#1 Fernando Muslera (K) (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Hiç bilmilyorum FM'yi.30 üzeri oyuncuların performansı düşüyor diye biliyordum FM'de.

30 yaş üstü futbolcuların genelde fiziksel özellikleri düşüş sağlar. Teknik ve zihinsel özelliklerinde öyle kolay kolay düşüş gerçekleşmez. Bu gerçek futbolda da böyledir. Misal Burak Yılmaz. Şu anda 31 yaşına geldi. 25-26 yaşlarında müthiş bir patlayıcı özelliği vardı. Savunma arkasına çok kolay sarkıp, çok iyi bitirici olmamasına rağmen peynir ekmek gibi gol atıyordu. Şimdi o özelliğini yitirmeye başladı ve tabi savunma oyuncuları da ona göre önlem alıyor. Bu da Burak'ın gol sayısını düşürdü. Ayrıca zihinsel olarak da ortalama bir futbolcu olduğu için savunmacılara karşı fazla çare üretemiyor. FM, futbolcunun özelliklerini üç ayrı başlıkta inceler. Teknik, zihinsel ve fiziksel. Hakan Balta, Selçuk, Podolski gibi topçular zihinsel olarak yüksek değerler alırken, Diego ve Nani gibi topçular yüksek teknik değerler gösterir. Sneijder, Van Persie gibi futbolcularsa her iki özelliği de yüksek değer olan futbolculardır. Kaleciler ve stoperler içinse tecrübe esas olduğu için genelde FM oynayanlar 28 ve 33 yaş arası futbolcuları bu bölgelerde tercih eder.

o degilde bu musleranin yedigi gollerin bu sene haddi hesabi yok.
resmen sampiyonlukta erkenden havlu atmamizin nednelerin biri.

1 yönetim büyük ölcüde
2 hocalar
3 savunma ve muslera

simdi kimse vay musleraya böyle denirmi diye cikmasin.
her zaman hatali goller yiyor olur olabilir herkes insan, hata yapabilir.
oliver kahn bile final macinda yedirtmisti golü, brezilya sampiyon oldu.
ama bukadar hatada bi GS kalecisine yakismiyor, kac tane mac gitti bu sene
kaleci hatasindan dolayi ?
tamam savunma kötü mesela hala hakan sabri neye oynar ?
her golde acizlikleriyle ortaya ciktilar bugün ama o 2 gol ne be
kardesim takim daha yeni 2 1 öne gecmis devreye önde girecen,
yenilen gole bak.

gecen sene senaryo farkli degildi, takim kadro ayni futbol yine kötünün kötüsü ama maclari kazaniyorduk bi sekil
deplasmanda mesela zar zor, fark neydi peki ? okadar kaleci hatasi yoktu ara sira heleki sampiyonlugun son bölümüne iyi maclar cikardi.
bukadar hatayi bir takim kaldiramaz !
neyse ben bidaha yorum yapmam kaleciye ama kesinlikle abartmaya da gerek yok, bütün takim yerlerde kaleci dahil !!!

30 yaş üstü futbolcuların genelde fiziksel özellikleri düşüş sağlar. Teknik ve zihinsel özelliklerinde öyle kolay kolay düşüş gerçekleşmez. Bu gerçek futbolda da böyledir. Misal Burak Yılmaz. Şu anda 31 yaşına geldi. 25-26 yaşlarında müthiş bir patlayıcı özelliği vardı. Savunma arkasına çok kolay sarkıp, çok iyi bitirici olmamasına rağmen peynir ekmek gibi gol atıyordu. Şimdi o özelliğini yitirmeye başladı ve tabi savunma oyuncuları da ona göre önlem alıyor. Bu da Burak'ın gol sayısını düşürdü. Ayrıca zihinsel olarak da ortalama bir futbolcu olduğu için savunmacılara karşı fazla çare üretemiyor. FM, futbolcunun özelliklerini üç ayrı başlıkta inceler. Teknik, zihinsel ve fiziksel. Hakan Balta, Selçuk, Podolski gibi topçular zihinsel olarak yüksek değerler alırken, Diego ve Nani gibi topçular yüksek teknik değerler gösterir. Sneijder, Van Persie gibi futbolcularsa her iki özelliği de yüksek değer olan futbolculardır. Kaleciler ve stoperler içinse tecrübe esas olduğu için genelde FM oynayanlar 28 ve 33 yaş arası futbolcuları bu bölgelerde tercih eder.

