ben bunu haftalar önce de yazdim. Üc takimin haftalar boyunca, bu kadar yakin sampiyonluk yarisi vermelerini acikcasi ben son 20 senede bile görmedim.
Bizim seviyemiz süperligdir. Bir Süperlig takimiyiz. Bizim basarimiz ve kalitemizi bu ligde gösterdigimiz basari gösterir. Sen eger bu ligde sampiyonluga oynuyorsan, ozaman kaliteli bir takimsin. Selcuk, Burak, Hamit, Emre, hatta Sabri, bunlarin hepsi süperlig seviyesinin üzerinde oyuncular...
Olcan Trabzonun en iyi oyuncusuydu, Tarik ES ES´in. bizde birden cöp oldular. Yani burada mesele cok baska birsey. Anadolu kulüpleri ile aramizda her zaman ucurum farki vardi kalite olarak.
İşte fener geçen sene o puanı alınca ara açıldı diğerleriyle. Tam tersine bu olay geçen sezon ligin daha kaliteli olduğunu gösterir. Çünkü yanılmıyorsam onlar da bu tarz bir seri yaptılar 11 maçta 10 galibiyet falandı. Ve o seri kapatılamaz bir puan farkı yarattı onlar adına. Bunun da başlıca sebebi özellikle 5-6 maçta buldukları son dakika golleri oldu. Yani baya ekstrem bir durum vardı ortada. Normalde bu kadar fark açılmazdı. Ligin 2.yarısında da normal seyrine döndü lig zaten, puanlar daha eşit dağıldı. Ama ligin ilk yarısındaki son dakika gollerinin fazlalığı işi başka boyuta getirdi. Şimdi bakıyorsun bu seriler hiçbir işe yaramıyor, çünkü sürpriz neredeyse olmuyor ligde.
Büyüklerin çekişmesi anormal bir durum değil ama bu kadar üst üste galibiyetlerin alındığı, rekorların egale edildiği bir yıl olmamıştı. Bu sene 80 puana ulaşılamasa da 78-77-76 gibi bir sıralama ile bitme ihtimali yüksek ligin. Ki 3 büyüğün hepsinin birden 70'i geçtiği son sezon ne zamandı ben hatırlamıyorum. Hatta son 2 senedir de şampiyon takımlar 70'i bile zor bela görüyordu. Basbaya anadolu takımları pert bu sene.
Tamamda bunlar ligin kalite, veya kalitesizligini göstermez ki. Bu senede dengelenecek zaten bir nevi yine, sezon ileri gittikce. Bu sene 3 takimda iyi gidiyor, mesele burda. Benzer bir tartismayi gecen sene yasadim, kimin ile hatirlamiyorum... 2013/2014 sezonunda rakiplerimiz güclendi, hem anadolu hemde büyükler diyen bir arkadas vardi. Yani o yüzden kötü gidisatimizi aciklamaya calisiyordu...
Yani öyle bir senede felan birsey degismez. Lig pertde Hamza hoca gelmeseydi su an sampiyonluk yarisindan kopardik yine. Trabzonspor 35 milyon avro harcayip, su an 6. sirada. Mesela bu sezon baya güclü bir IBB ve Bursaspor var.
Bu sene birde bizim sansimizin yaver gittigi bir konu var. ES-ES ve Bursaspor ile iki deplasman macini da seyircisiz oynayip, 6 puan kaptik.
Yani su an böyle büyük bir degisiklik felan yok. Büyük degisiklik gelecek sezon olacak, sampiyon olursak dahi bu yeni düzene uyum saglamak zorunda kalacaz. Bu yönden düsünüyorsan, sampiyonluk bile gelse, degisiklik sart diyorsan haklisin. Cünkü 2015/2016 itibari Türkiye´de bir devrimdir. Bütün dengeler alt üst olacak.
Ben o değişikliğin ta 12-13 sezonu bittiğinde gelmesini bekliyordum, 14-15 bitecek hala bekliyorum. Takımın yapısında çok büyük dengesizlikler var, buna rağmen kağıt üzerinde sonuçlar çok kötü değil ve istatistikler birçok detayı kamufle ediyor ister istemez ama bu algı yanlış. Bir şeylerin değişmesi için illa büyük başarısızlıklara ihtiyaç yok. Önemli olan iyi sonuçlar alırken bunları görmek.
Sana göre biz çok kaliteliyiz, bizim lig de kaliteli, bana göreyse tam tersi biz kalitesiz bir takımız ama lig çok daha çöp durumda. Geçen senelerde ligden iyi kötü birkaç isim çıkıyordu, acaba alsak mı diye düşündüren. Bu sene o bile yok. Bir Ozan Tufan işte. Anadolu takımları ciddi manada zayıfladılar ve bu büyüklerin işine geldi doğrusu. Ama sonuç olarak görüşlerimizin pek değişeceğini zannetmiyorum. En iyisi Mondragon başlığını rahat bırakalım
Mondi'yi de seviyoruz tabi, bunu da belirtelim. Kimle poz verdiği çok da mühim değil![]()
Dortmund su an sonuncu siradaydi daha bir hafta önce Bundesliga´da, kalitesiz bir takim mi oldu simdi ?
Git ve rakamlara bak. 2010 yilina kadar Süperlig´de Galatasaray o güne kadar nerdeyse Trabzonspor düzeyinde para harcamistir Lig´de 10 yil icinde. Hem BJK hemde FB´nin kadro kaliteleri bizim kadrolarimizin acik ara üzerindeydi yillarca. Sende Ümit Karan ve 36´lik Hakan varken, adamlarda Carew, Anelka, Kezman, Alex gibi oyuncular vardi. Adamlar Ortega getiriyor, biz Ilic getiriyoruz. Yillarca FB´nin cöp oyuncularini transfer etmek zorunda kalmistik.
Su anki kadro...
2 Sampiyonluk (Bir tanesi kadiköyde), 2 kere gruplardan cikma CL´de ve bir kere ceyrek final, 2 tane süper final sasmpiyonlugu görmüstür, hemde sadece 3 sene icinde. Bu 1996-2000 döneminden sonra Galatasaray´in en basarili dönemidir. Su an 4 sene ve halen sampiyonluga oynuyoruz...
Bu duruma bakip kötüyüz diyen, bence 2000-2011 arasi bir kis uykusu dönemi gecirmis olmasi lazim. Hele GSC Forumu, Drogba´yi zamaninda yetersiz görmeye baslamis bir yer. Insanlar burada bir birlerinin beyinlerini oymaya baslamis, gerceklik ile bir bagi yok maalesef. Bu gerceklik ile degil, götün kalkmis olmasi ile alakalidir...
1 yabanci az kullaniliyor diye anadolu takimlari cöpe dönmez. prandelli döneminde ligde 2:0, 4:0 ve 0:3 gibi maglubiyetler aldik, bu cöplüge dönen anadolu kulüpleri karsisinda.