#1 Fernando Muslera

Senelerce hocaların yönetimlerin yetersizliğini bu adamın performansı kapattı. Hamzaoğlu 1-0, 1-0'larla üç kupalı hoca diye ortalıkta geziniyorsa o 1-0'ları Muslera tuttu, Madrid deplasmanına Dany-Semih tandemiyle yarı final kovalamayı da Muslera sayesinde yaptın. Olay dönüp dolaşıp şeye geliyor 3 milyon euro alıyor tabi ki tepki yiyecek eyvallah yesin ama futbol bu kadar tek düze bakılacak olay değil o vakit her şeye kulp bulman lazım. Burada konu yönetimdir bana göre İcardi'de iyidir Torreira'da Muslera'da çünkü bu adamların hep bize yaşattıkları güzel şeyleri hatırlıyorum sen yönetimsen Muslera'nın bu hale düşeceğini önceden görüp önlem alacaksın Galatasaray efsanesinin bu duruma gelmesine izin vermeyeceksin.

kongo maçıyla işler yoluna giricektir
klübü goril taraftarların pleygraundu olmasına müsade etmiyeceğiz.
futbolcunun ayağına top gelince ıslıklıyabiliceğini sanan goriller de inşallah tribünlerde tokat, tekme, yumruk ne varsa yiyecekler

Senelerce hocaların yönetimlerin yetersizliğini bu adamın performansı kapattı. Hamzaoğlu 1-0, 1-0'larla üç kupalı hoca diye ortalıkta geziniyorsa o 1-0'ları Muslera tuttu, Madrid deplasmanına Dany-Semih tandemiyle yarı final kovalamayı da Muslera sayesinde yaptın. Olay dönüp dolaşıp şeye geliyor 3 milyon euro alıyor tabi ki tepki yiyecek eyvallah yesin ama futbol bu kadar tek düze bakılacak olay değil o vakit her şeye kulp bulman lazım. Burada konu yönetimdir bana göre İcardi'de iyidir Torreira'da Muslera'da çünkü bu adamların hep bize yaşattıkları güzel şeyleri hatırlıyorum sen yönetimsen Muslera'nın bu hale düşeceğini önceden görüp önlem alacaksın Galatasaray efsanesinin bu duruma gelmesine izin vermeyeceksin.
Yönetimin hatası var elbet ama %10 falan derim. Doyumsuz, vefasız ve nankör taraftarın yaptığını yönetime tamamen mal etmek de olmaz. Yeni nesil taraftarlar acayip şımarık. Yönetimin hatası şu: Sene başında ülkesine dönmek istediyse sal abi adamı zaten 37 yaşına geldi refleksleri falan zayıfladı elbet, belki de sıla hasreti çekiyor artık, yetti; bilemeyiz. Belki de bırakmak istiyor sabah kalkıp antrenmana gelmek istemiyor vs vs. Divac'a soruyorlar basketbolu bırakma kararını nasıl aldın diye adam diyor ki bir sabah kalktım ve antrenmana gitmek hayatımda ilk defa zor geldi, orada anladım ki artık bırakmalıyım ve direkt o gün yönetime söylüyor.

Hagi şu anda oynasa, bugün UEFA finalinde kırmızı kart görse ve kupayı kaybetsek ne anası kalırdı ne bacısı ne efsaneliği. Ama 2000'de kupayı kaybetseydik bile Hagi yine Hagi olurdu. İşte jenerasyon, teknoloji, sosyal medya farkı.

14 yıldır takımda ama bir kaptanın nasıl davranması gerektiğini hala öğrenememiş.. Ağlayacağına bir dönüp kendisine baksın.

Yönetimin hatası var elbet ama %10 falan derim. Doyumsuz, vefasız ve nankör taraftarın yaptığını yönetime tamamen mal etmek de olmaz. Yeni nesil taraftarlar acayip şımarık. Yönetimin hatası şu: Sene başında ülkesine dönmek istediyse sal abi adamı zaten 37 yaşına geldi refleksleri falan zayıfladı elbet, belki de sıla hasreti çekiyor artık, yetti; bilemeyiz. Belki de bırakmak istiyor sabah kalkıp antrenmana gelmek istemiyor vs vs. Divac'a soruyorlar basketbolu bırakma kararını nasıl aldın diye adam diyor ki bir sabah kalktım ve antrenmana gitmek hayatımda ilk defa zor geldi, orada anladım ki artık bırakmalıyım ve direkt o gün yönetime söylüyor.

Hagi şu anda oynasa, bugün UEFA finalinde kırmızı kart görse ve kupayı kaybetsek ne anası kalırdı ne bacısı ne efsaneliği. Ama 2000'de kupayı kaybetseydik bile Hagi yine Hagi olurdu. İşte jenerasyon, teknoloji, sosyal medya farkı.
Real Madrid bu işi yapıyor Ronaldo'yu Ramos'u gönderdiklerinde ne alaka demiştim ama işin sonunda haklı çıktılar. Taraftar artık hep böyle olacak maalesef twitterdan etkileşim kasmak için kulübün değerlerine hakaret etmeyi hak görüyorlar kendilerine bunu kabullendim zaten.

Nereden tutsan elde kalıyor,
genel anlamda sözleşme durumu,yedek beklemek istememesi vss Musleranında çok ciddi hataları var.
Ama bu yeni bir durum değil ki..
Mesela mertens konusundada inanılmaz bir duygusal bakış var.Sırf mücadele ediyor diye sempatik diye seneye bile sözleşme yapılabilir.
Ondan sonra işler tepe taklak gitsin kötü sonuçlar falan bu adamda yuhalanır.Bu sene bile puan olarak geriye düşelim mertens nasıl yuhalanır görürüz.Bazı tepkiler performanstan ziyade takımın kötü gidişinden kaynaklanıyor.Kimse masal anlatmasın.
Ne oldu öve öve bitiremiyordun..
Burada tabiki yönetici kepazeliğide var.Bu adamlarla sözleşme yapsanda alternatif olarak plan yapılmalıydı..

Musleranın penceresinden bakarsak o kadar sene şampiyonluk kaptanlık falan.Şu an .Genel olarak oynanan oyundan bağımsız Son iki seneninde şampiyonu üstelik.Ligde lider.Avrupada iyi seviyede.Islıklanmak absürt gelebilir.

Genel olarak Bu futbolcularında çok ciddi paragöz olduğunu düşünüyorum.

Ama dediğim gibi nereden tutsan elinde kalıyor.Her anlamda İş bilmezlik paçalardan akıyor.

Muslera'nın artık yetersiz olduğu konusunda tüm forum hemfikir. Hatta yazın bile, keşke sözleşmesi yenilenmeseydi, zamanında genç ve iyi bir kaleci alınıp, zaman zaman oynatılarak forma teslim edilseydi. Bu konuda az çok herkesin aynı fikirde olduğuna inanıyorum.

Gerçekçi bir açıdan bakmak gerekirse, Muslera kasıtlı olarak gol yemiyor; yaşından dolayı refleksleri azaldı. Bunu Buffon ve Casillas da yaşadı; bu gayet doğal bir şey.

UEFA listesine en fazla 3 oyuncu yazma hakkımız var ve birçok mevkide eksiklerimiz var. Üstelik kaleci eklemeleri pek olası değil. Öyle ya da böyle, Muslera ve Günay ile sezonu tamamlayacağız. Günay, refleksleri belirli seviyede olan ancak düz bir çizgi kalecisi. Oynamaya başlasa, dört hafta sonra o da yuhalanır.

Kulübe zarar vermek yerine, geçmişin hatırına sezonun kalan kısmında kaleciye destek verilip, bir sefer de olsa kulüp efsanesiyle tatlı bir şekilde yolların ayrılması gerekiyor. Adam, bir sonraki maçta kulüp tarihinin en fazla forma giyen oyuncusu olacak ve şu anda yuhalanıyor. Taraftar olarak elde ettiğimiz ne? Yuhaladık, birdenbire 25 yaşında bir Muslera oluşmayacak. Muslera'ya saygın yoksa bile, kulübun cikarlari için sezon sonuna kadar kulüp efsanesini desteklemelisin.

Adamın son 2 yılda bilmem kaçıncı hatası yüzünden goller yiyoruz ama haftasonu taraftar kendisinden özür dileyecek ve yönetim de yeni sözleşme teklif edecek.
Ne güzel hayat.

tr ligi.webp
avrupa.webp

23 maçta sadece 4 kere gol yemeden maçı kapattı Muslera yani tamam defansımız sorunlu okey ama bu maçların en az yarısı şöyle oldu kaleyi bulan şut 2 yenilen gol 2 veya kaleyi bulan şut 3 yenilen gol 3 gibi

bütün suç Muslera da değil ama kendisi de çok formsuz durumda, yani kaleyi bulan şut 3 yenilen gol 2 olsa o 1 şutu kurtarsa ve maçı kazansak yine kimse ağzını açmayacak ama kaleyi tutan her şut gol olunca insanlarda bir yere kadar tahammül edebiliyor.

Asil suclularin Okan hoca ve yönetimin oldugu konusunda hemfikirim. Aslina bakarsak Muslera da bunlarin magduru.

2 kalp paylaş bir şey yaz be adam bu kadar haberin üstüne. Bu kadar ketum olma, hemen baba evine döneceğim diyen eş gibi gözüküyorsun şu an.

Neticede çıkan haberler sana da zarar veriyor, kaptanlığını yaptığın takıma da. Senin ıslıklanman efsaneliğinden bir şey almayacak ama bu saçma olay büyürse o zaman unutulmayacak yaralar açacak hikayenin sonuna. Taraftar üzülmüyor mu sanıyorsun?

Nasıl olsa sezon sonunda yollanacak. Şimdiden bir kaleci bulmak lazım. Fırsat transferi falan beklenilmemeli...Ayrıca Okan da denenmeye başlanılmalı.

Muslera malesef bitti.

Günay bu yıl 5 maç oynamış hepsindede gol yemiş, sorun kalecide değil bunu insanlar anlamıyor evet kötü goller yiyor evet oyun başlangıçları kötü ama bu Muslera gibi bir adamın ıslıklanmasına yol açmamalı.

Muslera'nın 12 yıllık Galatasaray kariyerinde yaşadıklarını Fenerbahçe son 40 yılında yaşamadı.

Bu arada ben oyuncuların protesto edilmesi ve daha fazlasının olması gerektiğini savunan biriyim ama Muslera o kişilerden biri değil hiç bir zamanda olmayacak.

Geri
Üst Alt