Burak atletikliğiyle öne çıkan oyuncudur zaten.İyi olduğu sezonlarında da zaten bu özelliği sayesinde.Lewandowski mesela ilk zamanlar atletikti.Burak'ın gol kralı olduğu sene mesela Burak'tan bu kadar üstün oyuncu değildi.Ama Lewandowski sadece atletikliğinin üzerine yatmadı.Oyun içi bilgisinde de çok geliştirdi.Ya da Klose diyelim.Adam yaşlandıkça golcülüğünden bir şey kaybetmedi.Hakan Şükür de öyle.

Beyler Muslera'da problem yok. Adam önünde ki oyuncuların gerizekalı olduğuna kanaat getirmiş bir kere, ki haklı, ondan dolayı aman bu mal şimdi bu herifi kaçırır deyip atıveriyor kendini ileriye ama noluyor bu adam da insan olduğu için herşeye yetişemiyor, gol yiyoruz. Ne yapacak , uzayıp kendini gerdirip bütün kaleyi kaplayacak mı ne yapacak?

Son düzenleme:
yeni evlendi
sacinin te irzina kaymis
bunlar haric pek eleştirecegim bir sey yok

Teklifmi var acaba. Gitmek istiyorsa yolu açık olsun

D5803 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sıkıntılı başladı sezona ve aynı şekilde devam ediyor, takımın her bölgesi fecaat, buna Muslera'da uydu bu aralar, defansımız çok kötü ve sürekli kurgu değişiyor, bunuda düşünmek lazım.

Bu sene çok formsuz kabul, üst seviye kalecilerin yapmayacağı türden hatalar yapıyor. Bu sezon yediğimiz 7-8 golde direkt hatası var. Ben onu üst seviye kaleci olarak gördüğüm için yaptığı basit hatalardan dolayı eleştiriyor olabilirim.

Eleştiriyorsak sevdiğimizden eleştiriyoruz Nando'm :heart:

Yediği 2.gole yapacak yorum bulamıyorum

-Tapatalk-

Semihte evlendikten sonra futbolu unuttu

Muslerada sapıttı yaramadı bu evlilik işleri bizim oyunculara

Biraz dinlen hacı yeni evlisin kafa karışık kaynana dirdiri vs..topla kendini eskisi gibi gek

Kötü oynayan elestirilir, iyi oynayan övülür

Ister Sabri olsun, ister Muslera.

Ayrimcilik yapmayin.

Bu durum bizim bu hale gelmemizin en büyük sebeplerden biridir.
tepkiyi doğru ve zamanında veremediğimiz için başımızdaki yöneticiler beceriksizlikde tarih yazıyor.

Adam bu takımda en çok kazanan iki oyuncudan biri.. Ve inanılmaz hatalar yapıyor ki.. bu yeni bir şey değil. Musleranın inanılmaz abartıldığı bir gerçek ve ben teklif geldiğini, istendiğini falanda düşünmüyorum.Ben bunu düşünürken iyi bir kaleci olduğunu her zaman söyledim. Ve musleradan daha iyi bir kaleci alamayacağımızı her zaman dile getirdim fakat bu düşüncelerim bile yaptığı sürekli hatalardan ve yan toplardakki net kötü oluşundan dolayı .değişiyor

Ve bir taraftar çıkıp diyor ki git kurtar kendini. Bu kadar çapsız bir açıklama olabilir mi..Bu kadar acınası bir yorum yapılabilir mi..
Yahu sen ilk önce Bir Galatasaray taraftarı olarak takımın düşün. kendi takımını kurtar.

Bırakın artık başkan , teknik adam ve oyuncular özelinde yabancı hayranlığı ve isim fanatikliliğini.
Sadece ve sadece Galatasarayın menfeatini düşünmek bu kadar zor mu lan..

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt