#1 Fernando Muslera (K) | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Zoru gören sensin dostum. Pozisyon çok net. Geriden oyun kuran takımlarda binlerce bu pozsiyondan vardır. bir önceki yazımda işin nasıl olması gerektiğini de anlattım. Taylan çevre kontrolü yoksa topu 3 5 kez dürterek pas veriyorsa bunun ceremesini Musleraya yüklemek en hafif tabirle futbola ihanettir.
Kendin diyorsun cevre kontrolü zayif olan oyuncun var orada daha oraya ne atiyorsun devamli. Asil ihanet budur. Mecburmuyuz hep hatali gol izlemeye.
Amtörlerde ögretirler o toplarin havuza atilmamasi. Kenara pas at orda hata olunca yine düzeltebilirsin. Ama havuzda hata olunca dönüp gol oluyor.

Kendin diyorsun cevre kontrolü zayif olan oyuncun var orada daha oraya ne atiyorsun devamli. Asil ihanet budur. Mecburmuyuz hep hatali gol izlemeye.
Amtörlerde ögretirler o toplarin havuza atilmamasi. Kenara pas at orda hata olunca yine düzeltebilirsin. Ama havuzda hata olunca dönüp gol oluyor.

Ben çevre kontolü zayıf diye bir cümle kurmadım. çevre kontrolü yapmadı dedim. taylan bu maçta çok fazla pas hatası yaptı. Kötü günündeydi. Taylan dan böyle bir hatayı kimse beklemezdi. Onlarce benzer pozisyonda doğru pası vermiştir taylan. GS nin bir oyun sistemi var bu sistem belli riskleri içinde barndırıyor. Geriden topla çıkan her takımda bu risk vardır. Bu riski göze alarak oyun oynanıyorsa bireysel hatalardan sonra da cadı avına çıkamazsın. Kurban aramaya gerek yok. Bu oyun sistemi geride oluşabilecek bireysel hataları kaldırmaz. Bu riski Marcao minimize ediyordu ama Marcao oynamayınca daha da işimiz zor. Açıkçası kaç mesajdır yazmak istemedim ama bu kadar uzadğına gçre yazayım bu pozisyonda Muslerayı hatalı bulmak bizim oynamak istediğim sistemin ne olduğunu bilmemektir.

10 sene sonra ve kaptan olarak artik lafinin agirli vardir herhalde takimin icinde.

Hocam benim ayaklarim istedigimi yapmiyor, sal beni artik bu paslasma isinden desin. Artik Nandoyu ve önündeki oyunculari her mac zor duruma düsürmeyelim

Yerli kaleci alabiliyorsak alalım. Kiralık gönderdiğimiz Okan’dan 10 numara daha iyi kaleci varsa yerli alıp getirelim. Yoksa Muslera’dan kimse forma alamaz.

Bukadar hatanin üzerine adaletli forma dagitimi olsa alt yapidan kaleciye sans verilirdi, bu kancinci mac. Hatayi yapacaksa o yapsin, bi bakmissin kaleci kazaniyorsun. Bunu zamanda slomka 18lik neuerde yapti, sonucunu hepimiz biliyoruz. Büsürü de elestiri toplamisti ama inat ederek kazandi. Baska kaleci olsa coktan yerini kayipetmisti. Vefali görünelim diye sampiyonlugu kayipedecegiz.

Son düzenleme:
Ben çevre kontolü zayıf diye bir cümle kurmadım. çevre kontrolü yapmadı dedim. taylan bu maçta çok fazla pas hatası yaptı. Kötü günündeydi. Taylan dan böyle bir hatayı kimse beklemezdi. Onlarce benzer pozisyonda doğru pası vermiştir taylan. GS nin bir oyun sistemi var bu sistem belli riskleri içinde barndırıyor. Geriden topla çıkan her takımda bu risk vardır. Bu riski göze alarak oyun oynanıyorsa bireysel hatalardan sonra da cadı avına çıkamazsın. Kurban aramaya gerek yok. Bu oyun sistemi geride oluşabilecek bireysel hataları kaldırmaz. Bu riski Marcao minimize ediyordu ama Marcao oynamayınca daha da işimiz zor. Açıkçası kaç mesajdır yazmak istemedim ama bu kadar uzadğına gçre yazayım bu pozisyonda Muslerayı hatalı bulmak bizim oynamak istediğim sistemin ne olduğunu bilmemektir.
Bu pozısyonda Taylan komple hatalı zaten Muslera nın da hatası var gormezden gelmek de dogru bırsey degıl 3 4 kısının ortasına top atmaktansa onunde adam var Muslera formsuz bızde sevıyoruz Muslerayı ama hatasını gormezden gelmek de dogru degıl kendısını toplamazsa cok zorlanırız.

Havuza top atmanin sistem ile hic alakasi yok. Sadece Bomba birakmak. Ha atarsin ama rakibin oraya gelmemisken Baski yapmazken. Orda rakip nerdeyse kaleye dayaynmis hala öyle pas atiyorsun.
Demin hocanin basin toplantisini dinledim, kendi diyor basit pas atmayi beceremdik.
Dahasi varmi?

Belkide form tutacak, genelde ilk yarilarin ortasinda düzelmeye basliyor ama bukadar imaj Kaybi olduktan sonnra heleki avrupada neye yarar.

Şöyle bir mesele var Muslera 'yla 3 yıllık, yıllık 2,5 mil.€ 'dan sözleşme imzalandı, 3 yılda 7,5 mil.€ demek bu, 18 yaşındaki Doğan Alemdar 3,5 mil.€ 'ya transfer yaptı ne kadar bir maaş alıyordur Rennes 'de ?

Son düzenleme:
Golde en büyük hata kendisinin. Arkası dönük etrafı rakip oyuncularla sarılı adama pas atıyor. Taylan oradan kurtulsaydı helal olsun derdim. Muslera ne zaman kısa pas yapmaya başlasa üst üste pozisyonlar verip oyun üstünlüğünü kaybediyoruz. Hem pas tercihi hemde pas isabeti konusunda çok kötü uzun toplar direk taca gidiyor. 2011-2012 sezonunda topu çok havalandırmadan müthiş degajlar atıyordu. Selçuk'un topuğuna çarptırıp yedirdiği golden sonra bıraktı.

Çok kişi yorum yapmış pozisyona
Finali ben yapayım yorum yapmayın yorumum üzerine :)
Taylan hatalicilar da
Muslera hatalicilar da haklı.
Taylan formsuz bitik kötü yetersiz bir kere... geçen sezonun hatrina oynuyor.cinsiyet savunmasından sonra aklı futbolda değil gece gündüz sosyal medya takılıyor belli ki.
Terim haricinde x bir hoca olsa oynatmaz.
Pozisyonda bence yüzde 90 Taylan yüzde 10 muslera hatalı.
Taylan sen takımın oyun kurucususun.
8 tane gözün olacak.
O pozisyonda arkanda 3 rakip olduğunu bakmadan hissedeceksin.
Orda o hisse malik olsan zaten tek pasla musleraya geri oynar Muslera da uzun yada beke oynar pozisyon geçer giderdi.
Taylan in aklı sahada olmadığı için mirin kirin alacak dönecek vakit gecirecekti aklınca.
Bir bakti 3 rakip basıyor o panikle kötü kontrol ve gol.
Muslera ya minik hatayı neden verdim?
35 yaşındasın tecrübe abidesisin.
Terim efendi pasla çıkin diyebilir ama belli ki takım 20 dakikadir top yapamıyor.uyur gezer taylana atsan ne olacak hızlı hücum mu başlatacağız?
Uzun at gitsin hocanın en son fırça atacağı adamsın.
Neticede
Bu hata inşallah bizim için hayirli olmuştur da adam gibi dos transferine vesile olur.

SM-A715F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Biz bu muslera'ya neden e yıllık sözleşme verdik aklim almiyor. 35 yaşında ki bir adama neden 3 yil verilir ve sabit ücretle. Avrupa'da Buffon'a bile Muslera'nın yasindayken 1 yıllık kontrat verilirken biz gittik 3 yil verdik. Eski yonetim cok fahiş hatalari oldu ama bu Muslera'ya bu kontrat tepeye oynar.

Biz bu muslera'ya neden e yıllık sözleşme verdik aklim almiyor. 35 yaşında ki bir adama neden 3 yil verilir ve sabit ücretle. Avrupa'da Buffon'a bile Muslera'nın yasindayken 1 yıllık kontrat verilirken biz gittik 3 yil verdik. Eski yonetim cok fahiş hatalari oldu ama bu Muslera'ya bu kontrat tepeye oynar.
1 yıllık kabul etmezdi yüksek ihtimalle

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt