#1 Fernando Muslera

bruno.webp

Dünya'da şunu çıkarabilecek kaleci yok.

Bu sene son senesi olsun, iyi hatırlayalım kendisini. Yediği gollere söyleyecek birseyim yok ama Şampiyonlar Ligi'nde Mondragon performansı bekliyorum 3-5 maçta bir en azından. Tek başına bir tane maç alsın Avrupa'da bekliyorum ama gol olabilecek her top gol oluyor.
1 puan aldıysak %40ı muslera sayesinde zaten.

defans arkasına atılan toplar size basit gelebilir ama çoğu kaleci açılmayacağı için golleri yerdik

Çok gol yedik diye eleştirildiğini düşünüyorum.

Dün defans arkasına atılan 4-5 pozisyonda 71. dakika sonrası bizi ayakta tutan isimdi.

İlk gol ve ikinci golde yapabileceği zaten bir şey yok. CL de 12 gol yedik şu ana kadar.

Defansif olarak eksikliğimiz bireysel değil takım halinde savunma yapmayı becerememiz ve çok gol atmaya odaklı olmamızdan kaynaklanıyor.

Dün Muslera çok erken çıkarak ciddi pozisyonları önledi. Yine Torreira'nın son dakikalarda ceza sahasında uzaklaştıramadığı pozisyonu çıkardı. Fernandes'in golünü çıkaracak kaleci yok zaten dünyada. Mc Tomminay'ın golü belki dersin o kadar. Hani dünkü maç için Muslera'yı eleştirmek saçma geliyor bana. Onun dışında yaşı belli zaten umarım yerine çok iyi bir kaleci bulabiliriz.

Fernandes'ten yediği gol, alex'den 2-2 lik kadıköyde yediği golü anımsatıyor.

Ilk golde daha once cikmaliydi ama bu sefer pas ile boş kaleye atabilirlerdi. 2. golu kurtarsa dunya futbolunda devrim olurdu. 3. gol de tamamen Abdul ve Zaha'nin hatasi

Dün kalemize gelen ilk 3 isabetli şut direk gol oldu doğrudur ama bu konuda Muslera ya diyebileceğim hiçbir şey yok. Özellikle ilk 2 gol öyle yerlere gitti ki çıkarması tamamen şans eseri olurdu

Hatta geçen seneyle birlikte bu seneyi de dahil ederek Muslera özelinde diyebileceğimiz eleştirebileceğimiz hiçbir şey yok. Formsuz olduğu dönemde eleştirebiliriz ama adam 2 senedir ilerleyen yaşına rağmen gayet iyi. Ligde sürekli oynayan kaleciler arasında Bilal ile birlikte en yüksek kurtarış yüzdesine sahip kaleci

Milletin kalecilerini görünce başlığa Nazar boncuğu koymanın zamanı geldi. Verilmiş sadakamız varmış.

Geri
Üst Alt