#1 Fernando Muslera (K) | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bu etiketi olan bir kaleci aptalca goller yemeyecek.

Böyle bi kaide yok. Sanki Muslera sürekli aptalca gol yiyor. Çok nadir oluyor onda da hemen damlıyorsunuz zaten.

Mesela son Dunya Kupasında Fransa dan o acemi işi golu yemeseydi bu yaz çok iyi teklifler alabilirdik..

DK'daki tek hatalı golden dolayı teklif almadık öyle mi? De Gea 5 milyon etmez herhalde o mantıkla..

Mesela Goztepe kalecisi Beto. Bugun yine super oynadı. Beştasın penaltısını çıkardı.. Basak Kalecisi Mert. Adam Milli Takım kalecisi Volkan'ı kesti. Bu sene sanırım 4 gol yemiş sadece.

İkisinin de daha fazla zaafları var Muslera'dan. Senin sıkıntın eldekini beğenmemek. O dediğin kaleciler bizde olsa sürekli gömersin bu kafayla..

9 maçta 10 gol yemiş..

Sen sonuçlara fazla takılıyorsun anladığım kadarıyla. Bu rakamı savunmamızdan değil de Muslera'dan bilmek çok ilginç gerçekten.

Hangi maçı çevirdi, bu sezon?

Kasımpaşa. Akhisar maçı dışında gayet iyiydi. Neye göre iyi olmadığını yazarsan sevinirim. Çok eksiği hatası var dedin ama klasik yan top eleştirisinden başka bir şey söylemedin. Baya fikirlerinle geliyorsun gerçekten..

Penaltıyı kurtarmış.. Penaltı atanın önüne çeldi

O kadar sert gelen topu refleksle çıkardı ama yetmemiş. Laf etmek için yer mi arıyorsunuz?

Amacım Muslera yı gömmek degil.. Ama bazı seyleri çok abartıyoruz.. Reaksiyonum buna..

Gönderelim demek çok hataları var demek, abartanlara reaksiyon vermek olmuyor. Muslera'ya eleştiri yapılabilir tabii ki. Ama makul eleştirin eleştirecekseniz. Gönderilsin demek çok saçma. Sıkıntılı yönleri bize kattıklarının yanında hiçbir şey. Hayır birde hep aynı söylemler. Yan top ve maaş. Maaşının bize maddi açıdan kattıklarının yanında hala konuşulması zaten absürt. Yan top eleştirisi ise iyice ezbere döndü artık. Savunmadakiler penaltı noktasında bomboş kafa vurduruyor ama yine biri gelip niye her topu çıkıp almıyor diye laf ediyor. Şu kadar problem varken Muslera'ya takmayı nasıl başarıyorsunuz?

2c1579435ae2ed04d023420c4b119551.jpg

sent via GSC

11 tane Metin ha.
O Metinler den biri olması gereken bugün Hastahane'de silah sıkıyor.
Ağzınıza sakız ettiğiniz yabancıların bile, yıllar sonra çıkardığımız en potansiyelli oyuncudan faydaları daha fazla oldu bu kulübe.
Durun hele bir şu çıkmaya çabalayan çocuklar bir oynasın.

Hakan Yazıcı sana tek tek alıntıladıgın konulara toplu cevap vereyim. Fazla vaktim yok. Hafta başı işlerim var.

Ben Muslera kötü kaleci demedim. Ama bazı kişilerin yazdıgı gibi dünyanın en iyi 5 kalecisinden biri de degil.. Senin örnek verdiğin De Gea Transfermarkt deki degeri 70m€ .. Muslera 6m€. Bu yaz transfer doneminde Brezilya Milli Takım kalecisi ve Ispanya Milli Takım yedek kalecileri Ingiliz Takımlarına astronomik rakamlara transfer olurken Muslera ya teklif bile gelmedi. Gazetelerde ilgilenen kulupler var diye okuduk sadece.. Ciddi alıcılar olsa bastırır parayı alırdı. Haaa bu demek degildir ki, ben Muslera gitsin istiyorum.. Bu takımın bircok eksiği varken Muslera eleştirilecek en son kişidir. Benim itirazım yaaa sevip göklere çıkarıyoruz, yada çöp, rezil oyuncu deyip topraga gömüyoruz. Ortası yok.. Dünyada cok kaliteli kaleciler var. Turkiyeden 2 kaleci ismi verdim. Mert ve Beto. Muslera gol yiyince (9 maç 10 gol) defans kötü oluyor. Mert 4 gol yemiş. Basaksehir defansı çok bu iyi? Bak bakalım, Mert kaç para kazanıyor, Basaksehir e kaça maloldu? Beto ne alıyor? Muslera ne alıyor?

11 tane Metin ha.
O Metinler den biri olması gereken bugün Hastahane'de silah sıkıyor.
Ağzınıza sakız ettiğiniz yabancıların bile, yıllar sonra çıkardığımız en potansiyelli oyuncudan faydaları daha fazla oldu bu kulübe.
Durun hele bir şu çıkmaya çabalayan çocuklar bir oynasın.

Bu senin düşüncen kendiminki de benim.Sen de yabancı seviyorsun ben bir şey diyor muyum?Bir dahakine de alıntılayıp cevaplarsan sevinirim.

Bu senin düşüncen kendiminki de benim.Sen de yabancı seviyorsun ben bir şey diyor muyum?Bir dahakine de alıntılayıp cevaplarsan sevinirim.
Ben yabanci sevmiyorum bu yanlis bir düsünce.
Ben son dönemlerde türk oyuncularin halini gördügüm icin, ne yazik ki bak en önemli detay bu üzüntü duyma, yabanci oyunculara daha cok güveniyorum.
Yoksa senin fikrini aslinda bir sey dedigim yok, keske 11 tane Metin ciksa hem de alt yapimizdan.

Ben yabanci sevmiyorum bu yanlis bir düsünce.
Ben son dönemlerde türk oyuncularin halini gördügüm icin, ne yazik ki bak en önemli detay bu üzüntü duyma, yabanci oyunculara daha cok güveniyorum.
Yoksa senin fikrini aslinda bir sey dedigim yok, keske 11 tane Metin ciksa hem de alt yapimizdan.

Çıkarırsan çıkar.Adamları A2 ligine ya da kulübeye mahkum edersen sadece kupa maçlarında şans verirsen çıkmaz.Bunun yanında fizik olarak gelişmeleri lazım o konuda büyük altyapı eksiğimiz var o ayrı konu.Altyapıdan oyuncu çıkmayışının en büyük sebebi yeteneksizlik değil,fizik olarak çok çelimsiz kalmaları A oyuncuların yanında.Avrupa'da Mbappe velet melet ama at gibi çıkıp oynuyor mesela.

Çıkarırsan çıkar.Adamları A2 ligine ya da kulübeye mahkum edersen sadece kupa maçlarında şans verirsen çıkmaz.Bunun yanında fizik olarak gelişmeleri lazım o konuda büyük altyapı eksiğimiz var o ayrı konu.Altyapıdan oyuncu çıkmayışının en büyük sebebi yeteneksizlik değil,fizik olarak çok çelimsiz kalmaları A oyuncuların yanında.Avrupa'da Mbappe velet melet ama at gibi çıkıp oynuyor mesela.
Bugün günümüz futbolunda en önemli etkenlerden biri iste bu eksiklik.
Bak mesela bunun üzerinden yabancilari da elestirelim, sadece alt yapiyi degil.
Ülkemize gelen yabancilarin büyük bölümü geldikleri ilk sezon cosuyorlar ama ikinci sezon ve sonrasi ayakta duramiyorlar.
Benim bu konu hakkinda düsüncem adamlar geldikleri ilk sezon, ki genellikle transferleri gec yaptigimiz icin hazirlik kampini geldikleri kulüpte gecirmis oluyorlar, bambaska bir antrenman sisteminden cikip gelmis oluyorlar.
Bu konu özelinde bazi futbolcularin bile aciklamasi var biliyorsundur.

Ama ben mesela yetenek sorun degil kismina tamamen katilmiyorum.
Evet yetenekli oyuncularimiz var ama bu yeteneklerini nedense gelistiremiyorlar.
Calismadiklari icin mi, yoksa calistiranlar yetersiz oldugu icin mi, icinde olmadan bir yorum yapmak dogru olmaz.

Yediği golleri karşışaştırdıysak şimdi kaldırdığı kupaları karşılaştıralım isterseniz.Mert in bu sene yediği gol kadar Muslera nın süperlig şampiyonluğu var.

Bazı yorumlar futbol takım oyunudur lafıyla tam zıt maalesef.

Bugün günümüz futbolunda en önemli etkenlerden biri iste bu eksiklik.
Bak mesela bunun üzerinden yabancilari da elestirelim, sadece alt yapiyi degil.
Ülkemize gelen yabancilarin büyük bölümü geldikleri ilk sezon cosuyorlar ama ikinci sezon ve sonrasi ayakta duramiyorlar.
Benim bu konu hakkinda düsüncem adamlar geldikleri ilk sezon, ki genellikle transferleri gec yaptigimiz icin hazirlik kampini geldikleri kulüpte gecirmis oluyorlar, bambaska bir antrenman sisteminden cikip gelmis oluyorlar.
Bu konu özelinde bazi futbolcularin bile aciklamasi var biliyorsundur.

Ama ben mesela yetenek sorun degil kismina tamamen katilmiyorum.
Evet yetenekli oyuncularimiz var ama bu yeteneklerini nedense gelistiremiyorlar.
Calismadiklari icin mi, yoksa calistiranlar yetersiz oldugu icin mi, icinde olmadan bir yorum yapmak dogru olmaz.

Sağlam fizik ve kondisyon antrenman programları uygulanmıyor demek ki Türk kulüplerinde,maalesef ki.

Hakan Yazıcı sana tek tek alıntıladıgın konulara toplu cevap vereyim. Fazla vaktim yok. Hafta başı işlerim var.

Ben Muslera kötü kaleci demedim. Ama bazı kişilerin yazdıgı gibi dünyanın en iyi 5 kalecisinden biri de degil.. Senin örnek verdiğin De Gea Transfermarkt deki degeri 70m€ .. Muslera 6m€. Bu yaz transfer doneminde Brezilya Milli Takım kalecisi ve Ispanya Milli Takım yedek kalecileri Ingiliz Takımlarına astronomik rakamlara transfer olurken Muslera ya teklif bile gelmedi. Gazetelerde ilgilenen kulupler var diye okuduk sadece.. Ciddi alıcılar olsa bastırır parayı alırdı. Haaa bu demek degildir ki, ben Muslera gitsin istiyorum.. Bu takımın bircok eksiği varken Muslera eleştirilecek en son kişidir. Benim itirazım yaaa sevip göklere çıkarıyoruz, yada çöp, rezil oyuncu deyip topraga gömüyoruz. Ortası yok.. Dünyada cok kaliteli kaleciler var. Turkiyeden 2 kaleci ismi verdim. Mert ve Beto. Muslera gol yiyince (9 maç 10 gol) defans kötü oluyor. Mert 4 gol yemiş. Basaksehir defansı çok bu iyi? Bak bakalım, Mert kaç para kazanıyor, Basaksehir e kaça maloldu? Beto ne alıyor? Muslera ne alıyor?

Bunu birçok oyuncu için yapıyoruz evet. Ama Muslera'nın bu kadar sevilmesi göklere çıkarılması normal. Dünyada ilk 5 denmesi ise bence de abartı zaten. Muslera yıllardır bizim ligin en iyi kalecisi. Formsuz olduğu dönemler oldu ama kalitesi tartışılmaz. Mert bu şekilde birkaç yıl devam etsin o zaman karşılaştıralım 10 maçlık istatistikle değil. Beto ise tecrübeli çok iyi kaleci gerçekten ama onun da zaafları var. Muslera'dan fazlası yok bence..

Ayrıca Fransa maçında o golü yemeseydi de yüksek teklif gelmezdi bence. Abarttığımız kadar iyi değil ki. Ama bizim seviyemiz için fazlasıyla iyi..

Neyse uzamasın daha fazla. Kolay gelsin sana..

Bu taraftar grubu ile çok zor alt yapıdan oyuncu çıkarmamız onu anladım.Adam bir hata yaptı torpilli oldu, veya altyapıdakiler maç kaybetmişler onlarda torpilli oldular.Ne olacak bunlar futbolun içinde olan şeyler insanlık hali ama yok hem genç futbolcu oynatmıyoruz diye yakınıyorlar sonra hata yapınca ıslıklıyorlar, art niyetli eleştiriyorlar maalesef bizim için zor 1 olay gibi.

Taraftar, hoca, başkan vs... kim varsa yatsın kalksın bu adama dua etsin. Hatta heykelini yaptırıp sahanın ortasına diksinler yetmedi putperestler gibi önünde tapınsınlar.

Saha'ya 1 kisi ile cikmissiz.

adam bi yerden sonra kufur edip vazgecti, sizden bir bok olmaz zaten diye adam direkleri dovecekti.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt